El passat dijous 28 d’abril va tenir lloc un Ple extraordinari a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès

El passat dijous 28 d’abril es va celebrar un Ple extraordinari a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. El Ple va comptar amb l’assistència de tots els membres del Consistori bisbalenc.

Podeu veure el Ple íntegre en aquest enllaç: https://youtu.be/aEuCVyDHFoM

S’hi van tractar els punts següents:

1.- Conveni de «Jove Baix Penedès» 2022/2025, amb el Consell Comarcal del Baix Penedès

S’ha aprovat per unanimitat.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès aprova un nou conveni amb “Jove Baix Penedès”.

Concretament, ha aprovat:

“PRIMER. Delegar a favor del Consell Comarcal les competències municipals per a activitats en matèria de joventut englobades a «Jove Baix Penedès», que inclou cinc camps d’actuació:

-Formació i ocupació: realització de xerrades, cursos i tallers relacionats amb el foment de l’ocupació i la formació.

-Dinamització als instituts: realització d’accions de prevenció de conductes de risc i de promoció de l’emancipació als instituts.

-Cultura i oci: accions de promoció cultural i d’oci alternatiu.

-Participació juvenil: suport als processos participatius dels municipis i «Fes la teva acció JBP».

-Salut jove: accions de promoció de la salut.

SEGON.Aprovar la memòria justificativa sobre la delegació de les competències municipals per a activitats en matèria de joventut «Jove Baix Penedès» a favor del Consell Comarcal, per treballar com a comarca, millorar l’eficiència de la gestió pública i eliminar duplicitats administratives.

TERCER.Aprovar el conveni amb el Consell Comarcal en matèria de joventut, amb «Jove Baix Penedès», i la col·laboració per a l’assistència tècnica en matèria de joventut (conveni per 4 anys, prorrogable 4 anys més).

QUART.Aprovar l’addenda econòmica d’aquest conveni per aquest 2022, per un import de 3.621,09€”.

2.- Reconeixement d’obligacions de l’exercici 2021

S’ha aprovat amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6), el PSC (2) i Ara la Bisbal (1) i l’abstenció d’Units per la Bisbal-FIC (1) i ERC-AM (1).

S’aprova el reconeixement extrajudicial de crèdits de 10 factures, que ascendeixen a un total de 4.191,56€. Aquestes factures s’imputaran al pressupost d’enguany per diversos motius:

-3 factures (d’un total de 1.512,50€) d’arreglar camins malmesos abans de collir, ja que no hi havia prou partida per fer front.

-2 factures de ferreteria de material per a la brigada (d’un total de 380,65€) que feia falta en aquell moment i per al qual no es va tramitar la despesa concreta, sinó que es fa presentar la factura, i 1 factura de Correos (per un import de 191,26€) perquè aquest servei no està licitat.

-4 factures que van arribar a final d’any, quan ja s’havien tancat els pagaments corresponents al 2021: Actuació dels grallers de Vilafranca el 15 d’agost (1.000€), anunci de Nadal de la Fura (248,05€), publicació de l’anunci del reglament d’habitatge (272,25€) i factura de neteja d’un camí (586,85€).

3.- Aprovació inicial de la modificació de crèdit 2PLE/2022, en la modalitat de crèdit extraordinari, per crear tres partides d’inversió, amb càrrec al romanent de tresoreria del 2021

S’ha aprovat amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6), el PSC (2) i Ara la Bisbal (1) i les abstencions d’Units per la Bisbal-FIC (1) i ERC-AM (1).

L’import de romanent líquid de tresoreria per a despeses generals provinent de la liquidació de l’exercici de 2021 és d’1.852.897,50€. D’aquest import, s’han destinat 429.932,05€, mitjançant Decret d’Alcaldia, a la modificació de crèdit 2ALC/2022 en la modalitat d’incorporació de romanents de crèdits.

Per tant, queden disponibles 1.422.965,45€ del romanent de tresoreria del 2021. El Ple ha aprovat dues distribucions:

-919.363,93€ en la modificació de crèdit 1PLE/2022, en la modalitat de suplement de crèdit (més detalls al següent punt de l’ordre del dia) i 74.489,14€ en la modificació de crèdit d’aquesta proposta.

