La Federació Empresarial del Gran Penedès continua apostant pel projecte Integra’ls

 

REUNIO FEGP 200225 - 1
D’esquerra a dreta: Josep Gilabert, Cap de producció de la Fundació Privada Santa Teresa; Pilar Jocé, directora de zona d’Adecco; Susana Muñiz, directora de la delegació del Vendrell d’Adecco; Arantzazu Longares, tècnica d’Ocupació de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès; Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal del Penedès; Neus Lloveras, presidenta de la FEGP; Rosa Jorba, directora general de la FEGP; José Carlos Eiriz, director de la Fundació Privada Santa Teresa.

La seu vilanovina de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha acollit, aquest dimarts 25 de febrer, una reunió entre les entitats impulsores del projecte de formació i ocupació laboral Integra’ls. Durant la trobada, la FEGP ha refermat el seu compromís amb el projecte.

El passat mes d’octubre, Neus Lloveras va ser designada com a nova presidenta de la FEGP i va constituir la nova junta de l’entitat. Com que la Federació és una de les impulsores d’Integra’ls, aquest dimarts s’ha celebrat una reunió entre les parts implicades en el projecte – FEGP, Fundació Santa Teresa, Adecco i Ajuntament de la Bisbal del Penedès – amb el propòsit d’aprofundir en el seu funcionament, avaluar l’escenari actual i començar a treballar en noves iniciatives de l’àmbit de la formació i de l’ocupació de persones en risc d’exclusió. Tant la nova presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, com la directora general, Rosa Jorba, han coincidit en continuar apostant pel projecte, com s’havia fet des de la tardor de 2018, per facilitar la formació i l’ocupació de persones amb dificultats.

El projecte Integra’ls es va presentar la tardor de 2018 amb el propòsit que els empresaris dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès definissin llocs de treball perquè persones amb dificultats físiques, intel·lectuals, mentals o socials fossin formades, de forma específica, perquè poguessin treballar als polígons industrials del municipi. En un primer moment, el programa va ser impulsat des de la FEGP, la Fundació Santa Teresa i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i, recentment, s’hi ha incorporat l’empresa de treball temporal Adecco. A més, durant  el primer any de vida, el projecte ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Fins a l’actualitat, el projecte Integra’ls ha atès 57  persones, de les quals 17 han estat inserides de forma directa al mercat laboral. El 41,18% de les insercions han estat de persones derivades de serveis socials, el 29,41% de persones amb discapacitat i el 29,41% restant de persones provinents d’altres serveis (Servei d’Ocupació de Catalunya, Justícia o el programa de Garantia Juvenil, entre altres).

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, s’ha mostrat molt satisfeta de poder continuar comptant amb la Federació Empresarial del Gran Penedès en el projecte, ja que “es tracta d’una entitat molt vinculada a les empreses del territori que ens pot aportar una visió especialitzada i molt de valor”. Ferré ha explicat que els agents implicats en el projecte es tornaran a reunir, properament, per continuar engegant accions formatives i ocupacionals adreçades als col·lectius i les persones que tenen més dificultats per trobar feina.


CASTELLANO | La sede de Vilanova i la Geltrú de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha acogido, este martes 25 de febrero, una reunión entre las entidades impulsoras del proyecto de formación y ocupación laboral Integra’ls. Durante el encuentro, la FEGP ha afianzado su compromiso con el proyecto.

El pasado mes de octubre, Neus Lloveras fue designada presidenta de la FEGP y constituyó la nueva junta de la entidad. Teniendo en cuenta que la Federació es una de las impulsoras de Integra’ls, este martes se ha celebrado una reunión entre las partes implicadas en el proyecto -FEGP, Fundació Santa Teresa, Adecco y Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès – Con el propósito de profundizar en su funcionamiento, evaluar el escenario actual y empezar a trabajar en nuevas iniciativas del ámbito de la formación y de la ocupación de personas en riesgo de exclusión. Tanto l a nueva presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, como la directora general, Rosa Jorba, han coincidido en continuar apostando por el proyecto, como se venía haciendo desde el otoño de 2018, para facilitar la formación y la ocupación de personas con dificultades.

El proyecto Integra’ls se presentó en otoño de 2018 con el propósito que los empresarios de los polígonos industriales de la Bisbal del Penedès definiesen puestos de trabajo para que personas con dificultades físicas, intelectuales, mentales o sociales fuesen formadas, de forma específica, para que pudiesen trabajar en los polígonos industriales del municipio. En un primer momento, el programa se impulsó desde la FEGP, la Fundació Santa Teresa y el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès y, recientemente, se ha incorporado la empresa de trabajo temporal Adecco. Además, durante el primer año de vida, el proyecto ha contado con la colaboración de la Cámara de Comercio de Tarragona.

Hasta la actualidad, el proyecto Integra’ls ha atendido a 57 personas, de las cuales 17 han sido insertadas de forma directa en el mercado laboral. El 41,18% de las inserciones han sido de personas derivadas de servicios sociales, el 29,41% de personas con discapacidad y el 29,41% restante de personas provinientes de otros servicios (Servei d’Ocupació de Catalunya, Justicia o el programa de Garantía Juvenil, entre otros).

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, se ha mostrado muy satisfecha de poder continuar contando con la Federació Empresarial del Gran Penedès en el proyecto, ya que “se trata de una entidad muy vinculada a las empresas del territorio que nos puede aportar una visión especializada y mucho valor”. Ferré ha explicado que los agentes implicados en el proyecto se volverán a reunir, próximamente, para continuar llevando a cabo acciones formativas y ocupacionales dirigidas a los colectivos y a las personas que tienen más dificultades para encontrar trabajo.