Aquest dimarts ha tingut lloc la Comissió de Delimitació dels termes de Banyeres i la Bisbal

COMISSIO DELIMITACIO BANYERES 1OCT2019

Aquest dilluns 1 d’octubre ha tingut lloc la Comissió de Delimitació dels termes municipals de Banyeres del Penedès i la Bisbal del Penedès a l’Ajuntament de Banyeres del Penedès, a la que hi han assistit l’alcaldessa Agnès Ferré; la primera tinenta d’alcaldia, Judith Vidal; i la secretària municipal.

Des del Departament d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya s’estan duent a terme expedients de delimitació de municipis de Catalunya, alguns dels quals tenen a veure amb la delimitació de la Bisbal amb altres municipis. Durant el 2018 l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ja va participar en els expedients de delimitació de la Bisbal del Penedès amb Rodonyà, el Montmell i Llorenç del Penedès.

L’Institut Cartogràfic de Catalunya ha realitzat un estudi sobre les fites i la línia de delimitació d’ambdós municipis, a partir de l’acta d’atermenament del 19 de maig de 2009, en la que es localitzen les fites reconegudes en aquesta acta. Aquesta línia, que compta amb dues fites, està situada al torrent de Sant Marc i a la Riera de l’Albornar. Tant l’Ajuntament de Banyeres del Penedès com el de la Bisbal del Penedès han signat l’acta de conformitat i, posteriorment, s’haurà d’aprovar mitjançant sessió plenària, en ambdós ajuntaments.


CASTELLANO | Este lunes 1 de octubre ha tenido lugar la Comisión de Delimitación de los términos municipales de Banyeres del Penedès y la Bisbal del Penedès en el Ayuntamiento de Banyeres del Penedès, a la que han asistido la alcaldesa Agnès Ferré; la primera teniente de alcaldía, Judith Vidal, y la secretaria municipal.

Desde el Departamento de Administración Local de la Generalitat de Catalunya se están llevando a cabo expedientes de delimitación de municipios de Catalunya, algunos de los cuales tienen que ver con la delimitación de la Bisbal con otros municipios. Durante el 2018 el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès ya participó en los expedientes de delimitación de la Bisbal del Penedès con Rodonyà, el Montmell y Llorenç del Penedès.

El Instituto Cartográfico de Catalunya ha realizado un estudio sobre los hitos y la línea de delimitación de ambos municipios, a partir del acta de deslinde del 19 de mayo del 2009, en la que se localizan los hitos reconocidos en esta acta. Esta línea, que cuenta con dos hitos, está situada en el torrente de Sant Marc y en la Riera de l’Albornar. Tanto el Ayuntamiento de Banyeres del Penedès como el de la Bisbal del Penedès han firmado el acta de conformidad y, posteriormente, se deberá aprobar mediante sesión plenaria, en ambos ayuntamientos.