Després d’aquestes dues modificacions, quedaran disponibles 429.112,38€ que l’equip de govern destinarà “a millores en la xarxa d’aigua del Priorat i Can Gordei. Ara s’estan realitzant els projectes, properament els aprovarem i comptem amb fer la modificació de crèdit necessària durant el mes de juny”.

Els 74.489,14€ de la modificació de crèdit d’aquesta proposta es destinaran:

-13.060,15€ a l’adquisició de bústies per a La Miralba i Santa Cristina

-27.981,49€ a mobiliari per als edificis de l’Ajuntament

-33.447,50€ a arranjar la Plaça Pau Casals

Aquestes tres partides no estaven incloses al pressupost 2022 perquè, en el moment de l’aprovació, no es comptava amb els pressupostos ni amb els informes d’aquestes actuacions. De les bústies sí que es tenia però, amb l’increment de preu dels materials, s’estava a l’espera del pressupost definitiu.

4.-Aprovació inicial de la modificació de crèdit 1PLE/2022, en la modalitat de suplement de crèdit, per incrementar quatre partides existents. Amb càrrec al romanent de tresoreria del 2021

S’ha aprovat amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6) i les abstencions del PSC (2), Units per la Bisbal-FIC (1), Ara la Bisbal (1) i ERC-AM (1).

Com s’ha detallat al 3r punt, queden disponibles 1.422.965,45€ del romanent de tresoreria del 2021. D’aquest import, es destinen 74.489,14€ a la modificació de crèdit aprovada al punt tercer i 919.363,93€ a la modificació de crèdit que s’ha aprovat en aquest quart punt. S’aprova:

Destinar 919.363,93€ del romanent de tresoreria a:

-499.968€ a les obres de la fase 1 del projecte de rehabilitació del pavelló esportiu i de l’edifici annex destinat a vestidor del poliesportiu municipal.

-382.360,16€ a l’adequació de l’edifici de la fassina

-29.810,77€ a la compra d’una escombradora

-7.225€ a la millora dels parcs infantils del Priorat, Can Gordei i el nucli

5.-Conveni de delegació, a favor del Consell Comarcal del Baix Penedès, de les competències municipals en matèria de sanejament

S’aprova per unanimitat.

S’aprova delegar, durant 4 anys (amb possibilitat de pròrroga de 4 anys més) els serveis de sanejament en alta de les aigües residuals urbanes, un servei essencial de titularitat municipal, al Consell Comarcal del Baix Penedès. Aquesta delegació de competències inclou la construcció i millora de les instal·lacions, l’explotació, la gestió i el manteniment de la xarxa bàsica en alta i el control d’abocaments, entre altres.

Segons ha explicat la regidora del Servei d’Abastament d’Aigua, Leo Uceda “la delegació millora l’eficiència de la gestió pública, contribueix a eliminar duplicitats administratives i és conforme amb la legislació d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera”.

Les xarxes i instal·lacions que es deleguen són el col·lector de sanejament principal que recull les aigües residuals del nucli urbà, del Priorat, de la Miralba i del polígon industrial. Ara l’Ajuntament està treballant per delegar també la depuradora de l’Esplai.

6.-Aprovació provisional de la modificació puntual de les normes subsidiàries del polígon les Planes Baixes

S’ha aprovat amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6) i les abstencions del PSC (2), Units per la Bisbal-FIC (1), Ara la Bisbal (1), i ERC-AM (1).

S’aprova, provisionalment, la modificació puntual de les Normes subsidiàries de planejament, concretament l’apartat 3 de l’article 176.bis del Text refós de les Normes subsidiàries de planejament, amb el següent redactat:

“3. Parcel·la mínima (subzona 28a i 28b)

La superfície de parcel·la mínima s’estableix en 10.000m2 de sòl per a la subzona 28a i 4.000m2 de sòl per a la subzona 28b”.

