La Bisbal acollirà aquest mes de juliol l’exposició La Guerra en portada, que permet reviure el dia a dia dels primers anys de la guerra civil

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, a través de la Regidoria de Cultura, us convida el dijous 8 de juliol, a les 19:00 hores, a la inauguració de l’exposició titulada La guerra en portada. Portades originals del diari La Vanguardia, 1936-1937, a la sala d’exposicions del Centre Municipal de Cultura de la Bisbal del Penedès.

La mostra, formada per més de 50 portades i retalls del diari La Vanguardia, serveix per explicar l’inici de la guerra, des de l’optimisme i l’esperança per una possible victòria, fins a les primeres mostres de la crueltat de la guerra. Ho fa a través de tres blocs, un dedicat al front d’Aragó, que ens parla de la cruesa de la guerra; un segon bloc que recull la vida quotidiana i les curiositats de la rereguarda i el front; i un tercer dedicat als fets històrics més prominents d’aquells dos anys.

Aquesta exposició s’ha pogut fer gràcies al fons documental localitzat per la família Catà Huguet de Llorenç del Penedès i de la recerca històrica de Marta Coll Marlès i Marc Morales Fernández.

L’exposició es podrà veure del dijous 8 de juliol al dissabte 29 de juliol, en horari de dilluns a divendres de 16.30h a 20h i els dissabtes de 10.30 a 13.30h. L’entrada és lliure per a tot el públic i hi haurà possibilitat, sota prèvia demanda, d’organitzar alguna visita guiada.


CASTELLANO | El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès, a través de la Concejalía de Cultura, os invita el jueves 8 de julio, a las 19:00 horas, a la inauguración de la exposición titulada La guerra en portada. Portades originals del diari La Vanguardia, 1936-1937, en la sala de exposiciones del Centre Municipal de Cultura de la Bisbal del Penedès.

La muestra, formada por más de 50 portadas y recortes del diario La Vanguardia, sirve para explicar el inicio de la guerra, desde el optimismo y la esperanza por una posible victoria, hasta las primeras muestras de la crueldad de la guerra. Lo hace a través de tres bloques, uno dedicado al frente de Aragón, que nos habla de la crueldad de la guerra; un segundo bloque que recoge la vida cotidiana y las curiosidades de la retaguardia y el frente; y un tercer bloque dedicado a los hechos históricos más prominentes de aquellos dos años.

Esta exposición se ha podido realizar gracias al fondo documental localizado por la familia Catà Huguet de Llorenç del Penedès y de la investigación histórica de Marta Coll Marlès y Marc Morales Fernández.

La exposición se podrá ver del jueves 8 de julio al sábado 29 de julio, en horario de lunes a viernes de 16:30h a 20h y los sábados de 10:30h a 13:30h. La entrada es libre para todo el público y habrá posibilidad, bajo previa demanda, de organizar alguna visita guiada.