14 alumnes de l’Institut Coster de la Torre han rebut el diploma DELF scolaire aquest dilluns

ALUMNES DEL COSTER DE LA TORRE-RECOLLIDA DIPLOMES

El passat dilluns 5 de febrer la Sala d’actes de l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona va acollir el lliurament dels Diplomes DELF scolaire (Diplomes d’estudis en llengua francesa) , una cerimònia que es va organitzar conjuntament entre l’Institut Francès i el Departament d’Ensenyament.

Els diplomes DELF scolaire (Diplôme d’Études en Langue Française) estan adreçats als alumnes de secundària dels centres públics i són uns certificats que corresponen als sis nivells del Marc Comú Europeu de referència per a les llengües (MCECR) que certifiquen el domini de les quatre competències lingüístiques en francès.

Al lliurament dels diplomes hi van assistir 14 alumnes de l’Institut Coster de la Torre que van recollir els seus diplomes de nivell A2 (9 alumnes), B1 (4 alumnes) i B2 (1 alumne) acompanyats de les seves famílies i el professorat del centre. Durant l’acte hi van intervenir diverses autoritats de l’àmbit educatiu així com diversos alumnes que van explicar la seva experiència o van dur a terme representacions francòfones de cançons i poemes. Entre aquests alumnes hi havia la Sara Hrich, alumna de 1r de batxillerat de l’Institut Coster de la Torre, que va explicar quina havia estat la seva experiència personal en presentar-se a una prova oficial com aquesta, que per a molts alumnes ha estat la primera de la seva trajectòria acadèmica.

El programa DELF scolaire s’emmarca en l’acord entre el Servei de Cooperació i d’Acció Cultural de l’ambaixada de França i el Departament d’Ensenyament de Catalunya i es duu a terme des de l’any 2014. L’Institut Coster de la Torre, que en l’actualitat compta amb 123 alumnes que estudien francès al centre (des de 1r d’ESO fins a 2n de BAT), hi ha participat des del primer any.