El proper dimarts s’inaugura una exposició de fotografies del llegat de la Felicidad Farrais

 

El Centre Municipal de Cultura (CMC) acollirà, el proper dimarts 13 d’agost a les 19.30h, la inauguració de l’exposició “Instants de Felicitat. Tres dècades de festes bisbalenques”, una mostra formada per més de 600 imatges que han estat destriades del fons fotogràfic que van cedir, ara fa un any, els descendents de la Sra. Felicidad Farrais, la fotògrafa professional que va exercir a la Bisbal del Penedès durant les dècades dels anys 70, 80 i 90 del segle passat.

L’exposició “Instants de Felicitat. Tres dècades de festes bisbalenques” estarà conformada per diversos plafons amb reproduccions de les fotografies i complementada amb material de l’època, com ara vestits i peces que apareixen retratats en les imatges. A més, la mostra comptarà amb una part interactiva on els visitants es podran etiquetar en les imatges o podran consultar digitalment la totalitat del fons festiu de Foto Farrais.

La Regidoria de Cultura, que treballa amb l’objectiu de salvaguardar, digitalitzar i difondre el llegat històric del municipi, ha apostat en aquesta ocasió per apropar el llegat de Farrais a la ciutadania amb un objectiu doble: per una banda, que els bisbalencs i les bisbalenques puguin copsar els carrers, les festes o les modes de l’últim quart del segle XX i, per l’altra, que puguin identificar-se en les fotografies que formen part del fons, aportant informació sobre les persones que hi apareixen o compartint anècdotes o curiositats sobre els esdeveniments de l’època.

Felicidad Farrais i Rodríguez va oferir el primer servei de fotografia i imatge professional, instal·lat a la Bisbal, en una època en què l’accés a la tecnologia i al mercat fotogràfic no estava a l’abast de l’àmplia majoria de la població bisbalenca. En les seves fotografies s’hi pot apreciar bona part de l’activitat festiva i cultural del poble, de forma cronològica i sense interrupcions, des de l’any 1977 fins a l’any 1994.

L’entrada a l’exposició és gratuïta i es podrà visitar el mateix 13 d’agost, durant la inauguració, i es restarà oberta fins al dia 23 d’agost, de dilluns a divendres, de 18.30 a 20.30h.


CASTELLANO | El Centre Municipal de Cultura (CMC) acogerá, el próximo martes 13 de agosto  a las 19:30h, la inauguración de la exposición “Instants de Felicitat. Tres dècades de festes bisbalenques”, una muestra formada por más de 600 imágenes que han sido escogidas del fondo fotográfico que cedieron, hace un año, los descendientes de la Sra. Felicidad Farrais, la fotógrafa profesional que ejerció en la Bisbal del Penedès durante las décadas de los años 70, 80 y 90 del siglo pasado. 

La exposición “Instants de Felicitat. Tres dècades de festes bisbalenques” estará conformada por varios plafones con reproducciones de las fotografías y complementada con material de la época, como por ejemplo vestidos y piezas que aparecen retratados en las imágenes. Además, la muestra contará con una parte interactiva en la que los visitantes se podrán etiquetar en las imágenes o podrán consultar digitalmente la totalidad del fondo festivo de Foto Farrais.

La Concejalía de Cultura, que trabaja con el objetivo de salvaguardar, digitalizar y difundir el legado histórico del municipio, ha apostado en esta ocasión por acercar el legado de Farrais a la ciudadanía con un objetivo doble: por un lado, que los bisbalencs y las bisbalenques  puedan entender lo que ocurría en las calles, fiestas o qué modas había en el último cuarto del siglo XX y, por otro lado, que puedan identificarse en las fotografías que forman parte del fondo, aportando información sobre las personas que aparecen allí o compartiendo anécdotas sobre los eventos de la época.

Felicidad Farrais  Rodríguez ofreció el primer servicio de fotografía e imagen profesional, instalado en la Bisbal, en una época en la que el acceso a la tecnología y al mercado fotográfico no estaba al alcance de la amplia mayoría de la población de la Bisbal. En sus fotografías se puede apreciar buena parte de la actividad festiva y cultural del pueblo, de forma cronológica y sin interrupciones, desde el año 1977 hasta el año 1994.

La entrada a la exposición es gratuita y se podrá visitar el mismo 13 de agosto, durante la inauguración, y se mantendrá abierta hasta el día 23 de agosto, de lunes a viernes, de 18:30h a 20:30h.