També s’aprova enviar-ho a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva.

El Ple extraordinari del 24 de febrer va aprovar inicialment la modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament (NNSS) del polígon industrial les Planes Baixes, amb la modificació de la parcel·la mínima de la subzona 28b, passant de 10.000m2 a 4.000m2. Aquesta modificació es fa per l’ampliació d’una empresa logística al polígon Les Planes Baixes. Aquesta aprovació ha estat a exposició pública i no s’hi ha presentat al·legacions. També es van sol·licitar els informes sectorials, tal com indica l’article 85.5 del Text refós de la Llei d’Urbanisme, tenint un mes per presentar-los, i han arribat tots els informes -favorables- de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Departament d’Empresa i Treball. Per això, en el Ple extraordinari d’aquest dijous s’ha proposat aprovar provisionalment la modificació exposada.

7.-Aprovació provisional de la modificació del pla parcial del polígon les Planes Baixes

S’ha aprovat amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6) i les abstencions del PSC (2), Units per la Bisbal-FIC (1), Ara la Bisbal (1), i ERC-AM (1).

La Junta de govern del 28 de febrer va aprovar inicialment la modificació del Pla parcial de les Planes baixes. Aquesta modificació és per a la creació d’una única parcel·la de 52.500m2, en l’àmbit modificat. Ha estat a exposició pública, tal com marca la llei, i no s’hi ha presentat al·legacions. També es van sol·licitar els informes sectorials corresponents, tal com indica l’article 85.5 del Text refós de la Llei d’Urbanisme, tenint un mes per presentar-los. Ha arribat un informe -l’informe sectorial de telecomunicacions emès per la Subdirecció General d’Infraestructures Digitals i de comunicacions electròniques- i és favorable a la modificació del pla parcial.

Per tot plegat, s’ha elevat al Ple l’aprovació provisional de la modificació puntual núm.2 del Pla parcial urbanístic Les Planes Baixes, per agrupar quatre parcel·les en una única parcel·la i enviar-ho a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva.

8.-Actualització de l’ordenança de plusvàlues, segons el modelatge de BASE i la nova normativa

S’ha aprovat amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6) i el PSC (2), el vot en contra d’Ara la Bisbal (1) i l’abstenció d’Units per  la Bisbal-FIC (1) i ERC-AM (1).

S’aprova provisionalment la modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (les plusvàlues).

El novembre del 2021 es va modificar la normativa que afecta les plusvàlues i, el Reial Decret Llei 26/2021 de 8 de novembre (pel qual s’adapta el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals a la recent jurisprudència del Tribunal Constitucional respecte les plusvàlues) i els Ajuntaments tenen l’obligació d’adaptar les ordenances dins del termini de sis mesos des de l’entrada en vigor de l’esmentat Reial Decret. Els canvis afecten bàsicament les regles que regeixen la fórmula de càlcul de la base imposable.

Al Ple, s’ha aprovat  provisionalment l’Ordenança fiscal reguladora de les plusvàlues. S’ha substituït el contingut de l’ordenança íntegrament i s’ha aprovat l’adhesió a l’ordenança elaborada i aprovada per BASE Gestió d’ingressos, que contempla la normativa, un text que es va aprovar el març de 2022.

Activitat de control:

9.-Donar compte de l’informe d’intervenció del càlcul d’estabilitat pressupostària  i sostenibilitat financera amb motiu de la liquidació del pressupost de l’exercici 2021

Es dona compte al Ple de la liquidació del pressupost 2021, que compleix amb l’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera que s’exigeix a totes les administracions públiques mitjançant la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril.

L’aprovació i liquidació dels pressupostos de l’Ajuntament ha de complir les tres regles fiscals: estabilitat pressupostària, regla de la despesa i deute públic. Enguany, el govern de l’estat espanyol segueix mantenint les condicions d’excepcionalitat dictades el 2022 i continuen suspeses les regles fiscals. No obstant això, aquesta suspensió només afecta la regla de la despesa.

