La Bisbal del Penedès celebra Sant Jordi amb un ampli programa d’activitats

Enguany el llibre que ha editat la Regidoria de Cultura inclou més de cinquanta entrevistes amb motiu del centenari de l’edifici vell de l’escola bisbalenca

Un any més, la Regidoria de Cultura ha organitzat un ampli programa d’activitats amb motiu de la celebració de Sant Jordi. Les activitats començaran el dijous 20 d’abril, a les 18h, amb l’espectacle de contes familiars “Llegendes de dracs” de la mà d’Ingrid Domingo a la biblioteca.

El dissabte 22 d’abril, a les 18:30h, el pati de l’escola vella acollirà la presentació del llibre que ha editat l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès amb motiu del centenari de l’edifici vell de les escoles bisbalenques: “Memòries escolars. Converses i records de l’escola de la Bisbal en el centenari de l’edifici”. El llibre conté més de mig centenar d’entrevistes  realitzades per la periodista bisbalenca Sònia Ferrer i informació històrica confeccionada per l’historiador local Jordi Ferran Ventosa. El llibre inclou entrevistes a bisbalencs i bisbalenques de diverses generacions que, en algun moment de la seva escolarització han estudiat a l’edifici centenari de les cúpules. També inclou les converses mantingudes amb altres persones relacionades amb l’escola, com ara mestres o veïns i veïnes que hi ha treballat en algun moment de la seva vida. Així mateix, aquest volum inclou documents, fotografies de l’escola, records i treballs manuals, la majoria dels quals han estat cedits per persones que han volgut participar en aquest recull que la Regidoria de Cultura ha editat amb motiu de Sant Jordi.

El diumenge 23 d’abril, a partir de les 10h, la plaça de l’Església aplegarà diverses parades literàries i de roses.

A les 11:30h, el pati de l’escola vella acollirà el lliurament de premis del concurs literari infantil i l’actuació musical oberta a tot el públic a càrrec de “Landry el rumbero”.

A les 13h, la plaça de l’església acollirà la presentació de l’obra del bisbalenc Sergio Martín “Tú (Yo): El sentir de un segundo”. També hi haurà la parada de l’autor bisbalenc Júlio Calderón, la parada de llibres de 2a mà de l’Associació de Dones La Roca Foradada i l’estand de la Regidoria de Cultura amb els llibres publicats per l’Ajuntament.

A les 13:30h la plaça de l’església acollirà la xatonada popular organitzada per l’Associació de Dones La Roca Foradada (inscripcions a l’entitat 622 649 297).

A les 18:30h, al pati de l’escola vella, lliurament de premis del 15è Concurs Literari de Sant Jordi, presentada per l’humorista Ferran Aixalà. A continuació, cloenda dels actes de la diada amb el concert “Tribut a Núria Feliu”.


CASTELLANO | Este año el libro que ha editado la Concejalía de Cultura inclye más de cincuenta entrevistas con motivo del centenario del edificio viejo de la escuela bisbalenca.

Un año más, la Concejalía de Cultura ha organizado un amplio programa de actividades con motivo de la celebración de Sant Jordi. Las actividades empezarán el jueves 20 de abril, a las 18h, con el espectáculo de cuentos familiares “Llegendes de dracs” de la mano de Ingrid Domingo en la Biblioteca.

El sábado 22 de abril, a las 18:30h, el patio de la escuela vieja acogerá la presentación del libro que ha editado el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès con motivo del centenario del edificio viejo de las escuelas de la Bisbal “Memòries escolars. Converses i records de l’escola de la Bisbal en el centenari de l’edifici”. El libro contiene más de medio centenar de entrevistas realizadas por la periodista bisbalenca Sònia Ferrer e información histórica confeccionada por el historiador local Jordi Ferran Ventosa. El libro incluye entrevistas a bisbalencs i bisbalenques de varias generaciones que, en algún momento de su escolarización, han estudiado en el edificio centenario de las cúpulas. También incluye las conversaciones mantenidas con otras personas relacionadas con la escuela, como por ejemplo maestros o vecinos y vecinas que han trabajado allí en algún momento de su vida. Así mismo, este volumen incluye documentos, fotografías del colegio, recuerdos y manualidades, la mayoría de las cuales han sido cedidas por personas que han querido participar en esta recopilación que la Concejalía de Cultura ha editado con motivo de Sant Jordi.

El domingo 23 de abril, a partir de las 10h, la plaza de l’Església reunirá varias paradas literarias y de rosas.

A las 11:30h, el patio de la escuela vieja acogerá la entrega de premios del concurso literario infantil y la actuación musical abierta a todo el público a cargo de “Landry el rumbero”.

A las 13h, la plaza de l’Església acogerá la presentación de la obra del bisbalenc Sergio Martín “Tú (Yo): El sentir de un segundo”. También habrá una parada del autor bisbalenc Júlio Calderón, la parada de libros de 2ª mano de la Associació de Dones La Roca Foradada y el estand de la Concejalía de Cultura con los libros publicados por el Ayuntamiento.

A las 13:30h la plaza de la Iglesia acogerá la xatonada popular organizada por la Associació de Dones La Roca Foradada (inscripciones en la entidad 622 649 297).

A las 18:30h, en el patio de la escuela vieja, entrega de los premios del 15º Concurso Literario de Sant Jordi, presentada por el humorista Ferran Aixalà. A continuación, clausura de los actos de la diada con el concierto “Tribut a Núria Feliu”.