Els Bous de la Bisbal comencen els assajos de la canalla aquest divendres 16 de febrer a les 19h

bous portada facebook

Enguany l’equip de canalla ha preparat novetats per ‘motivar i cohesionar’ el grup

Els Bous, la colla castellera de la Bisbal del Penedès, comencen els assajos de la canalla aquest divendres 16 de febrer, a les 7 de la tarda, al gimnàs de l’Escola Ull de Vent. El passat 2 de febrer van celebrar una reunió informativa, adreçada a les famílies dels menuts, amb la finalitat d’explicar-los les novetats que la colla castellera ha incorporat aquesta temporada. En aquesta trobada es va explicar que l’objectiu que vol assolir la colla és fer un equip de canalla que “vagi més enllà dels assajos i les diades”, amb la finalitat que els infants estiguin motivats i que el grup tingui més cohesió. Entre les noves activitats que es duran a terme s’hi troben les sortides lúdiques amb la finalitat de premiar l’esforç de la canalla, les dinàmiques de joc que es faran en els assajos o els dibuixos i les redaccions que faran els infants després de les diades i que es recolliran en un dossier en finalitzar la temporada.

La cap de canalla, Carla Estela, ha explicat que s’establiran objectius individuals perquè els nens i les nenes sempre “tinguin ganes d’anar als assajos, se sentin valorats i s’ho passin bé”. Aquests objectius se situen sota quatre grans pilars: l’autonomia personal, la participació, l’actitud i els objectius tècnics. De fet, amb la finalitat de complir els objectius, motivar i cohesionar la secció dels més petits, dins del mateix grup de canalla es faran subgrups que permetran que tots els nens i les nenes puguin participar i fer activitats de forma simultània.

Durant l’assaig general també s’introduiran canvis. Aquests se centren en l’atenció de la canalla, tant la que puja als castells durant els assajos com la que no. Així, durant els assajos generals es faran activitats amb la mirada posada en les properes sortides dels Bous, que permetran conèixer les colles amb les quals coincidiran a les diades castelleres, els pobles que visitaran o la història del fet casteller.

Val a dir que en aquest nou projecte dels Bous també jugaran un paper important els joves. Segons ha explicat la cap de canalla, aquells que es prestin a ajudar als assajos de canalla i a les sortides també podran gaudir d’una sortida lúdica anual.

La reunió informativa del 2 de febrer també va servir per presentar el nou equip de canalla, ja que el passat 15 de gener va tenir lloc l’Assemblea Ordinària de la colla. En aquesta assemblea es va escollir l’equip tècnic per a les properes dues temporades, encapçalat per Sergi Corominas com a cap de colla dels Bous i amb un equip format per deu persones.

Com a novetat, el projecte dels Bous de la Bisbal  també ha incorporat l’Àrea Social, formada per sis persones, amb la finalitat de promoure més activitats dins de la colla i millorar la seva comunicació interna i externa. Els mateixos Bous expliquen al seu perfil de Facebook que inicien aquest projecte “amb moltes ganes i moltes activitats que anirem presentant al llarg de la temporada”.

L’equip tècnic actual de la colla és el següent:

Equip tècnic:

Cap de Colla: Sergi Coromines (“Curu”)

Sots cap de Colla: David Guilera

Cap de nucli: Sergi Sevil

Cap de pinya: Marc Marcè

Segon cap de pinya: Sergi “soci” Bàguena

Cap de tronc: Aleix Garcia

Equip de canalla:

Caps de canalla: Carla Estela, Sílvia Meri i Eva Inglès

Ajudants: Natàlia “Tali” Vidal i Aleix Garcia

Àrea Social:

Coordinadora de l’àrea social: Jordina Miró

Ajudants de coordinació: Natàlia Vidal, Montse Vilanova, Cristina López, Laura Pons i Montse Rodríguez

La Junta administrativa dels Bous es manté com fins ara, ja que aquesta es renova cada 4 anys. Podeu trobar més informació sobre els bous entrant a la pàgina https://bousbisbal.wordpress.com