Les noves tecnologies permeten que el curs de prevenció del deteriorament neurocognitiu continuï tot i la situació d’alarma generada pel Covid-19
Els alumnes del curs de prevenció del deteriorament neurocognitiu que imparteix la professora Yolanda Almagro (URV-UOC) continuen, tot i la situació d’alarma i el confinament. Aprofitant les noves tecnologies, la professora va proposar continuar amb les classes a través de Whatsapp, per no perdre el fil i continuar amb el curs. De fet, gràcies a aquesta iniciativa, els alumnes no han perdut cap classe i cada dijous es connecten durant una hora i mitja o dues hores per compartir les respostes als deures que els ha donat anteriorment la professora, com ara veure un vídeo o documental i, posteriorment, analitzar conjuntament el seu contingut – a través de missatges escrits o de veu – o dur a terme activitats variades, com per exemple endreçar un llistat de paraules per ordre alfabètic.
La professora Yolanda Almagro ha explicat que continua treballant per modificar i adaptar el contingut de les classes a aquest nou sistema, que ha vingut condicionat per la situació actual però que no deixa de ser útil també per aprofitar les noves tecnologies per comunicar-nos i fer que els usuaris se sentin més còmodes en aquest àmbit. Almagro se sent satisfeta perquè creu que “les classes per evitar el deteriorament cognitiu funcionen millor que mai i estic contenta que l’Ajuntament també ho valori”.
Des de la Regidoria de la Gent Gran felicitem els alumnes per la força de voluntat i l’entusiasme que posen en el curs, tot i trobar-nos en una situació tan difícil, i donem les gràcies a la professora Yolanda Almagro per la iniciativa de continuar amb les classes de forma telemàtica.
CASTELLANO | Los alumnos del curso de prevención del deterioro neurocognitivo que imparte la profesora Yolanda Almagro (URV-UOC) continúan, aun con la situación de alarma y el confinamiento. Aprovechando las nuevas tecnologías, la profesora propuso continuar con las clases a través de Whatsapp para no perder el hilo y continuar con el curso. De hecho, gracias a esta iniciativa, los alumnos han perdido ninguna clase y cada jueves se conectan durante una hora y media o dos horas para compartir las respuestas a los deberes que les ha mandado anteriormente la profesora, como por ejemplo ver un vídeo o un documental y, posteriormente, analizar conjuntamente su contenido – a través de mensajes escritos o de voz – o llevar a cabo actividades variadas, como por ejemplo ordenar un listado por orden alfabético.
La profesora Yolanda Almagro ha explicado que continúa trabajando para modificar y adaptar el contenido de las clases a este nuevo sistema, que ha venido condicionado por la situación actual pero que no deja de ser útil también para aprovechar las nuevas tecnologías para comunicarnos y hacer que los usuarios se sientan más cómodos en este ámbito. Almagro se siente satisfecha porqué cree que “las clases para evitar el deterioro cognitivo funcionan mejor que nunca y estoy contenta que el Ayuntamiento también lo valore”.
Desde la Concejalía de la Gente Mayor felicitamos a los alumnos por la fuerza de voluntad y entusiasmo que ponen en el curso, aun con la situación difícil en la que nos encontramos, y damos las gracias a la profesora Yolanda Almagro por la iniciativa de continuar con las clases de forma telemática.