Els alpinistes bisbalencs Joan Rovira i Òscar Lombarte fan quatre cims a les Dolomites

Eloi Callado, Íñigo Soteras, Joan Rovira, Òscar Lombarte i Joan Solé a la Punta Penia de la Marmolada
Eloi Callado, Íñigo Soteras, Joan Rovira, Òscar Lombarte i Joan Solé a la Punta Penia de la Marmolada, el massís més alt de les dolomites

Els alpinistes bisbalencs Joan Rovira i Òscar Lombarte, juntament amb els companys Íñigo Soteras, Joan Solé i Eloi Callado com a guies d’alta muntanya, van fer quatre cims de les Dolomites, als Alps italians, entre el 26 i el 29 de juny.

Segons explica Joan Rovira “cada any anem per allà als Alps a fer alguns cims i aquest any hem anat a la zona de les Dolomites i hem fet una de molt singular que hi ha allà que se’n diu els tres cims de Lavaredo”. Rovira relatava que “vam veure que hi havia gent que va abandonar la pujada, entre ells uns russos i uns italians, però nosaltres no vam desistir i som els únics que vam arribar al capdamunt del cim gran”.

El cim gran, també anomenat cima Ovest, té 2.973m. Els alpinistes bisbalencs també van fer cim a la Saas de Stria (2.477m); la Torre del Barancio de les Cinque Torri, un conjunt de cinc cims que té una alçada màxima de 2.361m; i per últim van fer la Marmolada, el massís més alt de les Dolomites, amb una alçada màxima de 3.343m al cim més alt, la Punta Penia.

Joan Rovira ha explicat que aquestes sortides “són bastant difícils, molt llargues, són moltes hores que hi dediquem” però arribar als cims ho compensa tot “la sensació d’arribar al cim és molt emotiva perquè l’esforç és tan gran que, quan arribes a dalt, tens una sensació estranya però molt emocionant… per això ho fem, perquè anem a patir però després no te’n recordes del patiment, només queda la satisfacció”.

En el cas de Rovira, una de les dades que crida l’atenció a la gent, quan coneixen la seva faceta d’alpinista, és la seva edat. Amb 67 anys continua en plena forma i treballa per mantenir-la i poder seguir dedicant part de la seva vida a les seves grans aficions, el senderisme i l’alpinisme.

Des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès felicitem el Joan i l’Òscar, així com a la resta de l’equip, per aquesta nova fita. Enhorabona!


Los alpinistas bisbalencs Joan Rovira y Òscar Lombarte, junto con los compañeros Íñigo Soteras, Joan Solé y Eloi Callado como guías de alta montaña, hicieron cuatro cimas de las Dolomitas, en los Alpes italianos, entre el 26 y el 29 de junio.

Según explica Joan Rovira “cada año vamos por allí por los Alpes a hacer algunas cimas y este año hemos ido a la zona de las Dolomitas y hemos hecho una muy singular que hay allí llamada las tres cimas de Lavaredo“. Rovira relataba que “vimos que había gente que abandonaba la subida, entre estas personas unos rusos y unos italianos, pero nosotros no desistimos y somos los únicos que conseguimos llegar arriba de la cima grande”.

La cima grande, también llamada cima Ovest, tiene 2.973m. Los alpinistas bisbalencs también hicieron cima en la Saas de Stria (2.477m); la Torre del Barancio de las Cinque Torri, un conjunto de cimas que tiene una altura máxima de 2.361m; y por último hicieron la Marmolada, el macizo más alto de las Dolomitas, con una altura máxima de 3.343m en la cima más alta, la Punta Penia.

Joan Rovira ha explicado que estas salidas “son bastante difíciles, muy largas, son muchas horas las que les dedicamos” pero llegar a las cimas lo compensa todo “la sensación de llegar a la cima es muy emotiva porqué el esfuerzo es tan grande que, cuando llegas arriba, tienes una sensación extraña pero muy emocionante… por eso lo hacemos, porque vamos a sufrir pero después no te acuerdas del sufrimiento, solo queda la satisfacción”.

En el caso de Rovira, uno de los datos que llama la atención a la gente, cuando conocen su faceta de alpinista, es su edad. Con 67 años continúa en plena forma y trabaja por mantenerla y poder seguir dedicando parte de su vida a sus aficiones, el senderismo y el alpinismo.

Desde el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès felicitamos a Joan y a Òscar, así como al resto del equipo, por este nuevo logro. ¡Enhorabuena!