Preavís per onada de calor que ens afectaria a partir del diumenge 23 de juny

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Servei Meteorològic de Catalunya han emès un preavís per onada de calor.

Es preveu l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que s’aproparà a Catalunya procedent del nord d’Àfrica i, per aquest motiu, a partir del diumenge 23 de juny s’iniciarà una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre dimarts. L’episodi de calor es mantindrà la resta de la setmana.

Així, segons la informació publicada pel Servei Meteorològic de Catalunya, la predicció per dimarts indica que es podria arribar a valors màxims de temperatura d’entre 35 i 38ºC a Ponent i Terres de l’Ebre, d’entre 31 i 36ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i d’entre 27 i 32ºC al litoral. A més, la temperatura mínima en algunes zones de la costa podria quedar per sobre dels 20ºC i fins i tot apropar-se als 25ºC en alguns punts.

Per tot plegat, el Meteocat ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill per temperatura màxima extrema per al dimarts 25 de juny.

Per a més informació i per consultar la informació meteorològica actualitzada podeu entrar al web www.meteo.cat


CASTELLANO | El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya y el Servei Meteorològic de Catalunya han emitido un preaviso por ola de calor.

Se prevé la llegada de una masa de aire muy cálido que se acercará a Catalunya procedente del norte de África y, por este motivo, a partir del domingo 23 de junio se iniciará una progresiva subida de la temperatura que tocará techo el martes. El episodio de calor se mantendrá el resto de semana.

Así, según la información publicada por el Servei Meteorològic de Catalunya, la predicción para el martes indica que se podría llegar a valores máximos de temperatura de entre 35 y 38º en Ponent y Terres de l’Ebre, entre 31 y 36ºC en el resto del interior y en el Prelitoral, y de entre 27 y 32ºC en el litoral. Además, la temperatura mínima en algunas zonas de la costa podría quedar por encima de los 20ºC e incluso acercarse a los 25ºC en algunos puntos.

Por todo ello, el Meteocat ha emitido un preaviso de Situación Meteorológica de Peligro por temperatura máxima extrema para el martes 25 de junio.

Para más información y para consultar la información meteorológica actualizada podéis entrar en la web www.meteo.cat

infografies_consells_calor_page-0001 infografies_consells_calor_page-0002 consells_calor_page-0001 FR_onadacalor_jul2017_page-0001

 

Comments are closed.