Es presenta el catàleg del paisatge del Baix Penedès – L’alcaldessa i l’arquitecta municipal assisteixen a la presentació

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, i l’arquitecta municipal, van assistir a la presentació del catàleg del paisatge del Baix Penedès el passat dimecres 14 de desembre. La presentació es va fer a la seu del Consell Comarcal i va reunir representants dels municipis de la comarca i del Consell Comarcal del Baix Penedès, de la Vegueria del Penedès i de la Generalitat de Catalunya.

Recentment, s’ha presentat el Catàleg del paisatge de la vegueria, que incorpora el paisatge del Baix Penedès. Es tracta d’un instrument que recull els valors i l’estat de conservació dels diversos paisatges de la vegueria i proposa mesures de preservació. Aquest catàleg es va començar a elaborar fa 8 anys, com a part integrant del Pla territorial del Penedès i, aquest pla, està previst que s’aprovi durant el primer trimestre de 2023. Una vegada estigui aprovat, els ajuntaments de la vegueria rebran el catàleg del seu municipi perquè el planejament urbà sigui adaptat tenint en compte aquest document i els seus criteris de preservació del paisatge.

El catàleg recull 16 unitats de paisatge diferents a la Vegueria i, el Baix Penedès, en té 6: El Montmell, el Massís de Bonastre, la Plana del Penedès, el Litoral del Penedès i el Garraf.


CASTELLANO | La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, y la arquitecta municipal, asistieron a la presentación del catálogo del paisaje del Baix Penedès el pasado miércoles 14 de diciembre. La presentación se hizo en la sede del Consell Comarcal y reunió a representantes de los municipios de la comarca y del Consell Comarcal del Baix Penedès, de la Vegueria del Penedès y de la Generalitat de Cataluña.

Recientemente, se ha presentado el Catálogo del paisaje de la veguería, que incorpora el paisaje del Baix Penedès. Se trata de un instrumento que recoge los valores y el estado de conservación de los paisajes diversos de la vegueria y propone medidas de preservación. Este catálogo se empezó a elaborar hace 8 años, como parte integrante del Plan de 2023. Una vez esté aprobado, los ayuntamientos de la vegueria recibirán el catálogo de su municipio para que el planeamiento urbano sea adaptado teniendo en cuenta este documento y sus criterios de preservación del paisaje.

El catálogo recoge 16 unidades de paisaje distintas en la Veguería y, en el Baix Penedès, tiene 6: El Montmell, el Massís de Bonastre, la Plana del Penedès, el Litoral del Penedès y el Garraf.