La liquidació del pressupost 2021 compleix amb l’estabilitat pressupostària  perquè l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès:

-Té un superàvit no financer d’1.334.391,20€

-Té capacitat de finançament d’1.465.492,00€

-No té deute a 31 de desembre de 2021

10.-Donar compte de l’informe d’intervenció sobre el control de les despeses pendents d’aplicar al pressupost 2021

En compliment de la disposició addicional tercera de la Llei 9/2013, de 20 de desembre, de Control del deute comercial del sector públic, es dona compte de l’informe d’intervenció sobre el control de despeses pendents d’aplicar al pressupost 2021.

Durant l’exercici 2021 s’han generat 5.858,04€ que no s’han pogut aplicar al pressupost i que es corresponen a les despeses pendents d’aplicar al pressupost a 31 de desembre de 2021. S’imputaran a l’exercici 2022, quedant el compte 413 “Creditors per operacions pendents d’aplicar a pressupost” a zero.

11.-Donar compte de l’informe d’intervenció sobre el control dels comptes a justificar i les bestretes de caixa fixa 2021

Es dona compte de l’informe d’intervenció sobre el control dels comptes a justificar i les bestretes de caixa fixa 2021. Les ordres de pagament a justificar i bestretes de caixa fixa estan subjectes a fiscalització prèvia.

Durant el 2021 s’han realitzat 43 bestretes, totes justificades i amb informe de fiscalització favorable. Són:

-6 bestretes de caixa del servei de neteja, per un total de 1.749,12€, per a la compra de material de neteja

-12 bestretes de caixa del servei d’informació i inspecció, per un total de 3.050,02€, per al combustible dels vehicles de la unitat

-9 bestretes de caixa per al rebost solidari, per un total de 2.508,83€, per a la compra d’aliments frescos per al rebost solidari

-13 bestretes de caixa per a la brigada, per un total de 3.629,58€, per al combustible dels vehicles de la brigada

-3 bestretes de caixa per la a llar d’infants, per un total de 870,29€, per a la compra de material escolar

12.-Donar compte de l’informe d’intervenció de la morositat anual del 2021

Es dona compte de l’informe que recull la informació dels pagaments efectuats en cada trimestre i les factures pendents de pagament a final de cada període.

Es conclou que l’Ajuntament compleix amb la normativa de morositat.

13.-Donar compte de l’informe d’intervenció de l’estabilitat de la modificació de crèdit 2ALC/2022

Es dona compte de l’informe d’intervenció de l’estabilitat de la modificació de crèdit 2ALC/2022, que conclou que es compleix l’objectiu d’estabilitat pressupostària.

El 4 d’abril de 2022 l’alcaldessa va signar el Decret d’alcaldia d’incorporació dels romanents de tresoreria de l’exercici 2021. Es van utilitzar 378.617,16€ del romanent de tresoreria per a:

-Incorporacions de crèdits corresponents a compromisos de despesa adquirits en l’exercici 2021.

-Incorporacions de crèdits que emparen projectes finançats amb ingressos afectats.

14.-Donar compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost del 2021

Es dona compte al Ple del Decret d’alcaldia del 31 de març de 2022 d’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2021. El Decret està publicat, des del dia de la signatura, al llibre de Decrets, al qual hi tenen accés tots els regidors i regidores de la Corporació.

15.-Donar compte del període mitjà de pagament del primer trimestre del 2022

L’alcaldessa dona compte al Ple que es compleix amb el període mitjà de pagament a proveïdors legalment previst, ja que és de 14,4 dies, inferior al màxim legal, que és de 30 dies.

16.-Donar compte de l’execució del pressupost corresponent al primer trimestre del 2022

Es dona compte al Ple que s’ha complert amb l’obligació de remissió telemàtica de la informació referent a l’execució del pressupost del primer trimestre del 2022. Es va enviar el 14 d’abril -dins del termini establert- al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.


CASTELLANO | El pasado jueves 28 de abril se celebró un Pleno extraordinario en el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès. El Pleno contó con la asistencia de todos los miembros del Consistorio bisbalense.

