La Cambra de Comerç de Tarragona dona suport al projecte d’ocupació per a persones amb risc d’exclusió ‘Integra’ls’

D’esquerra a dreta, hi apareixen: José Carlos Eiriz, director de la Fundació Privada Santa Teresa; Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal del Penedès; Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona; Isidre Also, secretari de la FEGP; i Daniel Martín, director gerent de la Cambra de Comerç de Tarragona.
D’esquerra a dreta, hi apareixen: José Carlos Eiriz, director de la Fundació Privada Santa Teresa; Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal del Penedès; Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona; Isidre Also, secretari de la FEGP; i Daniel Martín, director gerent de la Cambra de Comerç de Tarragona.

La Cambra de Comerç donarà suport al projecte d’ocupació per a persones amb risc d’exclusió Integra’ls. Així s’ha acordat després que els portaveus del projecte es reunissin, la setmana passada, amb els representants de la Cambra de Comerç.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell han iniciat la ronda de presentacions del projecte Integra’ls, una iniciativa que té l’objectiu d’ocupar persones amb risc d’exclusió als polígons industrials de la Bisbal. La setmana passada, durant la reunió que va tenir lloc a Tarragona, la Cambra de Comerç va accedir a donar suport al projecte mitjançant formacions adaptades a les necessitats de perfils professionals de les empreses dels polígons industrials bisbalencs, una col·laboració que començarà de forma imminent, ja que s’ha acordat tenir en compte les persones amb dificultats en la propera formació PICE que es durà a terme a la Bisbal del Penedès i que està adaptada als llocs de treball d’una empresa bisbalenca que preveu una selecció de personal properament. La presentació d’aquesta formació es durà a terme el 22 de gener a les 10h al Centre Municipal de Cultura (CMC) de la Bisbal del Penedès.

CONTINUA LA RONDA DE REUNIONS

Els representants del projecte Integra’ls estan treballant per fer arribar el projecte a les entitats, administracions i empreses del territori amb la finalitat de fer xarxa i aconseguir el màxim de col·laboracions possibles per tirar endavant el projecte amb el màxim de garanties. En els últims dies s’ha presentat el projecte a la Diputació de Tarragona, on ha tingut una bona acollida, i s’han realitzat visites a diverses empreses dels polígons industrials bisbalencs. Durant les properes setmanes es continuaran visitant empreses i es presentarà el projecte a l’Oficina del Treball de la Generalitat (OTG) del Vendrell i a l’equip docent de l’Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès.

INTEGRA’LS

Integra’ls és un projecte de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell, que insta l’empresariat a incorporar persones amb dificultats físiques, intel·lectuals, mentals o socials amb el propòsit que els empresaris defineixin llocs de treball per poder formar persones amb risc d’exclusió perquè els puguin ocupar. Segons l’alcaldessa Agnès Ferré, “el propòsit del programa és apropar les persones d’aquests perfils a les empreses i propiciar la seva contractació i així promoure la igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral i professional”.

Els dos objectius principals d’Integra’ls són:

  • Aconseguir inserir 50 persones entre el 2019 i el 2020
  • Que les empreses, amb el suport constant d’Integra’ls, millorin la situació de vulnerabilitat de les persones amb més dificultats d’inserció i que, incorporant-les a la seva plantilla, puguin ser treballadores responsables i, per tant, estables.

CASTELLANO | La Cambra de Comerç apoyará el proyecto de ocupación para personas con riesgo de exclusión Integra’ls. Así se ha acordado después que los portavoces del proyecto se reuniesen, la semana pasada, con los representantes de la Cambra de Comerç.

El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) y la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell han iniciado la ronda de presentaciones del proyecto Integra’ls, una iniciativa que tiene el objetivo de ocupar personas con riesgo de exclusión en los polígonos industriales de la Bisbal. La semana pasada, durante la reunión que tuvo lugar en Tarragona, la Cambra de Comerç accedió a respaldar el proyecto mediante formaciones dirigidas a las necesidades de perfiles profesionales de las empresas de los polígonos industriales bisbalencs, una colaboración que empezará de forma inminente, ya que se ha acordado tener en cuenta  a las personas con dificultades en la próxima formación PICE que se llevará a cabo en la Bisbal del penedès y que está adaptada a los puestos de trabajo de una empresa bisbalenca que prevé una selección de personal próximamente. La presentación de esta formación se llevará a cabo el 22 de enero a las 10h en el Centre Municipal de Cultura (CMC) de la Bisbal del Penedès.

CONTINÚA LA RONDA DE REUNIONES

Los representantes del proyecto Integra’ls están trabajando para hacer llegar el proyecto a las entidades, administraciones y empresas del territorio con la finalidad de hacer red y conseguir el máximo de colaboraciones posibles para llevar a cabo el proyecto con el máximo de garantías. En los últimos días se ha presentado el proyecto en la Diputació de Tarragona, donde ha tenido una buena acogida, y se han realizado visitas a varias empresas de los polígonos industriales de la Bisbal. Durante las próximas semanas se continuarán visitando empresas y se presentará el proyecto en la Oficina de Trabajo de la Generalitat (OTG) del Vendrell y también al equipo docente del Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès.

INTEGRA’LS

Integra’ls es un proyecto del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) y la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell, que insta al empresariado a incorporar a personas con dificultades físicas, intelectuales, mentales o sociales con el propósito que los empresarios definiesen puestos de trabajo para poder formar a personas con riesgo de exclusión para qué los puedan ocupar. Según la alcaldesa Agnès Ferré, “el propósito del programa es acercar a las personas de estos perfiles a las empresas y propiciar su contratación y así promover la igualdad de oportunidades en el ámbito laboral y profesional”.

Los dos objetivos principales de Integra’ls son:

  • Conseguir insertar a 50 personas entre el 2019 y el 2020
  • Que las empresas, con el apoyo constante de Integra’ls, mejoren la situación de vulnerabilidad de las personas con más dificultades de inserción y que, incorporándolos en su plantilla, puedan ser trabajadores responsables y, por consiguiente, estables.