El passat diumenge 10 d’octubre Senderistes Bisbalencs van fer la seva tradicional anada a Sant Magí de la Brufaganya

El passat diumenge 10 d’octubre, l’entitat Senderistes Bisbalencs va fer la seva tradicional anada a Sant Magí de la Brufaganya. Es tracta de la 24ª edició d’aquesta sortida de 36km que commemora l’excursió que van fer una colla de setze bisbalencs l’any 1948 fins al santuari, situat a 760m d’altitud, al terme municipal de Pontils (Conca de Barberà).

Tot i que la pandèmia de COVID-19 va obligar a aturar bona part de l’activitat i, en conseqüència, durant dos anys no s’ha pogut fer aquesta sortida, vint-i-cinc senderistes s’han animat a fer-la enguany: vint han sortit des de la Bisbal del Penedès i cinc s’hi han afegit al Pla de Manlleu, on es feia una aturada per esmorzar. Segons ens ha explicat Joan Rovira, un dels membres de l’entitat “enguany ha estat una sortida molt especial perquè l’hem dedicat a l’Heribert Ventosa, un membre de l’entitat que va contribuir a la recuperació d’aquesta sortida i que sempre ha estat molt actiu: quan no venia a caminar amb nosaltres, feia de cotxe escombra. Ens ha deixat recentment i li hem volgut retre homenatge fent un minut de silenci durant el recorregut”.

En acabar la sortida, el grup va dinar a Sant Magí de la Brufaganya. La junta de l’entitat vol agrair la tasca dels membres de l’entitat que van preparar-ho tot perquè els excursionistes s’ho trobessin tot preparat per poder dinar en arribar.  

Aquesta sortida recorre sis termes municipals: la Bisbal del Penedès, el Montmell, Aiguamúrcia, Pontons, Querol i Pontils i forma part del vell camí ramader Penedès-Segarra. A la plaça de l’Era de Batre podeu trobar una indicador amb més informació sobre la sortida i el recorregut.


CASTELLANO | El pasado domingo 10 de octubre, la entidad Senderistes Bisbalencs hizo su tradicional excursión a Sant Magí de la Brufaganya. Se trata de la 24ª edición de esta salida de 36km que conmemora la excursión que hicieron un grupo de dieciséis bisbalenses en el año 1948 hasta el santuario, situado a 760m de altitud, en el término municipal de Pontils (Conca de Barberà).

Aunque la pandemia de COVID-19 obligó a hacer un parón de buena parte de la actividad y, en consecuencia, durante dos años no se ha podido realizar esta salida, veinticinco senderistas se han animado a llevarla a cabo este año: veinte han salido desde la Bisbal del Penedès y cinco se han añadido en el Pla de Manlleu, donde se hacía una parada para desayunar. Según nos ha explicado Joan Rovira, uno de los miembros de la entidad “este año ha sido una salida muy especial porque se la hemos dedicado a Heribert Ventosa, un miembro de la entidad que contribuyó a la recuperación de esta salida y que siempre ha estado muy activo: cuando no venía a caminar con nosotros, hacía de coche escoba. Nos ha dejado recientemente y le hemos querido rendir homenaje haciendo un minuto de silencio durante el recorrido”.

Al finalizar la salida, el grupo comió en Sant Magí de la Brufaganya. La junta de la entidad quiere agradecer el trabajo de los miembros de la entidad que lo prepararon todo para que los excursionistas se lo encontrasen todo preparado para poder comer al llegar.

Esta salida recorre seis términos municipales: la Bisbal del Penedès, el Montmell, Aiguamúrcia, Pontons, Querol y Pontils y forma parte del viejo camino ganadero Penedès Segarra. En la plaza de l’Era de Batre podéis encontrar un indicador con más información sobre la salida y el recorrido.