L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès engega la Segona Setmana de l’Empresa i l’Ocupació

setmana empresa ocupacio 2019

La Bisbal celebra, fins al 29 de març, la 2ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació, una iniciativa que va néixer amb la intenció de potenciar la interacció de l’administració local amb les empreses, els comerços, els emprenedors, els autònoms i els desocupats amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de la població de la Bisbal, incrementar i potenciar el teixit comercial i empresarial local i oferir formació adequada a les necessitats de les empreses. Enguany la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació gira a l’entorn de la formació, l’ocupació i els polígons inclusius i s’han organitzat activitats adreçades a diversos col·lectius relacionats amb el món laboral i professional.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès i responsable de l’àrea d’Ocupació, Agnès Ferré, ha explicat que “ara fa uns mesos vam engegar el projecte Integra’ls, una iniciativa que té l’objectiu d’ocupar persones amb risc d’exclusió als polígons industrials del municipi de la Bisbal. Hem pensat que la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació ens permet aprofundir més en el projecte i en els actors que en formen part, donar-lo a conèixer i crear sinergies amb l’objectiu de fer-lo créixer”.

La  Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha donat el tret de sortida a la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació aquest dijous, amb una visita a la Fira d’Ocupació de Tarragona, organitzada des de la Cambra de Comerç. Una quarantena de bisbalencs han visitat la Fira amb l’objectiu d’entrar en contacte amb les empreses del territori i fer tallers relacionats amb la cerca de feina.

Fotografia de la conferenciant Maria Batet realitzada durant la 1ª Setmana de l'Empresa i l'Ocupació
Fotografia de la conferenciant Maria Batet realitzada durant la 1ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació

Els propers actes previstos de la 2ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació són els següents:

Dilluns 25 de març: Joves en risc social i territori

19.00h Presentació del programa d’ACTUA, Cooperativa d’Iniciativa Social, a l’auditori del CMC (Centre Municipal de Cultura). L’acte versarà sobre formació amb joves en risc d’exclusió social, centrada en temes agrícoles i cellers, i l’acte està destinat a empresaris agrícoles, cellers i cooperatives. En acabar hi haurà un pica-pica al hall de l’auditori.

Dimarts 26 de març: El comerç local, vetllada emmarcada dins la setmana del comerç 2019

20.15h Sopar-col·loqui amb els comerciants bisbalencs: oportunitats i necessitats del comerç local, al Bar la Riba. L’activitat s’adreça a comerciants i autònoms.

Dimecres 27 de març: Fira d’Ocupació i Dones d’Empresa

Durant el matí, al Centre Municipal de Cultura, Fira d’Ocupació de la Bisbal, organitzada per la Cambra de Comerç de Tarragona, adreçada a joves i destinataris del programa Integra’ls.

19.00h Taula dona de Dones d’Empresa al CMC, adreçada als comerciants, emprenedors,  autònoms del municipi i al públic general que estigui interessat en la temàtica de l’activitat.

Dijous 28 de març: Polígons inclusius

Durant el matí i migdia, al polígon industrial.

Presentació institucional i conferència a càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les empreses i organitzacions. Presentació del projecte Integra’ls i experiència inicial: la FEGP, la Fundació Santa Teresa i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès (SOM Bisbal i Regidoria d’Ocupació).

Es projectarà un vídeo i es farà una explicació de l’empresa Bugaderia Neutral, en el marc del projecte Integra’ls. Des de la Cambra de Comerç també s’oferirà una xerrada en relació a la formació que ofereix.

19.00h a l’auditori del Centre Municipal de Cultura

Presentació de l’empresa bisbalenca GCR Group. Cada any es presenta una empresa dels polígons industrials del municipi, que ens mostra les seves instal·lacions.

Divendres 29 de març

Durant el matí, sortida en bus des de la Bisbal del Penedès per anar a visitar i conèixer la Fundació Santa Teresa del Vendrell.

