El proper cap de setmana -del 22 al 24 de setembre- la Bisbal del Penedès acollirà la primera edició del GraffTech Fest

17 artistes pintaran 14 pintures murals que uniran l’art en paret amb la realitat augmentada i la realitat virtual en diversos punts del municipi

Del 22 al 24 de setembre, la Bisbal del Penedès serà l’escenari de la primera edició del festival GraffTech Fest, promogut des de l’empresa llorencenca Suite of Art. Es tracta d’una iniciativa que inclou l’elaboració de 14 pintures murals al municipi amb la participació de 17 artistes diferents. Aquestes obres, a més, inclouran realitat augmentada o realitat virtual i es trobaran geolocalitzades a internet. Feu clic aquí per consultar les ubicacions.

La Bisbal del Penedès mostrà un aspecte molt diferent al d’ara a partir del 24 de setembre, ja que diversos punts del nucli mostraran les obres de diversos artistes nacionals i internacionals. Aquestes pintures se centraran en temes bisbalencs, com ara la transhumància, els tres tombs, els animals i les plantes autòctones, la vinya i la collita… i també inclouran temes més universals, com el pas del temps o el món dels infants. A més, aquestes obres es podran ampliar mitjançant la tecnologia de la realitat augmentada i de la realitat virtual. Els artistes que participaran en l’esdeveniment, són: Nesui, Jotalo, Eslicer, Nauni, Dank, Mala, Deleon, Bublegum, Sasa, Lalone, Rul, Kone, Decima i Nihao; la bisbalenca Zara Zaranoia; i els internacionals Nihao (Brasil) i Deleon de (Mèxic).

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “estem molt contentes de comptar amb un festival com aquest al municipi, promogut per un bisbalenc. Aquesta iniciativa no només ens farà passar un cap de setmana fantàstic, sinó que embellirà el municipi d’una forma espectacular: després del festival, el nucli tindrà catorze pintures murals més, que se sumaran a les que ja tenim, fetes per grans artistes. Estem molt contentes de ser el municipi que aculli la primera edició d’aquest festival, per a nosaltres és un honor. A més, el fet que inclogui tecnologia de realitat augmentada i realitat virtual el fa encara més interessant. És important que tots ens actualitzem i coneguem les noves tecnologies”.

El bisbalenc Jaume Junqué, CEO de l’empresa Suite of Art, ha explicat que l’objectiu és que aquest festival es converteixi en una iniciativa itinerant: “m’agradaria portar-lo a diversos llocs de tot el món i no tan sols a municipis, sinó també a comarques. Per exemple, es podria fer el GraffTech Fest Baix Penedès, amb murals en diversos municipis de la comarca. Aquí a la Bisbal serà una experiència molt intensa. Això que farem aquí és una exageració i no sempre el vull fer així, perquè això serà molt gros: es faran catorze murals en un cap de setmana i hi haurà diverses activitats paral·leles”.

Els artistes treballaran en les obres els dies 22, 23 i 24 des de les onze del matí fins a les vuit del vespre. Paral·lelament, es faran les següents activitats a l’aparcament de l’escola nova (avda. Baix Penedès s/n):

·      El dissabte 23 de setembre a les 12h: taller de realitat augmentada i virtual 

·      El dissabte 23 de setembre de 16h a 20h: taller infantil de pintura mural

·      El diumenge 24 de setembre a les 11h: taller infantil

·      El diumenge 24 de setembre de 17h a 20h: taller de realitat augmentada i virtual

SONY DSC

17 artistas pintarán 14 pinturas murales que unirán el arte en pared con la realidad aumentada y la realidad virtual en varios puntos del municipio

Del 22 al 24 de septiembre, la Bisbal del Penedès será el escenario de la primera edición del festival GraffTechFest, promovido desde la empresa de Llorenç del Penedès Suite of Art. Se trata de una iniciativa que incluye la elaboración de 14 pinturas murales en el municipio con la participación de 17 artistas distintos. Estas obras, además, incluirán realidad aumentada o realidad virtual y se encontrarán geolocalizadas en internet. Haced clic aquí para consultar las ubicaciones.

La Bisbal del Penedès mostrará un aspecto muy distinto al de ahora a partir del 24 de septiembre, ya que varios puntos del núcleo mostrarán las obras de varios artistas nacionales e internacionales. Estas pinturas se centrarán en temas bisbalencs, como por ejemplo la trashumancia, los tres tombs, los animales y las plantas autóctonas, la viña y la cosecha… y también incluirán temas más universales, como el paso del tiempo o el mundo de los niños. Además, estas obras se podrán ampliar mediante la tecnología de la realidad aumentada y de la realidad virtual. Los artistas que participarán en el evento son: Nesui, Jotalo, Eslicer, Nauni, Dank, Mala, Deleon, Bublegum, Sasa, Lalone, Rul, Kone, Decima y Nihao; la bisbalenca Zara Zaranoia; y los internacionales Nihao (Brasil) y Deleon de (México).

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicado que “estamos muy contentas de contar con un festival como este en el municipio, promovido por un bisbalenc. Esta iniciativa no solamente nos hará pasar un fin de semana fantástico, sino que embellecerá el municipio de una forma espectacular: después del festival, el núcleo tendrá catorce pinturas murales más, que se sumarán a las que ya tenemos, hechas por grandes artistas. Estamos muy contentas de ser el municipio que acoja la primera edición de este festival, para nosotras es un honor. Además, el hecho que incluya tecnología de realidad aumentada y realidad virtual lo hace todavía más interesante. Es importante que todos nos actualicemos y conozcamos las nuevas tecnologías”.

El bisbalenc Jaume Junqué, CEO de la empresa Suite of Art, ha explicado que el objetivo es que este festival se convierta en itinerante: “me gustaría llevarlo a varios lugares de todo el mundo y no solamente a municipios, también a comarcas. Por ejemplo, se podría hacer el GraffTech Fest Baix Penedès, con murales en varios municipios de la comarca. Aquí en la Bisbal será una experiencia muy intensa. Esto que haremos aquí es una exageración y no siempre lo quiero hacer así, porque esto será muy grande: se harán catorce murales en un fin de semana y habrá varias actividades paralelas”.

Los artistas trabajarán en las obras los días 22, 23 y 24 desde las once de la mañana hasta las ocho de la tarde. Paralelamente, se harán las siguientes actividades:

  • El sábado 23 de septiembre a las 12h: taller de realidad aumentada y virtual
  • El sábado 23 de septiembre de 16h a 20h: taller infantil de pintura mural
  • El domingo 24 de septiembre a las 11h: taller infantil
  • El domingo 24 de septiembre de 17h a 20h: taller de realidad aumentada y virtual