Se trataron los siguientes puntos:

1.-Convenio de “Jove Baix Penedès” 2022/2025, con el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Se ha aprobado por unanimidad.

El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès aprueba un nuevo convenio con “Jove Baix Penedès”.

Concretamente, ha aprobado:

“PRIMERO. Delegar a favor del Consell Comarcal las competencias municipales para actividades en materia de juventud englobadas en “Jove Baix Penedès”, que incluye cinco campos de actuación:

  • Formación y ocupación: realización de charlas, cursos y talleres relacionados con el fomento de la ocupación y la formación.
  • Dinamización en los institutos: realización de acciones de prevención de conductas de riesgo y de promoción de la emancipación en los institutos.
  • Cultura y ocio: acciones de promoción cultural y ocio alternativo.
  • Participación juvenil: apoyo a los procesos participativos de los municipios y “Fes la teva acció JBP”.
  • Salud joven: acciones de promoción de la salud.

SEGUNDO. Aprobar la memoria justificativa sobre la delegación de las competencias municipales para actividades en materia de juventud “Jove Baix Penedès” a favor del Consell Comarcal, para trabajar como comarca, mejorar la eficiencia de la gestión pública y eliminar duplicidades administrativas”.

TERCERO. Aprobar el convenio con el Consell Comarcal en materia de juventud, con “Jove Baix Penedès” y la colaboración para la asistencia técnica en materia de juventud (convenio por 4 años, prorrogable 4 años más).

CUARTO. Aprobar la adenda económica de este convenio para este 2022, por un importe de 3.621,09€”.

2.-Reconocimiento de obligaciones del ejercicio 2021

Se ha aprobado con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (6), el PSC (2) y Ara la Bisbal (1) y la abstención de Units per la Bisbal-FIC (1) y ERC-AM (1).

Se aprueba el reconocimiento extrajudicial de créditos de 10 facturas, que ascienden a un total de 4.191,56€. Estas facturas se imputarán al presupuesto de este año por varios motivos:

  • 3 facturas (de un total de 1.512,50€) de arreglar caminos estropeados antes de la cosecha, ya que no había suficiente partida para hacer frente.
  • 2 facturas de ferretería de material para la brigada (de un total de 380,65€) que hacía falta en aquel momento y para el que no se tramitó el gasto concreto, sino que se presentó la factura, y 1 factura de Correos (por un importe de 191,26€) porque este servicio no está licitado.
  • 4 facturas que llegaron a final de año, cuando ya se habían cerrado los pagos correspondientes al 2021: Actuación de los grallers de Vilafranca el 15 de agosto (1.000€), anuncio de Navidad de la Fura (248,05€), publicación del anuncio del reglamento de vivienda (272,25€) y factura de la limpieza de un camino (586,85€).

3.-Aprobación inicial de la modificación de crédito 2PLE/2022, en la modalidad de crédito extraordinario, para crear tres partidas de inversión, con cargo al remanente de tesorería.

Se ha aprobado con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (6), el PSC (2), y Ara la Bisbal (1) y las abstenciones de Units per la Bisbal-FIC (1) y ERC-AM (1).

El importe del remanente líquido de tesorería para gastos generales proveniente de la liquidación del ejercicio de 2021 es de 1.852.897,50€. De este importe, se han destinado 429.932,05€, mediante Decreto de Alcaldía, a la modificación de crédito 2ALC/2022 en la modalidad de incorporación de remanentes de créditos.

Por tanto, quedan disponibles 1.422.965,45€ del remanente de tesorería del 2021. El Pleno ha aprobado dos distribuciones:

-919.363,93€ en la modificación del crédito 1PLE/2022, en la modalidad de suplemento de crédito (más detalles en el siguiente punto del orden del día) y 74.489,14€ en la modificación de crédito de esta propuesta.

Después de estas dos modificaciones, quedarán disponibles 429.112,38€ que el equipo de gobierno destinará “a mejoras en la red de agua del Priorat y Can Gordei. Ahora se están realizando los proyectos, próximamente los aprobaremos y contamos con hacer la modificación de crédito necesaria durante el mes de junio”.

