S’aprova el protocol d’ús dels columbaris del Cementiri de la Bisbal del Penedès

Columbaris cementiri

La Junta de Govern Local ha aprovat el protocol d’ús dels columbaris del Cementiri Municipal de la Bisbal del Penedès. Es tracta d’un protocol que contempla normes d’ús i normes estètiques per mantenir la uniformitat d’aquest conjunt funerari. Els punts aprovats són els següents:

 1. Cada moviment d’obrir o tancar el columbari l’ha de fer, obligatòriament, la funerària encarregada del Cementiri Municipal de la Bisbal del Penedès.
 2. Es poden posar i treure del columbari, tantes vegades com es vulgui, les urnes cineràries, sempre complint el punt primer d’aquestes normes. La capacitat màxima del columbari són 4 urnes cineràries.
 3. No es pot canviar el marbre existent per cap altre ni fer-li cap mena de variació.
 4. No es pot fer cap tipus d’inscripció al marbre.
 5. Les inscripcions es faran en una placa d’acer inoxidable amb les següents mides: 20 cm d’amplada per 10 cm d’alçada. Es podran posar un màxim de 4 plaques.
 6. Les flors es posaran únicament al gerro que té incorporat el columbari, no podent ocupar cap altre espai del columbari ni de la paret general de columbaris.

Aquest protocol, proposat des de la Regidoria de Sanitat, es publicarà a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i s’entregarà a aquelles persones que adquireixin un columbari.


CASTELLANO | La Junta de Gobierno local ha aprobado el protocolo de uso de los columbarios del Cementerio Municipal de la Bisbal del Penedès. Se trata de un protocolo que contempla normas de uso y normas estéticas para mantener la uniformidad de este conjunto funerario. Los puntos aprobados son los siguientes:

 1. Cada movimiento de abrir o cerrar el columbario lo debe hacer, obligatoriamente, la funeraria encargada del Cementerio Municipal de la Bisbal del Penedès.
 2. Se pueden poner y sacar del columbario, tantas veces como se quiera, las urnas cinerarias, siempre cumpliendo el punto primero de estas normas. La capacidad máxima del columbario son 4 urnas cinerarias.
 3. No se puede cambiar el mármol existente por ningún otro ni hacer ningún tipo de variación.
 4. No se puede hacer ningún tipo de inscripción en el mármol.
 5. Las inscripciones se harán en una placa de acero inoxidable con las siguientes medidas: 20 cm de anchura por 10 cm de altura. Se podrán poner un máximo de 4 placas.
 6. Las flores se pondrán únicamente en el jarrón que tiene incorporado el columbario, no pudiendo ocupar ningún otro espacio del columbario ni de la pared general de columbarios.

Este protocolo, propuesto desde la Regidoria de Sanitat, se publicará en la Sede Electrónica del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès y se entregará a aquellas personas que adquieran un columbario.

Comments are closed.