El bus urbà comunicarà les urbanitzacions amb l’Hospital del Vendrell i amb l’estació d’autobusos de la capital del Baix Penedès

L’Ajuntament està ultimant els detalls perquè el bus urbà comuniqui totes les urbanitzacions del municipi amb l’Hospital del Vendrell i amb l’estació d’autobusos de la capital del Baix Penedès. Fins ara, els veïns havien d’anar fins al nucli urbà i el bus comarcal els portava a l’Hospital. Ara, serà possible anar a l’Hospital del Vendrell i al centre de la vila (avda. Jaume Carner) del Vendrell sense haver d’anar primer a la parada del nucli de la Bisbal del Penedès. Hi haurà diversos serveis al Vendrell cada matí de dilluns a divendres: tres d’anada i dos de tornada.

L’Alcaldessa de La Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “el municipi de La Bisbal del Penedès té molts nuclis de població separats entre ells. Això fa que sigui molt necessari comptar amb un servei de bus urbà que connecti tots els nuclis amb els serveis municipals i les botigues i empreses de La Bisbal del Penedès. Cal tenir en compte que al nucli és on estan les oficines de l’Ajuntament, la Biblioteca, l’Escola de música, l’Escola d’Idiomes, la Llar d’Infants, l’Escola Ull de Vent, l’Institut Coster de la Torre, el Consultori mèdic, el Poliesportiu municipal, el Racó de la Gent Gran, gran part del teixit comercial així com moltes de les entitats del municipi. D’altra banda, ara més que mai, hem considerat del tot necessari que tots els veïns puguin anar directament a l’Hospital del Vendrell des de la seva urbanització. Per això, pròximament incorporarem aquest nou servei que permetrà anar i tornar al Vendrell des de totes les urbanitzacions”.

Ferré ha explicat que l’equip de govern ha sol·licitat a la Direcció del Servei de Transports de la Generalitat de Catalunya, aquest mes de febrer, ampliar el conveni del bus comarcal per incloure-hi el bus urbà. Està previst que sigui la mateixa empresa que fa el servei comarcal la que faci el servei urbà. Una vegada s’hagi signat el conveni, us informarem dels horaris del servei.

A banda dels trajectes al Vendrell, el servei de bus urbà també incorporarà una nova parada a l’Ortigós i tornarà al servei amb horaris, suprimint el servei a demanda.


CASTELLANO | El Ayuntamiento de La Bisbal del Penedès está ultimando los detalles para que el bus urbano comunique todas las urbanizaciones del municipio con el Hospital del Vendrell y con la estación de autobuses de la capital del Baix Penedès. Hasta ahora, los vecinos tenían que ir hasta el núcleo urbano y el bus comarcal los llevaba al Hospital. Ahora, será posible ir al Hospital del Vendrell y al centro del municipio (Avda. Jaume Carnet) del Vendrell sin tener que ir primero a la parada del núcleo de la Bisbal del Penedès. Habrá varios servicios al Vendrell cada mañana de lunes a viernes: tres de ida y dos de vuelta.

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicado que “El municipio de la Bisbal del Penedès tiene muchos núcleos de población separados entre ellos. Esto hace que sea muy necesario contar con un servicio de bus urbano que conecte todos los núcleos con los servicios municipales y las tiendas y empresas de la Bisbal del Penedès. Hay que tener en cuenta que en el núcleo es donde están las oficinas del Ayuntamiento, la Biblioteca, la Escuela de música, la Escuela de Idiomas, la Llar d’infants, la Escuela Ull de Vent, el Instituto Coster de la Torre, el Consultorio médico, el Polideportivo municipal, el Racó de la Gent Gran, gran parte del tejido comercial así como muchas de las entidades del municipio. Por otro lado, ahora más que nunca, hemos considerado muy necesario que todos los vecinos puedan ir directamente al Hospital del Vendrell desde su urbanización. Por este motivo, próximamente incorporaremos este nuevo servicio que permitirá ir y volver del Vendrell desde todas las urbanizaciones”.

Ferré ha explicado que el equipo de gobierno ha solicitado a la Dirección del Servicio de Transportes de la Generalitat de Catalunya, este febrero, ampliar el convenio del bus comarcal para incluir el bus urbano. Está previsto que sea la misma empresa que hace el servicio comarcal la que haga el servicio urbano. Una vez se haya firmado el convenio, os informaremos de los horarios del servicio.

Aparte de los trayectos al Vendrell, el servicio de bus urbano también incorporará una nueva parada en l’Ortigós y volverá al servicio con horarios, suprimiendo el servicio a demanda.