L’Ajuntament de la Bisbal ha aprovat un conveni per a la gestió ètica de colònies de gats

 

GATS DE CARRER 1

La Junta de Govern local de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha aprovat, aquest dijous 22 de febrer, un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Plataforma Coordinadora Felina de Tarragona. Es tracta d’un acord per a la gestió ètica de colònies de gats urbans dins del terme de la Bisbal del Penedès que consistirà en capturar, esterilitzar (i marcar una de les orelles dels gats esterilitzats), vacunar i desparasitar els gats, amb la finalitat de controlar la població felina del municipi i vetllar per la seva salubritat, complint així amb el Decret legislatiu 2/2008 pel qual s’aprovava el Text Refós de la Llei de Protecció dels animals.

Amb aquesta col·laboració es mantindrà i reforçarà la relació entre la Regidoria de Medi Ambient i la Coordinadora Felina de Tarragona, un tracte que ja  ha donat diversos fruits, entre ells l’acte públic adreçat a persones voluntàries que tinguin ganes de col·laborar en l’alimentació i cura de les colònies, que va tenir lloc el passat dijous 15 de febrer.

Fruit de la relació de la Coordinadora Felina de Tarragona i la Regidoria de Medi Ambient s’està afavorint la creació d’una associació de persones que alimenten els gats de les colònies de la Bisbal, amb la finalitat que les persones que en formin part disposin de formació i eines per gestionar les colònies felines i que, alhora, es puguin beneficiar de subvencions públiques adreçades a entitats. El conveni també preveu tirar endavant campanyes amb la finalitat de conscienciar la població sobre la presència de gats al carrer i el control de les colònies de gats ferals.

L’Ajuntament destinarà enguany 10.000€ per al projecte de gestió ètica de les colònies de gats al municipi.