El servei ‘Bon dia’ de la Regidoria de la Gent Gran celebra una festa amb usuaris i voluntàries

Aquest dilluns a la tarda el servei Bon dia de la Regidoria de la Gent Gran ha celebrat una festa que ha servit per aplegar als usuaris i les voluntàries d’aquest servei.  La trobada ha començat amb un taller de risoteràpia que, més enllà del bon humor i les rialles, ha servit perquè tothom es conegui millor, ja que la majoria dels usuaris i les voluntàries d’aquest servei només s’havien vist en una ocasió, durant una festa que es va fer pels volts de Nadal de l’any passat. Val a dir que una petita part d’usuaris i voluntàries encara no es coneixien en persona, perquè només havien parlat per telèfon, i aquesta festa els ha permès veure’s per primera vegada. La trobada ha estat molt emotiva i els usuaris i els voluntaris s’han mostrat contents de poder aplegar-se per fer una celebració conjunta.

El servei  Bon dia té com a objectiu vetllar per les persones grans de la vila. S’hi poden afegir les parelles majors de 65 anys o les persones que visquin sense cap altra persona al mateix domicili que ho sol·licitin. El servei és gratuït i en l’actualitat compta amb 43 usuaris i 12 voluntàries que efectuen trucades diàries o setmanals per comprovar que aquestes persones estan ben de salut, per resoldre els seus dubtes o consultes i, en general, facilitar la vida d’aquestes persones. Si les persones no responen les trucades de telèfon, s’activa el protocol establert en aquests casos, que consisteix en contactar amb els telèfons de contacte de familiars o amics propers a l’usuari.

La Regidora de la Gent Gran valora positivament aquest servei i creu que “per a moltes persones és molt important rebre aquesta trucada i sentir-se segurs. L’edat pot fer que la gent gran se senti vulnerable i gràcies a aquest servei s’ofereix un acompanyament i un suport a la gent gran que els ajuda tant des del punt de vista pràctic, resolent determinats dubtes, com des d’un punt de vista afectiu, ja que poden expressar les seves inquietuds i pensaments a una voluntària amb qui parlen setmana rere setmana i que acaba formant part del seu teixit social proper”.