Los 74.489,14€ de la modificación de crédito de esta propuesta se destinarán:

  • 13.060,15€ a la adquisición de buzones para La Miralba y Santa Cristina
  • 27.981,49€ a mobiliario para los edificios del Ayuntamiento
  • 33.447,50€ a arreglar la Plaza Pau Casals

Estas tres partidas no estaban incluidas en el presupuesto 2022 porque, en el momento de la aprobación, no se contaba con los presupuestos ni con los informes de estas actuaciones. De los buzones sí que se tenía, pero con el incremento del precio de los materiales, se estaba a la espera del presupuesto definitivo.

4.-Aprobación inicial de la modificación de crédito 1PLE/2022, en la modalidad de suplemento de crédito para incrementar cuatro partidas existentes. Con cargo al remanente de tesorería del 2021.

Se ha aprobado con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (6) y las abstenciones del PSC (2), Units per la Bisbal-FIC (1), Ara la Bisbal (1) y ERC-AM (1).

Como se ha detallado en el 3º punto, quedan disponibles 1.422.965,45€ del remanente de tesorería del 2021. De este importe, se destinan 74.489,14€ a la modificación de crédito aprobada en el punto tercero y 919.363,93€ a la modificación de crédito que se ha aprobado en este cuarto punto. Se aprueba:

Destinar 919.363,93€ del remanente de tesorería a:

  • 499.968€ a las obras de la fase 1 del proyecto de rehabilitación del pabellón polideportivo y del edificio anexo destinado a vestidor del polideportivo municipal.
  • 382.360,16€ a la adecuación del edificio de la fassina
  • 29.810,77€ a la compra de una barredora
  • 7.225€ a la mejora de los parques infantiles del Priorat, Can Gordei y el núcleo

5.-Convenio de delegación, a favor del Consell Comarcal del Baix Penedès, de las competencias municipales en materia de saneamiento

Se aprueba por unanimidad.

Se aprueba delegar, durante 4 años (con posibilidad de prórroga de 4 años más) los servicios de saneamiento en alta de las aguas residuales urbanas, un servicio esencial de titularidad municipal, al Consell Comarcal del Baix Penedès. Esta delegación de competencias incluye la construcción y mejora de las instalaciones, la explotación, la gestión y el mantenimiento de la red básica en alta y el control de vertidos, entre otros.

Según ha explicado la concejala del Servicio de Abastecimiento de Agua, Leo Uceda “la delegación mejora la eficiencia de la gestión pública, contribuye a eliminar duplicidades administrativas y es conforme con la legislación de estabilidad presupuestaria y sostenibilidad financiera”.

Las redes e instalaciones que se delegan son el colector de saneamiento principal que recoge las aguas residuales del núcleo urbano, del Priorat, de la Masieta y del polígono industrial. Ahora el Ayuntamiento está trabajando para delegar también la depuradora de l’Esplai.

6. Aprobación provisional de la modificación puntual de las normas subsidiarias del polígono les Planes Baixes.

Se ha aprobado con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (6) y las abstenciones del PSC (2), Units per la Bisbal-FIC (1), Ara la Bisbal (1) y ERC-AM (1).

Se aprueba, provisionalmente, la modificación puntual de las Normas subsidiarias de planeamiento, concretamente el apartado 3 del artículo 176.bis del Texto refundido de las Normas subsidiarias de planeamiento, con el siguiente redactado:

“3. Parcela mínima (subzona 28ª y 28b)

La superficie de parcela mínima se establece en 10.000m2 del suelo para la subzona 28ª y 4.000m2 de suelo para la zubzona 28b”.

También se aprueba enviarlo a la Comisión Territorial de Urbanismo para su aprobación definitiva.

