Aquesta primavera s’iniciarà la segona fase de l’estesa de fibra òptica de la Bisbal

Els barris de la Bisbal del Penedès tindran fibra òptica aquesta primavera. La Junta de Govern local ha aprovat el pla de desplegament de fibra òptica que ha presentat l’empresa Xarxa de Telecomunicacions Alternatives SL (XTA) que suposa la segona fase de l’estesa de la fibra òptica al municipi. Així, les llars de la Miralba, el Priorat de la Bisbal, Can Gordei, l’Esplai, la Masieta, Santa Cristina i el Papagai podran disposar de fibra òptica en els propers mesos.

L’alcaldessa Agnès Ferré ha explicat que “la fibra òptica és un servei necessari per als nostres veïns i, per aquest motiu, des de l’equip de govern hem treballat per poder instal·lar fibra òptica a tot el municipi”.

A principis de l’any 2018 l’Ajuntament va aprovar el pla de desplegament de la fibra òptica al nucli de la Bisbal del Penedès, presentat per l’empresa Adamo i, l’estiu de 2018, es va iniciar l’activació de la fibra òptica als primers habitatges del nucli de la Bisbal. Ara l’Ajuntament compleix el seu compromís de tirar endavant la segona fase, ja que segons ha explicat l’alcaldessa “estar connectat, avui en dia, és imprescindible per treballar des de casa i també per l’oci, ja que per exemple, moltes persones utilitzen internet per jugar a videojocs o veure pel·lícules i sèries per internet”. Agnès Ferré ha explicat que la segona fase “inclou l’estesa de fibra òptica a la Miralba, el Priorat de la Bisbal, Can Gordei, l’Esplai, la Masieta, el Papagai i Santa Cristina però el petit nucli de l’Ortigós queda fora d’aquesta estesa, segons ens ha explicat l’empresa instal·ladora. No obstant això, s’hi oferirà connexió a través de wifi”.

Per obtenir informació sobre el servei i la segona fase d’instal·lació de fibra òptica al municipi cal que us adreceu a XTA. Podeu trobar una oficina mòbil de l’empresa, cada divendres, a la plaça de l’Església. També podeu contactar XTA a través del seu web: https://xta.cat/internet-fibra-optica, al correu electrònic info@xta.cat o al telèfon 938975200 (de dilluns a divendres de 09:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h).


CASTELLANO | Los barrios de la Bisbal del Penedès tendrán fibra óptica esta primavera. La Junta de Gobierno local ha aprobado el plan de despliegue de fibra óptica que ha presentado l a empresa Xarxa de Telecomunicacions Alternatives SL (XTA) que supone la segunda fase del extendido de la fibra óptica en el municipio. Así, los hogares de la Miralba, el Priorat de la Bisbal, Can Gordei, l’Esplai, la Masieta, Santa Cristina y el Papagai podrán disponer de fibra óptica en los próximos meses.

La alcaldesa Agnès Ferré ha explicado que “la fibra óptica es un servicio necesario para nuestros vecinos y, por este motivo, desde el equipo de gobierno hemos trabajado para poder instalar fibra óptica en todo el municipio”.

A principios del año 2018 el Ayuntamiento aprobó el plan de despliegue de la fibra óptica en el núcleo de la Bisbal del Penedès, presentado por la empresa Adamo, y el verano del 2018 inició la activación de la fibra óptica en las primeras viviendas del núcleo de la Bisbal. Ahora el Ayuntamiento cumple su compromiso de llevar a cabo la segunda fase, ya que según ha explicado la alcaldesa “estar conectado, hoy en día, es imprescindible para trabajar desde casa y también por el ocio, ya que por ejemplo, muchas personas utilizan internet para jugar a videojuegos o ver películas y series por internet”. Agnès Ferré ha explicado que la segunda fase “incluye el extendido de fibra óptica en la Miralba, el Priorat de la Bisbal, Can Gordei, l’Esplai, la Masieta, el Papagai y Santa Cristina pero el pequeño núcleo de l’Ortigós queda fuera de este extendido, según nos ha explicado la empresa instaladora. No obstante, se ofrecerá conexión a través de wifi”.

Para obtener más información sobre el servicio y la segunda fase de instalación de fibra óptica en el municipio, debéis dirigíos a XTA. Podéis encontrar una oficina móvil de la empresa, cada viernes, en la plaza de l’Església. También podéis contactar con XTA a través de su web: https://xta.cat/internet-fibra-optica, en el correo electrónico info@xta.cat o en el teléfono 938975200 (de lunes a viernes de 09:00h a 14:00h y de 16:00h a 19:00h).