El Baix Penedès rep una subvenció del SOC per impulsar polítiques ocupacionals i de promoció econòmica amb el programa “Treball a les comarques”

Aquest dimarts, les dependències de l’EINA han acollit un acte amb motiu del fet que ha estat atorgada una subvenció en el marc del programa “Treball a les comarques” per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta subvenció té l’objectiu de potenciar i dinamitzar l’activitat i les polítiques d’ocupació per reduir l’atur.

La subvenció atorgada pel SOC en l’actual convocatòria és d’un total de 233.755,20€ per al projecte “Pla de Dinamització Ocupacional Comarcal del Baix Penedès. Treball a les comarques 2022” i té dues línies d’actuació principals:

  • Governança i coordinació: que inclou la gestió del projecte, el control dels indicadors, la identificació d’experiències de cooperació territorial i la reflexió al voltant de les futures polítiques d’ocupació.
  • El programa específic de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció. Aquesta àrea comptarà amb dos grans pals de paller: la prospecció d’empreses i el dispositiu d’inserció laboral.

L’Ajuntament del Vendrell, a través de l’EINA, ha estat l’administració que ha sol·licitat aquest programa de “Treball a les comarques”, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Ajuntament de Calafell i en representació de la resta de municipis de la comarca, entre ells, la Bisbal del Penedès.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “aquest és un projecte que fa anys que perseguim. És una subvenció per formar a persones desocupades i també per fer prospecció amb les empreses per facilitar la reinserció laboral de les persones formades. Les administracions de la comarca hem de treballar conjuntament, però hi ha un repte molt important a resoldre, sobretot per l’interior de la comarca: com serà el transport entre municipis de la comarca per poder garantir que les persones poden moure’s en transport públic per anar a treballar? Crec que cercar solucions quant a transport és prioritari”.

CASTELLANO | Este martes, las dependencias de la EINA han acogida un acto con motivo del otorgamiento de una subvención en el marco del programa “Treball a les comarques” por parte del Servicio de Ocupación de Catalunya (SOC). Esta subvención tiene el objetivo de potenciar y dinamizar la actividad y las políticas de ocupación para reducir el paro.

La subvención otorgada por el SOC en la actual convocatoria es de un total de 233.755,20€ para el proyecto “Pla de Dinamització Ocupacional Comarcal del Baix Penedès. Treball a les comarques 2022” y tiene dos líneas de actuación principales:

  • Governanza y coordinación: que incluye la gestión del proyecto, el control de los indicadores, la identificación de experiencias de cooperación territorial y la reflexión alrededor de las futuras políticas de ocupación.
  • El programa específico de carácter experimental e innovador para favorecer la inserción sociolaboral de colectivos con dificultad de inserción. Esta área contará con dos grandes pilares: la prospección de empresas y el dispositivo de inserción laboral.

El Ayuntamiento del Vendrell, a través de la EINA, ha sido la administración que ha solicitado este programa de ”Trabajo en las comarcas”, en colaboración con el Consell Comarcal del Baix Penedès y el Ayuntamiento de Calafell y en representación del resto de municipios de la comarca, entre ellos el de la Bisbal del Penedès.

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicado que “este es un proyecto que hace años que perseguimos. Es una subvención para formar a personas desocupadas y también para hacer prospección con las empresas para facilitar la reinserción laboral de las personas formadas. Las administraciones de la comarca tenemos que trabajar conjuntamente, pero hay un reto muy importante por resolver, sobre todo en el interior de la comarca: ¿Cómo será el transporte entre municipios de la comarca para poder garantizar que las personas se pueden mover en transporte público para ir a trabajar? Creo que buscar soluciones en cuanto a transporte es prioritario”.