S’activa el nivell 3 del Pla Alfa en bona part del municipi de La Bisbal del Penedès

Tenint en compte la situació meteorològica prevista per als pròxims dies, la manca de pluges i l’elevat risc d’incendi forestal, la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Alfa en nivell 3 en zones de diversos municipis, entre ells La Bisbal del Penedès.

Per aquest motiu, des de les 00.00h d’aquest dissabte 13 d’agost, s’hauran de complir diverses mesures preventives que ajudaran a evitar els efectes de l’alt risc d’incendi forestal:

  • Se suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, i que hauran de traslladar a algun nucli habitat o població o bé retornar al punt d’origen.
  • Es restringeixen les activitats de colònies, estades i campus esportius a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.
  • Es restringeixen les activitats de casals de vacances i casals esportius al nucli de població excepte que es desplacin a algun altre nucli de població i no comporti ús del medi natural.
  • Se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals i altres herbàcies, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Se suspenen les obres a la xarxa interurbana que comportin ús de maquinària amb risc d’incendi, inclosa la sega de cunetes, excepte si compten amb una autorització expressa del Servei Català de Trànsit i amb un informe previ de la Direcció General d’Agents Rurals.
  • Se suspenen els usos excepcionals de la via en la xarxa interurbana a carreteres de Catalunya corresponents a proves esportives, marxes ciclistes, filmacions, trenets turístics, rallis i altres anàlogues, excepte aquells que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit amb informe previ de la Direcció General dels Agents Rurals.
  • Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, …) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 500 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).
  • Es limita la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 12 hores i les 19 hores.

CASTELLANO | Teniendo en cuenta la situación meteorológica prevista para los próximos días, la falta de lluvias y el elevado riesgo de incendio forestal, la Generalitat de Catalunya ha activado el Plan Alfa en nivel 3 en zonas de varios municipios, entre ellos La Bisbal del Penedès.

Por este motivo, desde las 00.00h de este sábado 13 de agosto, se tendrán que cumplir varias medidas preventivas que ayudarán a evitar los efectos del alto riesgo de incendio forestal:

  • Se suspenden las actividades de educación en el tiempo libre de tipo acampada, ruta y ruta Deportiva y las actividades Deportivas que se desarrollen en el medio natural, y que deberán trasladarse a algún núcleo habitado de población o bien retornar al punto de origen.
  • Se restringen las actividades de colonias, estancias y campus deportivos en el entorno inmediato del entorno en el que se duerma.
  • Se restringen las actividades de casales de vacaciones y casales deportivos en el núcleo de población, excepto si se desplazan a algún otro núcleo de población y no comporte uso del medio natural.
  • Se suspende la actividad agrícola con uso de maquinaria entre las 12h y las 18 horas. Se exceptúa la recogida de fruta y productos hortícolas, la siega de alfalfa y otras herbáceas, labrar los campos de rastrojos y el conreo de arroz.
  • Se suspenden las obres en la red interurbana que comporten el uso de maquinaria con riesgo de incendio, incluida la siega de cunetas, a excepción de si cuentan con una autorización expresa del Servicio Catalán de Tráfico y con un informe previo de la Dirección General de Agentes Rurales.
  • Se suspenden los usos excepcionales de la vía en la red interurbana de carreteras de Catalunya correspondientes a pruebas deportivas, marchas ciclistas, filmaciones, trenes turísticos, rallies y otras análogas, excepto aquellos que autorice expresamente el Servicio Catalán de Tráfico con informe previo de la Dirección General de los Agentes Rurales.
  • Se restringe el uso de herramientas (sopladores, sierras radiales,…) a menos de 500 metros de la zona forestal y a menos de 500 de terrenos agrícolas. Si por motivos de fuerza mayor se tienen que utilizar, tiene que ser comunicado a los agentes rurales con tal de establecer medidas de seguridad.
  • Se limita la circulación motorizada en el medio natural (se exceptúan residentes y actividades que por su naturaleza sean inaplazables).
  • Se limita la circulación del transporte dentro del bosque de los productos forestales en horario entre las 12h y las 19 horas.