Art Urbà a la Bisbal

La Bisbal del Penedès va ser l’escenari, del 22 al 24 de setembre de 2023, de la primera edició del festival GraffTech Fest, promogut des de l’empresa Suite of Art. Ara, el municipi llueix un total de 27 pintures murals, ja que les noves pintures s’han sumat a les que ja s’havien fet al municipi durant els darrers anys. Moltes d’aquestes obres inclouen realitat augmentada i, a través de la tecnologia mòbil, obren les portes a imatges i missatges relacionats amb cada obra o a universos plens de fantasia.

En el marc del GraffTech Fest, un total de 16 artistes vinguts d’arreu han omplert murs i façanes d’art. Veïns i veïnes del municipi i persones d’altres indrets han pogut gaudir de la creació d’un mural des del primer minut. Val a dir que, per facilitar la visita de les pintures, tots els murals de la Bisbal del Penedès estan geolocalitzats i es poden trobar a Google Maps. Una vintena d’obres, a més, inclouen realitat augmentada i els visitants poden apropar el mòbil a les pintures per descobrir que s’amaga en cadascuna d’elles.

Els artistes que han fet possible aquestes obres són: Lalone, Mateo Lara Jiménez, Bublegum, Christian Sasa, Eslicer, Decima, Fran Castro (Cosa.v), Nesui, Jotalo, Konestiloart, Ruldisseny, Nauni, Danklabara, Deleon (Mèxic), Nihao (Brasil)  i la bisbalenca Zaranoia. Els temes de les pintures de la Bisbal del Penedès són diversos, però la majoria estan centrats en temes bisbalencs, com ara la transhumància, la pagesia, els tres tombs, els animals -com ara l’àliga cuabarrada- i les plantes autòctones, la vinya i la collita… i també s’han inclòs temes més universals, com ara el pas del temps, el món dels infants, la salut, l’art universal -hi ha un mural que recrea part de l’escultura El Discòbol, de Miró- i la fantasia. 

MAPES I CODIS QR PER FER LA RUTA DELS MURALS:

UBICACIONS A GOOGLE MAPS (inclou altres murals sense realitat augmentada)