Descarrega’t el programa: SEGONA SETMANA DE L’EMPRESA I L’OCUPACIÓ – 2019


setmana empresa ocupacio 2019

CASTELLANO | La Bisbal celebra, hasta el 29 de marzo, la 2ª Setmana de l’Empesa i l’Ocupació, una iniciativa que nació con la intención de potenciar la interacción de la administración local con las empresas, los comercios, los emprendedores, los autónomos y los desocupados con la finalidad de merjorar la ocupabilidad de la población de la Bisbal, incrementar y potenciar el tejido comercial y empresarial local y ofrecer formación adecuada a las necesidades de las empresas. Este año la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació gira entorno a la formación, la ocupación y los polígonos inclusivos y se han organizado actividades dirigidas a varios colectivos relacionados con el mundo laboral y profesional.

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès y responsable del área de Ocupación, Agnès Ferré, ha explicado que “ahora hace unos meses se inició el proyecto Integra’ls, una iniciativa que tiene el objetivo de ocupar personas con riesgo de exclusión en los polígonos industriales del municipio de la Bisbal. Hemos pensado que la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació nos permite profundizar más en el proyecto y en los actores que forman parte de este, darlo a conocer y crear sinergias con el objetivo de hacerlo crecer”.

La Concejalía de Ocupación del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès iniciado la Setamana de l’Empresa i l’Ocupació este jueves, con una visita a la Fira d’Ocupació de Tarragona, organizada desde la Cambra de Comerç. Una cuarentena de bisbalencs han visitado la Fira con el objetivo de entrar en contacto con las empresas del territorio y hacer talleres relacionados con la búsqueda de trabajo.

Fotografia de la conferenciant Maria Batet realitzada durant la 1ª Setmana de l'Empresa i l'Ocupació
Fotografía de la conferenciante Maria Batet realizada durante la 1ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació

Los próximos actos previstos de la 2ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació son los siguientes:

Lunes 25 de marzo: Jóvenes en riesgo social y territorio

19.00h Presentación del programa de ACTUA, Cooperativa de Iniciativa Social, en el auditorio del CMC (Centre Municipal de Cultura). El acto tratará sobre formación con jóvenes en riesgo de exclusión social, centrada en temas agrícolas y bodegas, y el acto está destinado a empresarios agrícolas, bodegas y cooperativas. Al finalizar habrá un pica-pica en el hall del auditorio.

Martes 26 de marzo: El comercio local, velada enmarcada dentro de la semana del comercio 2019

20.15h Cena-coloquio con los comerciantes bisbalencs: oportunidades y necesidades del comercio local, en el Bar la Riba. La actividad se dirige a comerciantes y autónomos.

Miércoles 27 de marzo: Fira d’Ocupació i Dones d’Empresa

Durante la mañana, en el Centre Municipal de Cultura, Fira d’Ocupació de la Bisbal, organizada por la Cambra de Comerç de Tarragona, dirigida a jóvenes y destinatarios del programa Integra’ls.

19.00h Mesa redonda de Dones d’Empresa en el CMC, dirigida a los comerciantes, emprendedores, autónomos del municipio y al público general que esté interesado en la temática de la actividad.

Jueves 28 de marzo: Polígonos inclusivos

Durante la mañana y el mediodía, en el polígono industrial.

Presentación institucional y conferencia a cargo de Josep Maria Canyelles, experto en Responsabilidad Social de las empresas y organizaciones. Presentación del proyecto Integra’ls y experiencia inicial: la FEGP, la Fundació Santa Teresa y el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès (SOM Bisbal y Regidoria d’Ocupació).

Se proyectará un vídeo y se hará una explicación de la empresa Bugaderia Neutral, en el marco del proyecto Integra’ls. Desde la Cambra de Comerç también se ofrecerá una charla en relación a la formación que ofrece.

19.00h en el auditori del Centre Municipal de Cultura

Presentación de la empresa bisbalenca GCR Group. Cada año se presenta una empresa de los polígonos industriales del municipio, que nos muestra sus instalaciones.

Viernes 29 de marzo

Durante la mañana, salida en bus desde la Bisbal del Penedès para ir a visitar i conocer la Fundación Santa Teresa del Vendrell.

Descárgate el programa: SEGONA SETMANA DE L’EMPRESA I L’OCUPACIÓ – 2019