L’Ajuntament de La Bisbal crearà el nou Espai Jove durant els propers mesos

Gemma-Garantia JuvenilL’alcaldessa de la Bisbal (responsable de l’àrea d’Ocupació), Agnès Ferré; la jove contractada, Gemma Mateo; i la Regidora de Joventut, Leo Uceda

L’Ajuntament de La Bisbal ha contractat, a través de la Regidoria d’Ocupació i mitjançant el programa de Garantia Juvenil a Catalunya, la Gemma Mateo de l’Arboç, Graduada en Treball Social. Durant els sis mesos que durarà el seu contracte, és a dir, fins al maig de 2018, s’encarregarà de crear el nou Espai Jove, que serà un espai obert on el jovent podrà gaudir de les diverses activitats d’oci i tallers que s’hi oferiran. A més, els joves hi podran trobar informació adequada sobre orientació acadèmica, emancipació o lleure, entre d’altres. La regidora de Joventut, Leo Uceda, voldria que aquest local, que s’ubicarà al CMC, es convertís en el lloc de referència per als joves d’entre 12 i 35 anys de la vila i ha explicat que fer possible aquest espai és un dels objectius que es va marcar l’equip de govern dins del Pla Local de Joventut 2016/2019, aprovat per Ple Ordinari el 3 d’agost de 2016. Aquest Pla, que es va poder elaborar gràcies al conveni amb Jove Baix Penedès del Consell Comarcal del Baix Penedès, és una eina que permet tirar endavant projectes per als joves i demanar subvencions per a poder-los aconseguir.

El Programa de joves en pràctiques de Garantia Juvenil és una subvenció que atorga la Generalitat, a través del SOC, amb la qual es pot contractar un jove d’entre 16 i 29 anys amb titulació reglada, amb la finalitat que pugui adquirir experiència laboral del seu sector professional. En aquest sentit l’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, com a responsable de l’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament de la Bisbal,  s’ha mostrat satisfeta pel fet que s’hagi pogut contractar una jove amb el programa de Garantia Juvenil de Catalunya. L’any passat l’Ajuntament de la Bisbal va poder contractar cinc joves, dos d’ells de la Bisbal, a través del Programa de Garantia Juvenil. Enguany s’ha reduït el nombre de joves en pràctiques a un. L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha explicat que “s’ha triat un perfil d’integració per crear un projecte d’espai jove al Centre Municipal de Cultura i iniciar-lo”.