La Bisbal del Penedès ha celebrat la 2ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació del 21 al 29 de març

La Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha celebrat, per segon any consecutiu, la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació, un esdeveniment que pretén potenciar la interacció de l’administració local amb les empreses, els comerços, els emprenedors, els autònoms i les persones desocupades amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de la població de la Bisbal, incrementar i potenciar el teixit comercial i empresarial local i oferir formació adequada a les necessitats de les empreses. Enguany, la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació ha centrat part de les seves activitats en els polígons inclusius, ja que fa pocs mesos l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, juntament amb la Federació Empresarial del Gran Penedès i la Fundació Santa Teresa del Vendrell, va posar en marxa el projecte Integra’ls amb l’objectiu d’ocupar persones amb risc d’exclusió als polígons industrials de la Bisbal.

Els actes de la 2ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació de la Bisbal del Penedès van començar el dijous 21 de març amb una sortida a la Fira d’Ocupació de Tarragona en la qual van participar una quarantena de demandants de feina inscrits al SOM Bisbal.

fira ocupacio cambra comerc tgn

El dilluns 25 de març va tenir lloc la presentació d’ACTUA, una empresa cooperativa penedesenca que treballa en projectes socioeducatius en l’àmbit agrari i vitivinícola. L’acte era especialment interessant per a aquelles empreses que es dediquen al món de l’agricultura o dels cellers i va estar centrat, principalment, en projectes educatius per potenciar l’especialització en aquests àmbits i l’ocupabilitat.

DILLUNS ACTUAEl dimarts 26 de març va tenir lloc un sopar-col·loqui que va comptar amb la participació de diversos comerciants locals. L’objectiu de l’acte era apropar l’administració als comerços i que, les persones que els regenten, poguessin fer arribar els seus dubtes, les seves idees i les seves inquietuds a l’Ajuntament de la Bisbal, alhora que es generava debat, entre els comerciants, sobre les oportunitats i les necessitats del comerç local.

DIMARTS COMERCIANTS

El dimecres 27 de març, al matí, va tenir lloc la Fira d’Ocupació de la Bisbal que organitza la Cambra de Comerç. Prop d’un centenar de demandants de feina van visitar la fira, ubicada al CMC, i van poder contactar amb diverses empreses de l’àmbit dels recursos humans que els van oferir assessorament. A més, la fira va comptar amb les intervencions de diversos conferenciants que van abordar temes com la cerca activa de feina, les entrevistes de treball, el currículum vitae i la carta de presentació, l’actitud o la motivació.

DIMECRES MATI 1 DIMECRES MATI 2

El dimecres 27 de març, a la tarda, el CMC va acollir una taula rodona del col·lectiu Dones d’Empresa que va comptar amb la participació de tres dones empresàries: Mary Herrera, directora del Petit Bistrô Segur; Glòria Planas, gerent de Yola Organitza i Yola Apartaments; i Cristina Bundó, propietària i directora de Mas Llagostera. Les tres empresàries van explicar les seves experiències vitals relacionades amb l’emprenedoria, posant especial èmfasi en el treball, la constància, la capacitat de resolució, el tracte humà i la passió per la feina.

DIMECRES TARDA

El dijous 28 de març, al matí, va tenir lloc una jornada dedicada als polígons inclusius, que es va centrar en la importància de la Responsabilitat Social de les empreses i en el projecte Integra’ls. A l’acte s’hi van convidar les empreses dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès i altres administracions i va dividir-se en tres parts. En la primera, l’alcaldessa Agnès Ferré va donar la benvinguda als assistents i, tot seguit, va donar pas a Josep Maria Canyellas, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i organitzacions, que va oferir una xerrada centrada en la importància de la RSE en les empreses, tot mostrant exemples de diverses empreses que havien innovat en aquest camp.

DIJOUS CANYELLAS

Tot seguit, el secretari general de la FEGP, Isidre Also; l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré; i el director general de la Fundació Santa Teresa, José Carlos Eiriz; van presentar el projecte Integra’ls als assistents i van parlar de les primeres passes del projecte. Per últim, es va projectar un vídeo centrat en els primers mesos del projecte Integra’ls i en la primera formació que s’ha dut a terme (amb usuaris del projecte Integra’ls i del pla PICE de la Cambra de Comerç de Tarragona) per treballar a l’empresa bisbalenca Bugaderia Neutral.

DIJOUS MATI TAULA 1

A continuació es va fer una nova taula que va comptar amb la participació d’Àngels Ferrer, gerent de la Bugaderia Neutral; Josep Oriol Fernàndez, responsable de logística i formació de la Cambra de Comerç de Tarragona; i Arantzazu Longares, tècnica d’Ocupació del SOM Bisbal. Val a dir que l’acte també va comptar amb un a pausa per al café (coffee break) que va facilitar la interacció entre els assitents.