El Pleno extraordinario del 24 de febrero aprobó inicialmente la modificación del las Normas Subsidiarias de Planeamiento (NNSS) del polígono industrial Les Planes Baixes, con la modificación de la parcela mínima de la subzona 28b, pasando de 10.000m2 a 4.000m2. Esta modificación se hace para la ampliación de una empresa logística en el polígono Les Planes Baixes. Esta aprobación ha estado en exposición pública y no se han presentado alegaciones. También se solicitaron los informes sectoriales, tal como indica el artículo 85.5 del Texto refundido de la Ley de Urbanismo, teniendo un mes para presentarlos, y han llegado todos los informes -favorables- de la Autoridad Territorial de la Movilidad, la Agencia Catalana del Agua y el Departamento de Empresa y Trabajo. Por todo ello, en el Pleno extraordinario de este jueves se ha propuesto aprobar provisionalmente la modificación expuesta.

7. Aprobación provisional de la modificación del plan parcial del polígono les Planes Baixes

Se ha aprobado con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (6) y las abstenciones del PSC (2), Units per la Bisbal-FIC (1), Ara la Bisbal (1) y ERC-AM (1).

La Junta de Gobierno del 28 de febrero aprobó inicialmente la modificación del Plan parcial de les Planes baixes. Esta modificación es para la creación de una única parcela de 52.500m2, en el ámbito modificado. Ha estado en exposición pública, tal como marca la ley, y no se han presentado alegaciones. También se solicitaron los informes sectoriales correspondientes, tal como indica el artículo 85.5 del Texto refundido de la Ley de Urbanismo, teniendo un mes para presentarlos. Ha llegado un informe -el informe sectorial de telecomunicaciones emitido por la Subdirección General de Infraestructuras Digitales y de comunicaciones electrónicas- y es favorable a la modificación del plan parcial.

Por todo ello, se ha elevado al Pleno la aprobación provisional de la modificación puntual núm. 2 del Plan parcial urbanístico Les Planes Baixes, para agrupar cuatro parcelas en una única parcela y enviarlo a la Comisión Territorial de Urbanismo para su aprobación definitiva.

8. Actualización de la ordenanza de plusvalías, según el modelaje de BASE y la nueva normativa

Se ha aprobado con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (1) y el PSC (2), el voto en contra de Ara la Bisbal (1) y la abstención de Units per la Bisbal-FIC (1) y ERC-AM (1).

Se aprueba provisionalmente la modificación de la Ordenanza fiscal reguladora del Impuesto sobre el incremento del valor de los terrenos de naturaleza urbana (las plusvalías).

En noviembre del 2021 se modificó la normativa que afecta las plusvalías y, el Real decreto ley 26/2021 de 8 de noviembre (por el cual se adapta el texto refundido de la Ley reguladora de las haciendas locales a la reciente jurisprudencia del Tribunal Constitucional respecto a las plusvalías) y los Ayuntamientos tienen la obligación de adaptar las ordenanzas dentro del plazo de seis meses desde la entrada en vigor del citado Real Decreto. Los cambios afectan básicamente las reglas que rigen la fórmula de cálculo de la base imponible.

En el Pleno, se ha aprobado provisionalmente la Ordenanza fiscal reguladora de las plusvalías. Se ha sustituido el contenido de la ordenanza íntegramente y se ha aprobado la adhesión a la ordenanza elaborada y aprobada por BASE Gestión de ingresos, que contempla la normativa, un texto que se aprobó en marzo de 2022.

Actividad de control:

9.-Dar cuenta del informe de intervención del cálculo de estabilidad presupuestaria y sostenibilidad financiera con motivo de la liquidación del presupuesto del ejercicio 2021

Se da cuenta al Pleno de la liquidación del presupuesto 2021, que cumple con la estabilidad presupuestaria y sostenibilidad financiera que se les exige a todas las administraciones públicas mediante la Ley Orgánica 2/2012, de 27 de abril.

La aprobación y liquidación de los presupuestos del Ayuntamiento tiene que cumplir las tres reglas fiscales: estabilidad presupuestaria, regla del gasto y deuda pública. Este año, el gobierno del estado español sigue manteniendo las condiciones de excepcionalidad dictadas en el 2022 y continúan suspendidas las reglas fiscales. Sin embargo, esta suspensión solo afecta a la regla del gasto.

