El Dr. Joan Massagué va fer una ponència a la Bisbal el passat divendres 6 de juliol

 

El passat divendres 6 de juliol el Centre Municipal de Cultura de la Bisbal del Penedès es va omplir de gom a gom per escoltar el Dr. Joan Massagué, reconegut arreu del món per la seva investigació sobre les cèl·lules del càncer. Es dóna el cas que la mare de Massagué, Maria Solé, era filla de Cal Cintet de la Bisbal i, fruit dels seus vincles familiars, va acceptar la invitació de l’alcaldessa Agnès Ferré a fer una conferència per als bisbalencs i les bisbalenques.

MASSAGUE CONFERENCIA

El Dr. Massagué va començar la ponència “La Bisbal Barcelona New York” mostrant diverses fotografies i explicant la història de la seva família i, més concretament, de la seva mare, que se’n va anar a viure a Barcelona, va estudiar farmàcia i va obrir un establiment a l’Hospitalet de Llobregat. Posteriorment, va parlar de la seva feina d’investigació i va explicar, de forma molt entenedora, què són el càncer i la metàstasi i com afecten les persones. Massagué va fer cinc cèntims sobre la seva investigació, que se centra en el funcionament de les cèl·lules del càncer i la metàstasi “amb el propòsit de conèixer com les cèl·lules del tumor, viatgen, s’amaguen o resisteixen la immunitat, a fi i efecte de poder aplicar fàrmacs que les desarmin i, amb això, poder guarir la metàstasi o, encara millor, prevenir-la”.

Durant la seva estada a la Bisbal, Massagué va explicar que “la nostra mare és filla de la Bisbal i enguany es compleix el centenari del seu naixement” i va afegir que la Bisbal “és un poble preciós, molt cultivat, amb un alt nivell de cultura, un poble que, almenys vist des de fora, és un poble que s’estima a sí mateix”. Massagué va afegir que ve a la Bisbal, com a mínim, un cop a l’any “amb un o més germans i amb el nostre cosí Joan Solé i la seva dona, l’Anna, que tenen l’amabilitat de convidar-nos cada any a tastar l’oli novell amb rostes, a la vora del foc”.

MASSAGUE CAMPANAR BISBAL

L’alcaldessa de la Bisbal s’ha mostrat molt satisfeta d’haver pogut fer realitat aquest acte: “sabia que no era fàcil que una persona tan ocupada i prestigiosa vingués a la Bisbal però, finalment, ha estat possible i el Dr. Joan Massagué, una persona tan brillant com senzilla, ens ha transmès que a ell també li feia molta il·lusió venir. Podem estar molt contents de com ha anat tot, ha estat tot un èxit d’assistència i realment un dia d’aquells per recordar”.

Massagué va signar el Llibre d’Honor de la Bisbal del Penedès i l’alcaldessa li  va fer entrega, a ell i als seus germans, de diversos llibres de temàtica bisbalenca.

DOCTOR MASSAGUÉ A LA BISBAL

Podeu veure un vídeo en aquest enllaç: https://www.facebook.com/AjuntamentBisbalPenedes/videos/2026279367589919/


CASTELLANO | El pasado viernes 6 de julio el Centre Municipal de Cultura d ela Bisbal del Penedès se llenó de gente que quería escuchar la disertación del Dr. Joan Massagué, reconocido en todo el mundo por su investigación sobre las células del cáncer. Se da el caso que la madre de Massagué, Maria Solé, era hija de Cal Cintet de la Bisbal y, fruto de sus vínculos familiares, aceptó la invitación de la alcaldesa Agnès Ferré a hacer una conferencia para los bisbalencs y las bisbalenques.

MASSAGUE CONFERENCIA

El Dr. Massagué empezó la ponencia “La Bisbal Barcelona New York” mostrando varias fotografías y explicando la historia de su familia y, más concretamente, de su madre, que se fue a vivir a Barcelona, estudió farmacia y abrió un establecimiento en l’Hospitalet de Llobregat. Posteriormente, habló de su trabajo de investigación y explicó, de forma muy comprensible, que son el cáncer y la metástasis y como afectan a las personas. Massagué dio unas pinceladas sobre su investigación, que se centra en el funcionamiento de las células del cáncer y la metástasis “con el propósito de conocer como las células del tumor viajan, se esconden o resisten a la inmunidad, con el fin de poder aplicar fármacos que las desarmen y, con esto, poder curar la metástasis o, todavía mejor, prevenirla.

Durante su estancia en la Bisbal, Massagué explicó que “nuestra madre es hija de la Bisbal y este año se cumple el centenario de su nacimiento” y añadió que la Bisbal “es un pueblo precioso, muy cultivado, con un alto nivel de cultura, un pueblo que, al menos visto desde fuera, es un pueblo que se quiere a si mismo”. Massagué añadió que viene a la Bisbal, como mínimo una vez al año “con uno o más hermanos y con nuestro primo Joan Solé y su mujer, Anna, que tienen la amabilidad de invitarnos cada año a probar el ‘oli novell amb rostes’ a la vera del fuego a tierra”.

MASSAGUE CAMPANAR BISBAL

La alcaldesa de la Bisbal se ha mostrado muy satisfecha de haber podido hacer realidad este acto: “sabía que no era fácil que una persona tan ocupada y prestigiosa viniese a la Bisbal pero, finalmente, ha sido posible y el Dr. Joan Massagué, una persona tan brillante como sencilla, nos ha transmitido que a él también le hacía mucha ilusión venir. Podemos estar muy contentos de como ha ido todo, ha sido todo un éxito de asistencia y realmente un día de aquellos para recordar”. 

Massagué firmó el Llibre d’Honor de la Bisbal del Penedès y la alcaldesa le hizo entrega, a él y a sus hermanos, de varios libros de temática bisbalenca.

DOCTOR MASSAGUÉ A LA BISBAL

 

Podéis ver un vídeo en este enllace: https://www.facebook.com/AjuntamentBisbalPenedes/videos/2026279367589919/