DIJOUS MATI TAULA 2

El dijous 28 de març, a la tarda, el CMC va acollir la presentació d’una empresa del polígon industrial. L’any passat es va convidar Idiada i, enguany, l’empresa que s’ha presentat ha estat GCR Group, una empresa de la Bisbal que compta amb unes instal·lacions de 86.000 m2 dedicats al desenvolupament de compostos plàstics i masterbatch minerals de carbonat càlcic, talc i derivats del silici, entre altres especialitats. L’acte va ser conduït pel director comercial de l’empresa, Miquel Alegret.

DIJOUS TARDA

El divendres 29 de març va tenir lloc una sortida a la Fundació Santa Teresa del Vendrell. Un grup de persones es va desplaçar en bus, des de la Bisbal, per conèixer les instal·lacions d’aquesta entitat d’iniciativa social. El director general de la fundació, José Carlos Eiriz, va oferir una xerrada sobre la història de la fundació i els projectes en els quals treballa i, tot seguit, va mostrar les instal·lacions als assistents.

DIVENDRES SANTA TERESA

L’alcaldessa i responsable de l’àrea d’Ocupació, Agnès Ferré, ha explicat que creu que “durant la fira es creen sinergies molt interessants entre els diferents actors que intervenen en matèria d’ocupació i això és molt positiu tant pels demandants de feina com per a aquelles empreses que cerquen perfils professionals concrets” i ha afegit que “tot i que la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació només se celebra durant uns dies concrets de l’any,  val la pena recordar que el SOM Bisbal està obert tot l’any perquè s’hi puguin adreçar totes aquelles persones que busquen feina i totes aquelles empreses que necessiten treballadors”. El SOM Bisbal està ubicat a la plaça de l’Església de la Bisbal del Penedès, a la segona planta de l’Hotel d’Entitats. Les inscripcions es poden fer presencialment i en línia a l’enllaç www.bisbalpenedes.com/web/sombisbal. També es pot contactar amb el servei trucant al 977688438 (extensió 5) o escrivint un correu electrònic a ocupacio@bisbalpenedes.com


CASTELLANO | La Concejalía de Ocupación del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès ha celebrado, por segundo año consecutivo, la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació, un evento que pretende potenciar la interacción de la administración local con las empresas, los comercios, los emprendedores, los autónomos y las personas desocupadas con la finalidad de mejorar la ocupabilidad de la población de la Bisbal, incrementar y potenciar el tejido comercial y empresarial local y ofrecer formación adecuada a las necesidades de las empresas. Este año, la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació ha centrado parte de sus actividades en los polígonos inclusivos, ya que hace unos pocos meses, el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès, junto con la Federació Empresarial del Gran Penedès y la Fundació Santa Teresa del Vendrell, puso en marcha el proyecto Integra’ls con el objetivo de ocupar personas con riesgo de exclusión en los polígonos industriales de la Bisbal.

Los actos de la 2ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació de la Bisbal del Penedès empezaron el jueves 21 de marzo con una salida a la Fira d’Ocupació de Tarragona en la que participaron una cuarentena de demandantes de trabajo inscritos en el SOM Bisbal.

fira ocupacio cambra comerc tgn

El lunes 25 de marzo tuvo lugar la presentación de ACTUA, una empresa cooperativa del Penedès que trabaja en proyectos socioeducativos en el ámbito agrario y vitivinícola. El acto era especialmente interesante para aquellas empresas que se dedican al mundo de la agricultura o de las bodegas y se centró, principalmente, en proyectos educativos para potenciar la especialización en estos ámbitos y la ocupabilidad. 

DILLUNS ACTUA

El martes 26 de marzo tuvo lugar una cena-coloquio que contó con la participación de varios comerciantes locales. El objetivo del acto era acercar la administración a los comercios y que, las personas que los regentan, pudiesen hacer llegar sus dudas, sus ideas y sus inquietudes al Ayuntamiento de la Bisbal, a la vez que se generaba debate, entre los comerciantes, sobre las oportunidades y las necesidades del comercio local.

DIMARTS COMERCIANTS

El miércoles 27 de marzo, por la mañana, tuvo lugar la Fira d’Ocupació de la Bisbal, que organiza la Cambra de Comerç. Cerca de un centenar de demandantes de trabajo visitaron la feria, ubicada en el CMC, y pudieron contactar con varias empresas del ámbito de los recursos humanos que les ofrecieron asesoramiento. Además, la feria contó con las intervenciones de varios conferenciantes que abordaron temas como la búsqueda activa de trabajo, las entrevistas de trabajo, el currículum vitae y la carta de presentación, la actitud y la motivación.