La liquidación del presupuesto 2021 cumple con la estabilidad presupuestaria porque el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès:

  • Tiene un superávit no financiero de 1.334.391,20€
  • Tiene capacidad de financiación de 1.465.492,00€
  • No tiene deuda a 31 de diciembre de 2021

10.-Dar cuenta del informe de intervención sobre el control de los gastos pendientes de aplicar en el presupuesto 2021

En cumplimiento de la disposición adicional tercera de la Ley 9/2013, de 20 de diciembre, de Control de la deuda comercial del sector público, se da cuenta del informe de intervención sobre el control de gastos pendientes de aplicar en el presupuesto 2021.

Durante el ejercicio 2021 se han generado 5.858,04€ que no se han podido aplicar en el presupuesto y que se corresponden a los gastos pendientes de aplicar en el presupuesto a 31 de diciembre de 2021. Se imputarán al ejercicio 2022, quedando la cuenta 413 “Creditors per operacions pendents d’aplicar a pressupost” a cero.

11.-Dar cuenta del informe de intervención sobre el control de las cuentas a justificar y los anticipos de caja fija 2021

Se da cuenta del informe de intervención sobre el control de las cuentas a justificar y los anticipos de caja fija 2021. Las órdenes de pago a justificar y anticipos de caja fija están sujetas a fiscalización previa.

Durante el 2021 se han realizado 43 anticipos, todos justificadas y con informe de fiscalización favorable. Son:

  • 6 anticipos de caja del servicio de limpieza, por un total de 1.749,12€, para la compra de material de limpieza
  • 12 anticipos de caja del servicio de información e inspección, por un total de 3.050,02€, para el combustible de los vehículos de la unidad
  • 9 anticipos de caja para el rebost solidari, por un total de 2.508,83€, para la compra de alimentos frescos para la despensa solidaria
  • 13 anticipos de caja para la brigada, por un total de 3.629,58€, para el combustible de los vehículos de la brigada
  • 3 anticipos de caja por la guardería municipal por un total de 870,29€, para la compra de material escolar

12.-Dar cuenta del informe de intervención de la morosidad anual del 2021

Se da cuenta del informe que recoge la información de los pagos efectuados en cada trimestre y las facturas pendientes de pago a final de cada periodo.

Se concluye que el Ayuntamiento cumple con la normativa de morosidad.

13.-Dar cuenta del informe de intervención de la estabilidad de la modificación de crédito 2ALC/2022

Se da cuenta del informe de intervención de la estabilidad de la modificación de crédito 2ALC/2022, que concluye que se cumple el objetivo de estabilidad presupuestaria.

El 4 de abril de 2022 la alcaldesa firmó el Decreto de alcaldía de incorporación de los remanentes de tesorería del ejercicio 2021. Se utilizaron 378.617,16€ del remanente de tesorería para:

  • Incorporaciones de créditos correspondientes a compromisos de gasto adquiridos en el ejercicio 2021.
  • Incorporaciones de créditos que amparan proyectos financiados con ingresos afectados.

14.-Dar cuenta de la aprobación de la liquidación del presupuesto del 2021

Se da cuenta al Pleno del Decreto de alcaldía del 31 de marzo de 2022 de aprobación de la liquidación del presupuesto del ejercicio 2021. El Decreto está publicado, desde el día de la firma, en el libro de Decretos, al cual tienen acceso todos los concejales y concejalas de la Corporación.

15.-Dar cuenta del periodo medio de pago del primer trimestre del 2022

La alcaldesa da cuenta al Pleno del hecho que se cumple con el periodo medio de pago a proveedores legalmente previsto, puesto que es de 14,4 días, inferior al máximo legal, que es de 30 días.

16.-Dar cuenta de la ejecución del presupuesto correspondiente al primer trimestre del 2022

Se da cuenta al Pleno que se ha cumplido con la obligación de remisión telemática de la información en lo referente a la ejecución del presupuesto del primer trimestre del 2022. Se envió el 14 de abril -dentro del plazo establecido- al Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas.