L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha inaugurat aquest divendres 16 de març l’aparcament d’autocars

 

PARKING AUTOBUSOS

La Regidora d’Educació ha explicat que el projecte era molt necessari per ordenar el trànsit i garantir la seguretat viària

CATALÀ |L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha inaugurat aquest divendres 16 de març el pàrquing d’autocars del camí del Gosch, a la vora de l’Institut Coster de la Torre. Es tracta d’un projecte de la Regidoria d’Educació que, segons ha explicat la regidora d’aquesta àrea, Maguy Antolín, venia motivat per diversos objectius, entre ells “garantir la seguretat viària, agilitzar el trànsit, ja que era caòtic en hores punta, i reestructurar les places d’aparcament per a vehicles i motos”.

L’obra, segons la Regidora, ha tingut un cost de prop de 200.000 euros tot i que “la xifra exacta la tindrem un cop s’hagin acabat de fer un parell de detalls que queden pendents, com ara posar la gespa, i l’obra es recepcioni de forma definitiva”, unes accions que segons ha comentat la regidora, són imminents. L’obra ha inclòs, entre altres, el condicionament del terreny, l’asfaltat, la tanca i la pintura amb la qual també s’han ubicat dues places perquè s’aturin els dos minubusos que fan servei a la zona, la plaça del bus urbà i el pas de vianants. A més, s’hi han instal·lat diferents elements de mobiliari urbà, com ara papereres, bancs i fanals.

Durant el seu parlament la Regidora d’Educació ha demanat civisme per part de tots perquè els cotxes no s’aturin enmig del carrer i tot quedi ben organitzat, ara que hi ha el pàrquing d’autobusos. Tot i això, la Regidora d’Educació confia que l’empresa que fa el servei del transport escolar vetllarà per la seguretat dels alumnes i perquè aquests pugin i baixin de l’autocar respectant les normes de circulació.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Maria Serramià, ha afirmat durant la seva intervenció que “és un dia feliç per la Bisbal però també per una part de la comarca. Ens agrada que els nostres pobles i ciutats vagin avançant en equipaments, en aquest cas un equipament educatiu important perquè acull més de 650 alumnes, no només de la Bisbal, també de diferents punts de la comarca”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha recordat que fa 14 anys l’Ajuntament de la Bisbal va cedir el terreny on avui hi ha l’Institut i ara en fa 12 que va començar a funcionar amb 1r d’ESO. Ferré ha explicat que l’Institut Coster de la Torre acull els alumnes de La Bisbal, Albinyana, el Montmell, Llorenç del Penedès, Sant Jaume i el Pla de Manlleu, amb la qual cosa es tracta d’un institut molt gran i “per això era tan necessari aquest equipament amb la finalitat de vetllar per la seguretat, ordenar el trànsit i desembussar la zona”.

L’aparcament, ubicat al costat de l’Institut Coster de la Torre, no només solucionarà els actuals embussos en les hores d’entrada i sortida dels alumnes a l’institut, també facilitarà el trànsit i l’aparcament d’autobusos en dies de molta afluència de gent al municipi, com per exemple, durant la diada castellera del 15 d’agost.

 INAUGURACIo AUTOBUSOS 1

CASTELLANO | El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès ha inaugurado este viernes 16 de marzo el parking de autobuses del camí del Gosch, al lado del Instituto Coster de la Torre. Se trata de un proyecto de la Regidoria d’Educació que, según ha explicado la concejala de esta área, Maguy Antolín, venía motivado por varios objetivos, entre ellos “garantizar la seguridad vial, agilizar el tráfico, ya que era caótico en horas punta, y reestructurar las plazas de aparcamiento para vehículos y motos”.

La obra, según la Regidora de Educación ha tenido un coste de cerca de 200.000 euros, aunque “la cifra exacta la tendremos una vez se hayan terminado un par de detalles que quedan pendientes, como por ejemplo poner el césped, y la obra se recepcione de forma definitiva”, unas acciones que según ha comentado la concejala, son inminentes. La obra ha incluido, entre otras acciones, acondicionar el terreno, asfaltar, poner la valla y la pintura con la cual también se han creado las plazas para que se paren los minibús que hacen servicio en la zona, la plaza de autobús urbano y el paso de peatones. Además, se han instalado diferentes elementos de mobiliario urbano, como papeleras, bancos y farolas.

Durante su discurso la Concejala de Educación ha pedido civismo por parte de todos para que los coches no se paren en medio de la calle y que todo quede bien organizado, ahora que ya está listo el parking de autobuses. Aun así, la Concejala confía en que la empresa que hace el servicio del transporte escolar velará por la seguridad de los alumnos y para que estos suban y bajen del autobús respetando las normas de circulación.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Maria Serramià, ha afirmado durante su intervención que “es un día feliz para la Bisbal pero también para una parte de la comarca. Nos gusta que nuestros pueblos y ciudades vayan avanzando en equipamientos, en este caso un equipamiento educativo importante porque acoge a más de 650 alumnos, no solo de la Bisbal, también de varios puntos de la comarca”.

La alcaldesa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha recordado que hace 14 años el Ayuntamiento de la Bisbal cedió el terreno dónde hoy hay el instituto y ahora hace 12 que este empezó a funcionar con 1º de ESO. Ferré ha explicado que el Institut Coster de la Torre acoge los alumnos de la Bisbal, Albinyana, el Montmell, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys y el Pla de Manlleu, con la cual cosa se trata de un instituto muy grande y “por eso era tan necesario este equipamiento con la finalidad de velar por la seguridad, ordenar el tráfico y desatascar la zona”.

El aparcamiento, ubicado al lado del Instituto Coster de la Torre, no solo solucionará los actuales atascos en las horas de entrada y salida de los alumnos al instituto, también facilitará el tráfico y el aparcamiento de autobuses en días de mucha afluencia de gente en el municipio, como por ejemplo, durante la diada castellera del 15 de agosto.