El Baix Penedès recupera 13 carrerades ramaderes mil·lenàries

L’Àrea de Promoció Turística del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat, aquest dilluns, el projecte de recuperació de 13 carrerades ramaderes mil·lenàries, entre elles la Carrerada de Mas Bartomeu. Amb aquest projecte es pretén fer valdre aquests camins i el passat ramader de la comarca i promocionar turísticament el Baix Penedès interior, conjuntament amb tot el capital enoturístic i les cases rurals que es troben en aquesta zona. Per tot plegat, s’han editat 1.500 tríptics amb tota la informació i codis QR que permeten accedir a les rutes amb el mòbil. 

Al tríptic, que podreu trobar a l’Ajuntament, s’hi poden consultar les 13 carrerades de la comarca dividides en 4 grans rutes, creant una xarxa de camins representats en diferents colors: la carrerada de Santa Coloma (60 km), la del Coll d’Arca (31 km), la de l’Arboç a Rodonyà (24,5 km) i la de Salomó a Calafell (25 km). També s’identifiquen una desena de camins ramaders de menor longitud que passen per diverses zones de la comarca: la d’en Ralet, la Riera de Santa Oliva, Sant Marc, el Montmell, Mas Bartomeu, Bonastre, Bellvei, Albinyana, Llorenç i la Serra (antic camí de Valls).

Aquest projecte se suma al recorregut de miradors comarcals -que es va presentar ja fa un any- i amplia el projecte que es va presentar el passat setembre de recuperació de la carrerada de Santa Coloma.

Properament, la Bisbal del Penedès acollirà la jornada anomenada “Transhumant 2023”, en què es recorrerà una carrerada, fins al Montmell, en companyia d’un pastor i el seu ramat, amb l’objectiu que els assistents puguin viure aquesta experiència com es feia abans.

La regidora de Turisme, Judith Vidal, s’ha mostrat molt satisfeta amb el projecte “que permetrà conèixer més el territori i beneficiar tant els allotjaments rurals com els establiments que ofereixen hostaleria o altres activitats d’oci. Tenim un entorn preciós que, moltes vegades, és un gran desconegut. Per això, penso que donar a conèixer i difondre les diferents rutes i crear reclams turístics a la Bisbal pot ajudar-nos a generar més atracció cap als visitants”. La regidora ha recordat que “també estem treballant en un altre projecte conjunt amb el Consell Comarcal del Baix Penedès que és la creació de dues places d’aparcament per a autocaravanes a l’avinguda Baix Penedès”.


CASTELLANO | El Área de Promoción Turística del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentado, este lunes, el proyecto de recuperación de 13 cañadas ganaderas milenarias, entre ellas la “Carrerada de Mas Bartomeu”. Con este proyecto se pretende poner en valor estos caminos y el pasado ganadero de la comarca y promocionar turísticamente el Baix Penedès interior, conjuntamente con todo el capital enoturístico y las casas rurales que se encuentran en esta zona. Por todo ello, se han editado 1.500 trípticos con toda la información y códigos QR que permiten acceder a las rutas con el móvil.

En el tríptico, que podréis encontrar en el Ayuntamiento, se pueden consultar las 13 cañadas de la comarca divididas en 4 grandes rutas, creando una red de caminos representados con distintos colores: la cañadada de Santa Coloma (60 km), la del Coll de l’Arca (31 km), la del Arboç a Rodonyà (24,5 km) y la de Salomó a Calafell (25 km). También se identifican una decena de caminos ganaderos de menor longitud que pasan por distintas zonas de la comarca: la d’en Ralet, la Riera de Santa Oliva, Sant Marc, el Montmell, Mas Bartomeu, Bonastre, Bellvei, Albinyana, Llorenç y la Serra (antiguo camino de Valls).

Este proyecto se suma al recorrido de miradores comarcales -que se presentó hace ya un año- y amplía el proyecto que se presentó el pasado septiembre de recuperación de la “carrerada de Santa Coloma”.

Próximamente, la Bisbal del Penedès acogerá la jornada llamada “Transhumant 2023” en la que se recorrerá una cañada, hasta el Montmell, en compañía de un pastor y de su rebaño, con el objetivo de que los asistentes puedan vivir esta experiencia como se hacía antes.

La concejala de Turismo, Judith Vidal, se ha mostrado muy satisfecha con el proyecto “que permitirá conocer más el territorio y beneficiar tanto a los alojamientos rurales como a los establecimientos que ofrecen hostelería u otras actividades de ocio. Tenemos un entorno precioso que, muchas veces, es un gran desconocido. Por este motivo, pienso que dar a conocer y difundir las distintas rutas y crear reclamos turísticos en la Bisbal puede ayudarnos a generar más atracción hacia los visitantes”. La concejala ha recordado que “también estamos trabajando en otro proyecto conjunto con el Consell Comarcal del Baix Penedès que es la creación de dos plazas de aparcamiento para autocaravanas en la avenida Baix Penedès”.