La Vegueria del Penedès reclama “la urgent implementació del dret del Penedès a tenir desplegats al territori els diferents serveis territorials de la Generalitat”

Els alcaldes i les alcaldesses del Baix Penedès i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès amb el  M.H. Sr. president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra
Els alcaldes i les alcaldesses del Baix Penedès i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès amb el M.H. Sr. president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra.

Aquest dijous 14 de març ha tingut lloc l’Assemblea Municipal de la Vegueria Penedès a la Vil·la Casals de Sant Salvador (El Vendrell), que ha aplegat els representants de diferents municipis de la Vegueria, entre ells, l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré.

A banda d’abordar temes organitzatius, l’assemblea ha servit per fer públic el “Manifest pro delegacions del Govern del dia 14 de març de 2019”, mitjançant el qual han sol·licitat al President de la Generalitat que faci efectiva la modificació de la Llei de Vegueries del 2010 del 8 de febrer de 2107, que incloïa la Vegueria del Penedès. El manifest explica que la vegueria té “dret a disposar d’un Delegat del Govern i la descentralització dels serveis territorials de diversos Departaments”. Tot i que es va nomenar el Delegat del Govern del Penedès, el comunicat reclama “la urgent implementació del dret del Penedès a tenir desplegats en el seu territori els diferents serveis territorials de la Generalitat, les seves eines d’autogovern, de programació i planificació territorial en clau veguerial” i afegeix que “a part del noomenament del Delegat del Govern, no s’ha fet cap tipus de descentralització dels esmentats serveis territorials dels Departaments de la Generalitat, tal i com succeeix a la resta de vegueries de Catalunya”.

Podeu llegir tot el manifest en aquest enllaç: Manifest Acte Vegueria Penedès CAT

Els alcaldes i les alcaldesses de la Vegueria del Penedès amb els i les presidentes dels Consells Comarcals i el M.H. Sr. President de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra.
Els alcaldes i les alcaldesses de la Vegueria del Penedès amb els i les presidentes dels Consells Comarcals i el M.H. Sr. President de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra.

Los alcaldes y las alcaldesas del Baix Penedès y la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès con el  M.H. Sr. presidente de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra
Los alcaldes y las alcaldesas del Baix Penedès y la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès con el M.H. Sr. presidente de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra

CASTELLANO | Este jueves 14 de marzo ha tenido lugar la Assemblea Municipal de la Vegueria Penedès en la Vil·la Casals de Sant Salvador (El Vendrell), que ha reunido a los representantes de diferentes municipios de la Veguería, entre ellos, la alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré.

A parte de abordar temas organizativos, la asamblea ha  servido para hacer público el “Manifiesto pro delegaciones del Govern del día 14 de marzo del 2019”, mediante el cual han solicitado al Presidente de la Generalitat que se haga efectiva la modificación de la Llei de Vegueries del 2010 del 8 de febrero del 2017, que incluía la Vegueria del Penedès. El manifiesto explica que la veguería tiene “derecho a disponer de un Delegado del Govern y la descentralización de los servicios territoriales de varios Departamentos”. Aunque se nombró al Delegado del Govern del Penedès, el comunicado reclama “la urgente implementación del derecho del Penedès a tener desplegados en su territorio los distintos servicios territoriales de la Generalitat, sus herramientas de autogobierno, de programación y planificación territorial en clave de veguería” y añade que “a parte del nombramiento del Delegat del Govern, no se ha hecho ningún tipo de descentralización de los citados servicios territoriales de los Departamentos de la Generalitat, tal y como sucede en el resto de veguerías de Catalunya”.

Podéis leer el manifiesto en este enlace: Manifest Acte Vegueria Penedès CAST

Los alcaldes y las alcaldesas de la Vegueria del Penedès con los y las presidentas de los Consells Comarcals y el M.H. Sr. Presidente de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra.
Los alcaldes y las alcaldesas de la Vegueria del Penedès con los y las presidentas de los Consells Comarcals y el M.H. Sr. Presidente de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra.