Les Regidories de la Gent Gran i de Benestar Social organitzen tallers i xerrades de defensa personal adreçades a la gent gran

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès durà a terme, la darrera setmana de juny i les dues primeres de juliol, tallers i xerrades de defensa personal adreçades a la gent gran del municipi. Es tracta de classes gratuïtes en què les persones grans del municipi poden aprendre tècniques per protegir-se davant de la violència de qualsevol mena.

La regidora de la Gent Gran i Benestar Social, Paqui Cepas, ha explicat que “aquestes activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Ahir dimecres ja les vam donar a conèixer entre els usuaris, les usuàries i el voluntariat del Servei Bon Dia en el marc de la trobada que vam fer coincidint amb el Dia Mundial contra el Maltractament de la Gent Gran”.

Aquestes accions s’emmarquen en les activitats que es duen a terme en el marc del ‘Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere’. L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha obtingut un ajut de 4.633,85€ del Ministeri d’Igualtat (Secretaría de Estado de Igualdad y contra la Violencia de Género) i aquests diners s’estan destinant a diverses accions al municipi. D’una banda, el passat mes de maig es va fer una xerrada per a la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès (Bous) sobre la mirada feminista i la prevenció de violències masclistes. D’altra banda, durant les festes d’estiu de les urbanitzacions i la Festa Major del nucli s’instal·laran punts liles per informar, sensibilitzar, prevenir i atendre conductes masclistes o comportaments sexistes que es produeixin durant la celebració de festes o actes públics.


CASTELLANO | El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès llevará a cabo, la última semana de junio y las dos primeras de julio, talleres y charlas de defensa personal dirigidas a la gente mayor del municipio. Se trata de clases gratuitas en las que las personas mayores del municipio pueden aprender técnicas para protegerse ante la violencia de cualquier tipo.

La concejala de la Gente Mayor y Bienestar Social, Paqui Cepas, ha explicado que “estas actividades son gratuitas y no es necesario inscribirse previamente. Ayer miércoles ya las dimos a conocer entre los usuarios, las usuarias y el voluntariado del Servei Bon Dia en el marco del encuentro que hicimos coincidiendo con el Día Mundial contra el Maltrato de la Gente Mayor”.

Estas acciones se enmarcan en las actividades que se llevan a cabo en el marco del ‘Pacto de Estado contra la Violencia de Género’. El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès ha obtenido una ayuda de 4.633,85€ del Ministerio de Igualdad (Secretaría de Estado de Igualdad y contra la Violencia de Género) y este dinero se está destinando a varias acciones en el municipio. Por un lado, el pasado mes de mayo se hizo una charla para la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès (Bous) sobre la mirada feminista y la prevención de violencias machistas. Por otro lado, durante las fiestas de verano de las urbanizaciones y la Fiesta Mayor del núcleo se instalarán puntos lilas para informar, sensibilizar, prevenir y atender conductas machistas o comportamientos sexistas que se produzcan durante la celebración de fiestas o actos públicos.