Ja s’ha decidit l’ordre d’actuacions de la Diada Castellera del 15 d’agost

presentacio diada castellera agost 2018

Aquest divendres ha tingut lloc la presentació de la Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal i el sorteig de l’ordre d’actuacions. L’acte ha començat amb un audiovisual fet amb fotografies de totes les colles i, tot seguit, l’alcaldessa Agnès Ferré ha inaugurat l’acte explicant que “els bisbalencs i els bisbalencs portem els castells als gens i per això fa quatre anys vam voler fer és donar-li la importància i l’estima que els castells sempre havien tingut a la Bisbal i per això vam començar a fer la presentació de la diada i el sorteig de l’ordre d’actuacions”.

A continuació s’ha fet el sorteig de l’ordre d’actuacions del proper dia 15 d’agost, que serà el següent:

1.- Castellers de Vilafranca

2.- Colla Joves Xiquets de Valls

3.- Colla Vella dels Xiquets de Valls

Els Bous de la Bisbal obriran plaça i ho faran, segons ha explicat Sergi Corominas, cap de colla “amb un castell ràpid, amb un intent, surti com surti, com cada any. I després veurem aquesta gran diada, donant les gràcies a les tres colles per poder estar aquí un any més. Nosaltres farem un 3d6 aixecat per sota o el 2d6, que són els millors castells que estem treballant i, si tot va bé, acabarem amb un pilar de 5 que també fa un parell d’anys que el pilar de 5 tradicional no el tenim. Animem a tots els bisbalencs a donar-nos un cop de mà”.

El cap de colla de la Joves, Francesc X. Ramon, ha dit que “la intenció és fer el 5d9f”, i que espera que tots els assajos vagin bé fins dimecres, per poder-lo portar al carrer Dr. Robert.

Quant a la Colla Vella, el seu cap de colla, Albert Martínez, ha començat explicant que “estem contents de poder tornar a venir a la Bisbal” i ha afirmat que “venim aquí a donar el màxim com ha fet sempre la Colla Vella. Nosaltres portem tots els castells preparats, pot sortir qualsevol d’aquests castells (…) que si serà el 5 o serà el 4, si serà el 4 o el pilar, si serà el 2… Els castells que vam fer a Firagost hi són, per tant amb una mica de retocs podria ser que arribessin a la Bisbal. Serem aquí i intentarem fer-ho el millor possible”.

Antoni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, ha  dit que “puc assegurar que intentarem portar la torre amb folre i manilles i les altres dues rondes és el que hem de treballar, sí que hem portat a plaça castells com el 5d9 aquest any, estem treballant el 3d9 amb l’agulla o altres castells… ja veurem el que portarem a plaça”.

La Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost tindrà lloc el proper dimecres 15 d’agost a les 12h al carrer Dr. Robert de la Bisbal (al davant de la Societat). La Xarxa oferirà la diada en directe per televisió: https://www.facebook.com/castellsenxarxa/videos/790963254627694/

Vídeo de la presentació de la Diada Castellera: https://www.facebook.com/AjuntamentBisbalPenedes/videos/2057276297823559/

brindis presentacio diada castellera


presentacio diada castellera agost 2018

CASTELLANO | Este viernes ha tenido lugar la presentación de la Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal y el sorteo del orden de actuaciones. El acto ha empezado con un audiovisual hecho con fotografías de todas la colles y, a continuación, la alcaldesa Agnès Ferré ha inaugurado el acto explicando que “los bisbalencs y las bisbalenques llevamos los castells en los genes y por eso hace cuatro años quisimos dar la importancia y el cariño que los castillos siempre habían tenido en la Bisbal y por eso empezamos a hacer la presentación de la diada y el sorteo del orden de actuaciones”.

A continuación se ha hecho el sorteo del orden de actuaciones del próximo día 15 de agosto, que será el siguiente:

1.- Castellers de Vilafranca

2.- Colla Joves Xiquets de Valls

3.- Colla Vella dels Xiquets de Valls

Els Bous de la Bisbal abrirán plaza y lo harán, según ha explicado Sergi Corominas, cap de colla “con un castillo rápido, con un intento, salga como salga, como cada año. Y después veremos esta gran diada, dando las gracias a las tres colles por poder estar aquí un año más. Nosotros haremos un 3d6 aixecat per sota o el 2d6, que son los mejores castells que estamos trabajando y, si todo va bien, acabaremos con un pilar de 5 que también hace un par de años que el pilar de 5 tradicional no lo tenemos. Animamos a todos los bisbalencs a echarnos una mano”.

El cap de colla de la Joves, Francesc X. Ramon, ha dicho que “la intención es hacer el 5d9f”, y que espera que todos los ensayos vayan bien hasta el miércoles, para poderlo llevar a la calle Dr Robert.

En cuanto a la Colla Vella, su cap de colla, Albert Martínez, ha empezado explicando que “estamos muy contentos de poder volver a venir a la Bisbal” y ha afirmado que “venimos aquí a dar el máximo como ha hecho siempre la Colla Vella. Nosotros llevamos todos los castillos preparados, puede salir cualquiera de estos castillos (…) que si será el 5 o será el 4, si será el 4 o el pilar, si será el 2… Los castillos que hicimos en el Firagost están, por lo tanto con unos pocos retoques podría ser que llegasen a la Bisbal. Estaremos aquí e intentaremos hacerlo lo mejor posible”.

Antoni Bach, cap de colla de los Castellers de Vilafranca, ha dicho que “puedo asegurar que intentaremos traer la torre amb folre i manilles y las otras dos rondas es lo que tenemos que trabajar, sí que hemos llevado a plaça castillos como el 5d9 este año, estamos trabajando el 3d9 con l’agulla o otros castillos… ya veremos lo que traeremos a plaça

La Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost tendrá lugar el próximo miércoles 15 de agosto a las 12h en la calle Dr. Robert de la Bisbal (delante de la Societat). La Xarxa ofrecerá la diada en directo por televisión: https://www.facebook.com/castellsenxarxa/videos/790963254627694/

Vídeo de la presentación de la Diada Castellera: https://www.facebook.com/AjuntamentBisbalPenedes/videos/2057276297823559/

brindis presentacio diada castellera