Es regularitzen els rebuts d’escombraries -suspesos des del 2013- de cinc carrers del Papagai

La Junta de Govern del 31 de gener de 2022 ha aprovat donar de baixa els rebuts d’escombraries dels anys 2013 al 2018 dels carrers Rossinyol (números parells), Tucà, Lloret d’Austràlia, Xixella i Àliga Coronada, que no s’havien enviat a cobrar, per un total de 55.300€. També ha aprovat enviar el cobrament dels rebuts d’escombraries dels anys 2019 al 2021 -i dels mateixos carrers- que no s’havien enviat a cobrar, per un total de 18.480€. Els veïns i veïnes afectats per la regularització han rebut cartes amb tota la informació. A partir d’aquest any 2022, els veïns d’aquests carrers passaran a pagar la taxa d’escombraries de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys. 

El passat setembre de 2021 es va modificar el límit dels termes municipals de La Bisbal del Penedès i Sant Jaume dels Domenys al seu pas pel Papagai -amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya- tornant a la delimitació que hi havia abans del 2013, gràcies a la col·laboració d’ambdós ajuntaments. Aquesta modificació afecta els números parells del carrer Rossinyol, el carrer Tucà, el carrer Lloret d’Austràlia, el carrer Xixella i el carrer Àliga Coronada, que són els carrers que formaven part de Sant Jaume dels Domenys amb la delimitació anterior al 2013 i que, des del 2012, havien entrat a formar part del terme de La Bisbal del Penedès. Ara, amb la nova modificació del límit dels termes municipals, aquests carrers passen a formar part, novament, de Sant Jaume dels Domenys.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “un dels problemes que va comportar aquesta modificació unilateral va ser el cobrament del rebut d’escombraries. Per evitar duplicitats en el cobrament, es van suspendre els rebuts, tot i que el servei de recollida d’escombraries es continuava efectuant”. La batllessa ha aclarit que “ara que la delimitació és correcta i acceptada per la Generalitat de Catalunya, s’han hagut de regularitzar els rebuts que s’havien suspès i, per tant, que no s’havien enviat al cobrament”.

PER QUÈ S’HA TORNAT A MODIFICAR AQUESTA DELIMITACIÓ?

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès ha explicat que “la delimitació original entre els dos termes municipals -La Bisbal del Penedès i Sant Jaume dels Domenys- partia parcel·les entre els dos municipis, fent que una part de la parcel·la o habitatge fos de Sant Jaume dels Domenys i una part de la Bisbal del Penedès. Per resoldre això, i que cada parcel·la pertanyés a un municipi, el 1974 els alcaldes d’ambdós municipis van arribar a un acord perquè el límit passés per carrers, sense partir parcel·les ni habitatges. No obstant això, l’any 2012, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va aprovar modificar la delimitació tornant a l’original i, d’aquesta manera, hi havia parcel·les que passaven a formar part de dos termes municipals, la qual cosa va comportar problemes com ara el del cobrament dels rebuts d’escombraries. Per evitar duplicitats en el cobrament, es van suspendre els rebuts, tot i que el servei de recollida d’escombraries s’ha continuat efectuant”.

Els tràmits per tornar a modificar la delimitació d’ambdós termes municipals es van iniciar el 2016 i van finalitzar definitivament el 2021.

Podeu trobar més informació aquí: https://bisbalpenedes.com/web/2021/11/23/els-ajuntaments-de-la-bisbal-i-sant-jaume-han-aconseguit-que-la-delimitacio-dels-municipis-al-papagai-perque-no-divideixi-parcelles/


CASTELLANO | La Junta de Gobierno del 31 de enero de 2022 ha aprobado dar de baja los recibos de basuras de los años 2013 al 2018 de las calles Rossinyol (números pares), Tucà, Lloret d’Austràlia, Xixella y Àliga Coronada, que no se habían enviado a cobrar, por un total de 55.300€. También ha aprobado enviar el cobro de los recibos de basuras de los años 2019 al 2021 -y de las mismas calles- que no se habían enviado a cobrar, por un total de 18.480€. Los vecinos y vecinas afectadas por la regularización han recibido cartas con toda la información. A partir de este año 2022, los vecinos de estas calles pasarán a pagar la tasa de basuras del Ayuntamiento de Sant Jaume dels Domenys.

En septiembre del 2021 se modificó el límite de los términos municipales de La Bisbal del Penedès y Sant Jaume dels Domenys a su paso por el Papagai -con la aprobación de la Generalitat de Catalunya- volviendo a la delimitación que había antes del 2013, gracias a la colaboración de ambos ayuntamientos. Esta modificación afecta a los números pares de la calle Rossinyol, la calle Tucà, la calle Lloret de Australia, la calle Xixella y la calle Àliga Coronada, que son las calles que formaban parte de Sant Jaume dels Domenys con la delimitación anterior al 2013 y que, desde el 2012, habían entrado a formar parte del término de la Bisbal del Penedès. Ahora, con la nueva modificación del límite de los términos municipales, estas calles pasan a formar parte, de nuevo, de Sant Jaume dels Domenys.

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicado que “uno de los problemas que comportó esta modificación unilateral fue el cobro del recibo de basuras. Para evitar duplicidades en el cobro, se suspendieron los recibos, aunque el servicio de recogida de basuras se seguía efectuando”. La alcaldesa ha aclarado que “ahora que la delimitación es correcta y aceptada por la Generalitat de Catalunya, se han tenido que regularizar los recibos que se habían suspendido y, por tanto, que no se habían enviado para cobrar”.

¿POR QUÉ SE HA VUELTO A MODIFICAR ESTA DELIMITACIÓN?

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès ha explicado que “la delimitación original entre los dos términos municipales -La Bisbal del Penedès y Sant Jaume dels Domenys- partía parcelas entre dos municipios, haciendo que una parte de la parcela o vivienda fuese de Sant Jaume dels Domenys y una parte de la Bisbal del Penedès. Para resolver esto, y que cada parcela perteneciese a un municipio, en el 1974 los alcaldes de ambos municipios llegaron a un acuerdo para que el límite pases por calles, sin partir parcelas ni viviendas. No obstante, en el año 2012, el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès aprobó modificar la delimitación volviendo a la original y de esta manera, había parcelas que pasaban a formar parte de dos términos municipales, la cual cosa comportó problemas como por ejemplo el del cobro de los recibos de basuras. Para evitar duplicidades en el cobro, se suspendieron los recibos, aunque el servicio de recogida de basuras se ha continuado efectuando”.

Los trámites para volver a modificar la delimitación de ambos términos municipales se iniciaron en el 2016 y finalizaron definitivamente en el 2021.

Podéis encontrar más información aquí: https://bisbalpenedes.com/web/2021/11/23/els-ajuntaments-de-la-bisbal-i-sant-jaume-han-aconseguit-que-la-delimitacio-dels-municipis-al-papagai-perque-no-divideixi-parcelles/