DIMECRES MATI 2

DIMECRES MATI 1

El miércoles 27 de marzo, por la tarde, el CMC acobgió una mesa redonda del colectivo Dones d’Empresa que contó con la participación de tres mujeres empresarias: Mary Herrera, directora del Petit Bistrô Segur; Glòria Planas, gerente de Yola Organitza y Yola Apartaments; y Cristina Bundó, propietaria y directora de Mas Llagostera. Las tres empresarias explicaron sus experiencias vitales relacionadas con el emprendimiento, poniendo especial énfasis en el trabajo, la constancia, la capacidad de resolución, el trato humano y la pasión por el trabajo.

DIMECRES TARDA

El jueves 28 de marzo, por la mañana, tuvo lugar una jornada dedicada a los polígonos inclusivos, que se centró en la importancia de la Responsabilidad Social de las empresas y en el proyecto Integra’ls. Al acto fueron invitadas las empresas de los polígonos industriales de la Bisbal del Penedès y otras administraciones y se dividió en tres partes. En la primera, la alcaldesa Agnès Ferré dio la bienvenida a los asistentes y, a continuación, dio paso a Josep Maria Canyellas, experto en Responsabilidad Social de las Empresas y organizaciones, que ofreció una charla centrada en la importancia de la RSE en las empresas, mostrando varios ejemplos que habían innovado en este campo.

DIJOUS CANYELLAS

A continuación, el secretario general de la FEGP, Isidre Also; la alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré; y el director general de la Fundació Santa Teresa, José Carlos Eiriz; presentaron el proyecto Integra’ls a los asistentes y hablaron de los primeros pasos del proyecto. Por último, se proyectó un vídeo centrado en los primeros meses del proyecto Integra’ls y en la primera formación que se ha llevado a cabo (con usuarios del proyecto Integra’ls y del plan PICE de la Cambra de Comerç de Tarragona), para trabajar en la empresa bisbalenca Bugaderia Neutral.

DIJOUS MATI TAULA 1

A continuación se hizo una nueva mesa que contó con la participación de Àngels Ferrer, gerente de la Bugaderia Neutral; Josep Oriol Fernàndez, responsable de logística y formación de la Cambra de Comerç de Tarragona; y Arantzazu Longares, técnica de Ocupación del SOM Bisbal. Cabe decir que el acto también contó con un a pausa para el café (coffee break) que facilitó la interacción entre los asistentes.

DIJOUS MATI TAULA 2

El jueves 28 de marzo, por la tarde, el CMC acogió la presentación de una empresa del polígono industrial. El año pasado se invitó a Idiada y, este año, la empresa que se ha presentado ha sido GCR Group, una empresa de la Bisbal que cuenta con unas instalaciones de 86.000 m2 dedicados al desarrollo de compuestos plásticos y masterbatch minerales de carbonato cálcico, talco y derivados del silicio, entre otras especialidades. El acto fue conducido por el director comercial de la empresa, Miquel Alegret.

DIJOUS TARDA

El viernes 29 de marzo tuvo lugar una salida a la Fundació Santa Teresa del Vendrell. Un grupo de personas se desplazó en bus, desde la Bisbal, para conocer las instalaciones de esta entidad de iniciativa social. El director general de la fundación, José Carlos Eiriz, ofreció una charla sobre la historia de la fundación y los proyectos en los cuales trabaja y, a continuación, mostró las instalaciones a los asistentes.

La alcaldesa y responsable del área de Ocupación, Agnès Ferré, ha explicado que cree que “durante la feria se crean sinergias muy interesantes entre los diferentes actores que intervienen en materia de ocupación y esto es muy positivo tanto para los demandantes de empleo como para aquellas empresas que buscan perfiles profesionales concretos” y ha añadido que “aunque la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació solo se celebra durante unos días concretos del año, vale la pena recordar que el SOM Bisbal está abierto todo el año para que se puedan dirigir todas aquellas personas que buscan trabajo y todas aquellas empresas que necesitan trabajadores”. El SOM Bisbal está ubicado en la plaza de la Església de la Bisbal del Penedès, en la segunda planta del Hotel d’Entitats. Las inscripciones se pueden hacer presencialmente y en línea en el enlace www.bisbalpenedes.com/web/sombisbal. También se puede contactar con el servicio llamando al 977688438 (extensión 5) o escribiendo un correo electrónico a ocupacio@bisbalpenedes.com