L’escriptor i periodista Llorenç Aviñó presentarà la seva darrera novel·la a la Bisbal del Penedès

Invitacio La Bisbal 251018 - El llegat del Sauri-001

“La carta del notari Miravitlles el va desconcertar. No sabia què anava a fer un dimecres de desembre del 1991 a Guissona, al bell mig de la Segarra, territori ocult per causa de la boira que s’hi instal·la el novembre i no marxa fins al març. Tan sols podia relacionar la cita amb el Negre Forcada, un curiós personatge amb qui tenia un negoci pendent. Però d’aquella insòlita amistat havien passat molts anys”

Així és com comença “El llegat del saurí”, el darrer llibre del periodista i escriptor Llorenç Aviñó. El llibre, que segons l’autor “és un homenatge al pare i l’avi, que eren saurís”, es presentarà a la Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès el pròxim dijous 25 d’octubre a les 19.30h.

“El llegat del saurí” ha estat publicada per Ònix Editor i “és la història d’un any a la vida d’un home normal que rep una fabulosa herència inesperada. És també dues grans històries d’amor molt diferents. És un retrat de la Catalunya i de la Barcelona del 1992. És una obra coral amb secundaris que tenen un paper rellevant a la trama. És un relat de corrupció, especulació i amistat. És una novel·la negra, un exercici de sarcasme i d’empatia i és també un homenatge a un món desaparegut, tan pròxim en el temps i, a la vegada, quasi irreconeixible” (text extret de la contraportada del llibre).

Llorenç Aviñó va començar a escriure fa 18 anys i, des d’aleshores, ha guanyat diversos premis literaris. “El llegat del saurí” és el seu quart llibre, abans va publicar la novel·la “Camí de mar” i els llibres de contes “Gangues de l’ofici” i “Portes giratòries”. Com a periodista, ha treballat a Ràdio Cubelles, el Diari del Baix Penedès, el Diari de Vilanova, Calafell Ràdio i, en l’actualitat, treballa a RTV El Vendrell i Nació Digital.


“La carta del notari Miravitlles el va desconcertar. No sabia què anava a fer un dimecres de desembre del 1991 a Guissona, al bell mig de la Segarra, territori ocult per causa de la boira que s’hi instal·la el novembre i no marxa fins al març. Tan sols podia relacionar la cita amb el Negre Forcada, un curiós personatge amb qui tenia un negoci pendent. Però d’aquella insòlita amistat havien passat molts anys”

Así es como empieza “El llegat del saurí”, el último libro del periodista y escritor Llorenç Aviñó. El libro, que según el autor “es un homenaje a su padre y su abuelo, que eran zahorís”, se presentará en la Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès el próximo jueves 25 de octubre a las 19.30h.

“El llegat del saurí” ha sido publicada por Ònix Editors y “Es una historia de un año en la vida de un hombre normal que recibe una fabulosa herencia inesperada. Es también dos grandes historias de amor muy diferentes. Es un retrato de la Catalunya y de la Barcelona del 1992. Es una obra coral con secundarios que tienen un papel relevante en la trama. Es un relato de corrupción, especulación y amistad. Es una novela negra, un ejercicio de sarcasmo y de empatía y es también un homenaje a un mundo desaparecido, tan próximo en el tiempo y, a la vez, casi irreconocible” (texto extraído de la contraportada del libro y traducido del catalán por el equipo de comunicación del Ayuntamiento).

Llrenç Aviñó empezó a escribir hace 18 años y, desde entonces, ha ganado varios premios literarios. “El llegat del saurí” es suu cuarto libro, antes publicó la novela “Camí de mar” y los libros de cuentos “Gangues de l’ofici” y “Portes giratòries”. Como periodista, ha trabajado en Ràdio Cubelles, el Diari del Baix Penedès, el Diari de Vilanova, Calafell Ràdio y, en la actualidad, trabaja en RTV El Vendrell y Nació Digital.