Mas Llagostera ha aconseguit recentment la certificació Ecolabel esdevenint així un referent en turisme sostenible al territori

La masia de turisme rural Mas Llagostera ha estat reconeguda amb l’etiqueta ecològica de la Unió Europea Ecolabel que, segons fonts de l’establiment els ha servit per “comprovar que hi ha un turista que valora no només l’esforç que suposa una aposta com la nostra en energies renovables, sinó que els agrada pensar que el seu consum, també per vacances, respon als seus ideals”.

Mas Llagostera és una masia del segle XVII restaurada seguint criteris històrics i ambientals. Així, la casa és autosuficient energèticament, ja que fomenta l’estalvi i el reaprofitament dels recursos propis amb l’objectiu final de promoure el turisme responsable. Per exemple, a la casa no hi ha connexió elèctrica a la xarxa i l’energia per a tenir llum i aigua calenta sanitària s’obté d’un equip de plaques fotovoltaiques i plaques tèrmiques. A més, tant la fusta de la poda de la vinya o les oliveres, com els pinyols de les olives, són reaprofitats per a obtenir calor a través d’una caldera de biomassa. Aquests són només alguns exemples de l’aposta de Mas Llagostera per la sostenibilitat i l’autosuficiència. Cal dir que la finca treballa amb agricultura ecològica i que, a més, té un gran compromís per preservar l’entorn natural i autòcton de la zona. És per això que, per exemple, s’ha creat una ruta senyalitzada dins de la mateixa finca en què s’informa sobre les construccions de pedra seca que s’han recuperat o es facilita informació sobre la flora, entre altres.

El lliurament dels premis Ecolabel va tenir lloc el 29 de maig i va anar a càrrec del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i del Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. L’acte s’emmarcava en la celebració de l’Any del Turisme Sostenible i de la Green Week europea, centrada enguany en l’ocupació verda.

Des de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès volem felicitar als responsables de Mas Llagostera pel reconeixement i la certificació.

Podeu trobar més informació sobre el certificat obtingut per Mas Llagostera al següent enllaç (llengua anglesa): http://ec.europa.eu/environment/ecolabel/green_week/stories/mas_llagostera_tourist_accomodation_es.pdf

També podeu entrar al seu web: http://www.masllagostera.com/turisme-sostenible