Un dels marges d’accés a Mas Llagostera mostra l’obra de l’escultora Marta Pruna

L’allotjament bisbalenc Mas Llagostera va acollir, el passat dijous, un dels actes del VII Congrés d’Art, paisatge vitivinícola i enoturisme. En concret, es va fer una visita a l’allotjament rural, un tast de vins i caves, que va anar a càrrec de Gerard Jané del Celler Jané Ventura, i es va inaugurar l’obra “Deriva amor-fa” (Vinyart 6) de Marta Pruna, una obra escultòrica realitzada al marge d’entrada al Camí Ral, dins la finca de Mas Llagostera, en la qual destaquen les cares esculpides per l’artista catalana. Es tracta d’una obra que es pot visitar a l’accés de Mas Llagostera i que s’ha batejat amb el nom DERIVA AMOR-FA. Segons l’artista, “DERIVA: perquè ens movem en una fusta al mig del mar i no tot es pot controlar. I AMOR-FA, perquè les formes són canviants, vibrem i només amb amor es pot fer la vida”. L’escultora explica que “som al marge de la vida (…) som a la línia de canvi, al camí ondulant de l’ésser humà, l’honestedat, la malenconia, la sensibilitat, la passió, la dolçor, les civilitzacions antigues, la bellesa, l’amor, el desig, el sexe, la curiositat, l’aprenentatge, la ciència, la saviesa, el pensa-ment”. L’obra de Marta Pruna al marge del Camí Ral té una extensió de 15 metres i està treballada sobre pedra seca. Segons explica l’artista “vaig treballar durant dos mesos i mig en aquesta obra, en aquestes onades de vida (…) al principi va ser bastant complicat començar l’obra i després, cada setmana hi anava, entrava en aquestes onades de la vida i anava fent formes, ajudada per la llum del sol, i aleshores anava creant nous perfils, idees… el marge, en part, vol retornar-nos al llapis, la correspondència, les paraules… ja que avui dia ens trobem en una situació volàtil, sempre amb el mòbil… i al marge s’hi troben les cares i també són molt importants les mans, la gestualitat i l’educació”. Al bell mig de l’obra, a més, hi destaca un mirall. Marta Pruna explica que és un engany, “perquè en realitat, no ens hi podem veure, al mirall. Per veure’ns, hem de tancar els ulls i sentir-nos com al camí dels set sentits”.

El Congrés d’Art, paisatge vitivinícola i enoturisme, organitzat pel Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, pretén ressaltar la importància del paisatge vitivinícola com a patrimoni a preservar pel fet que “és un actiu cultural i turístic de valor econòmic emergent i perquè és garantia de qualitat de vida: un paisatge cuidat és sinònim de desenvolupament econòmic equilibrat”.


CASTELLANO | El alojamiento bisbalenc Mas Llagostera acogió, el jueves pasado, uno de los actos del VII Congrés d’Art, paisatge vitivinícola i enoturisme. En concreto, se hizo una visita al alojamiento rural, una cata de vinos y cavas, que fue a cargo de Gerard Jané del Celler Jané Ventura, y se inauguró la obra “Deriva amor-fa” (Vinyart 6) de Marta Pruna, una obra escultórica realizada en el margen de entrada al Camí Ral, dentro de la finca de Mas Llagostera, en la que destacan las caras esculpidas por la artista catalanaSe trata de una obra que se puede visitar en el acceso de Mas Llagostera y que se ha bautizado con el nombre de DERIVA AMOR-FA. Según la artista, “DERIVA: porqué nos movemos en una madera en el medio del mar y no todo se puede controlar. Y AMOR-FA, porqué las formas son cambiantes, vibramos y solo con amor se puede hacer la vida”. La escultora explica que “estamos en el margen de la vida (…) somos a la línea de cambio, al camino ondulante del ser humano, la honestidad, la melanconlía, la sensibilidad, la pasión, la dulzura, las civilizaciones antiguas, la belleza, el amor, el deseo, el sexo, la curiosidad, el aprendizaje, la ciencia, la sabiduría, el ‘pensa-ment’ “. La obra de Marta Pruna en el margen del Camí Ral tiene una extensión de 15 metros y está trabajada sobre piedra seca. Según explica la artista “trabajé durante dos meses y medio en esta obra, en estas olas de vida (…) al principio fue bastante complicado empezar la obra y después, cada semana iba, entraba en estas olas de vida e iba haciendo formas, ayudada por la luz del sol, y entonces iba creando nuevos perfiles, ideas… el margen, en parte, quiere devolvernos al lápiz, la correspondencia, las palabras… ya que hoy en día nos encontramos en una situación volátil, siempre con el móvil… y en el margen se encuentran las caras y también son muy importantes las manos, la gestualidad y la educación”. En medio de la obra, además, destaca un espejo. Marta Pruna explica que es un engaño, “porqué en realidad, no nos podemos ver, en el espejo. Para vernos, tenemos que cerrar los ojos y sentirnos como en el camino de los siete sentidos”.

El Congrés D’art, paisatge vitivinícola i enoturisme, organizado por el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, pretende resaltar la importancia del paisaje vitivinícola como patrimonio a preservar por el hecho que “es un activo cultural i turístico de valor económico emergente y porqué es garantía de calidad de vida: un paisaje cuidado es sinónimo de desarrollo económico equilibrado”.