Neix una nova associació per a cuidadors i cuidadores a la Bisbal del Penedès

A la foto, d'esquerra a dreta: Judith Vidal, primera tinenta d'alcaldia; Àngels Turdiu, fundadora d'Amatista; Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal del Penedès; i Feliu Gil, regidor.

La Bisbal del Penedès compta amb una nova associació gràcies a la iniciativa de la bisbalenca Àngels Turdiu. Es tracta d’Amatista, una entitat que pretén donar suport a persones que tenen la responsabilitat de ser cuidadores principals de familiars. L’objectiu de l’entitat és que els cuidadors i les cuidadores puguin transmutar les estones de malestar en moments de benestar.

Segons l’Àngels Turdiu, poden formar part de l’entitat totes aquelles persones cuidadores de familiars “persones malaltes, que necessitin atenció continuada, malalts de llarga durada, pacients amb malalties greus, persones amb problemes físics o mentals, problemes senils o degeneracions del sistema nerviós, entre altres”.  Turdiu explica que “quan vaig pensar en la creació de l’entitat em feia la pregunta ‘qui cuida el cuidador?’ i l’entitat precisament va néixer d’això, de voler donar resposta a aquesta pregunta”.

Aquesta entitat no té ànim de lucre i organitzarà reunions amb els cuidadors i les cuidadores per parlar, que cadascú pugui expressar el que tingui ganes de dir, el que sent, etc. i per compartir experiències que puguin ajudar els altres. A més, de tant en tant també es comptarà amb la presència de professionals i terapeutes que ajudaran als cuidadors i cuidadores a trobar camins per alleujar les situacions personals i familiars relacionades amb la tasca del cuidador o la cuidadora. 

Si voleu formar part d’aquesta entitat, podeu contactar amb l’Àngels per telèfon o per Whatsapp: 639 13 67 27. 


La Bisbal del Penedès cuenta con una nueva asociación gracias a la iniciativa de la bisbalenca Àngels Turdiu. Se trata de Amatista, una entidad que pretende dar apoyo a personas que tienen la responsabilidad de ser cuidadoras principales de familiares. El objetivo de la entidad es que los cuidadores y las cuidadoras puedan transmutar los ratos de malestar en momentos de bienestar.

Según Àngels Turdiu, pueden formar parte de la entidad todas aquellas personas cuidadoras de familiares “personas enfermas, que necesiten atención continua, enfermos de larga duración, pacientes con enfermedades graves, personas con problemas físicos o mentales, problemas seniles o degeneraciones del sistema nervioso, entre otras”. Turdiu explica que “cuando pensé en la creación de la entidad me hacía la pregunta ‘¿quién cuida al cuidador?’ y la entidad precisamente nació de esto, de querer dar respuesta a esta pregunta”.

Esta entidad no tiene ánimo de lucro y organizará reuniones con los cuidadores y las cuidadoras para hablar, que cada uno/a pueda expresar lo que tenga ganas de decir, lo que siente, etc. y para compartir experiencias que puedan ayudar a los demás. Además, de vez en cuando también se contará con la presencia de profesionales y terapeutas que ayudarán a los cuidadores y cuidadoras a encontrar caminos para aliviar las situaciones personales y familiares relacionadas con la tarea de cuidador o cuidadora. 

Si queréis formar parte de esta entidad, podéis contactar con Àngels por teléfono o por Whatsapp 639 13 67 27.