Els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès rebutgen els pressupostos de la Generalitat de Catalunya perquè els consideren “insuficients i insolidaris”

Els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès rebutgen els pressupostos de la Generalitat de Catalunya perquè els consideren “insuficients i insolidaris”. Els batlles i batllesses de la comarca tenien les esperances posades en la feina que s’havia fet i que s’està fent al voltant de la Taula del Baix Penedès. Per aquest motiu convocaran, amb urgència, el Govern i, més concretament, la Conselleria de Presidència, que fa uns mesos ja va rebre els alcaldes a la Generalitat i que va agafar el compromís d’escoltar la demanda que es feia des del Baix Penedès. Alhora, els 14 alcaldes i alcaldesses prepararan accions reivindicatives al Parlament, com ara la seva presència, allà, quan es discuteixi el projecte de pressupostos. Els alcaldes de la comarca expliquen que “el Parlament de Catalunya és la representació de la sobirania popular i ens vol donar l’esquena” i reafirmen, un cop més, en un missatge d’unitat que “això no va de partits, va de territori”. Per aquest motiu emplacen tots  els partits a què “facin un exercici de realisme i de compromís amb el Baix Penedès”. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “rebutgem l’esborrany de pressupostos perquè no inclou cap de les partides necessàries en seguretat, salut i ensenyament que vam exposar”.

Per tot plegat, els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès demanen que el govern els escolti i, si no és així, “que els partits que hagin de donar suport als comptes del govern posin per endavant la clàusula del Baix Penedès, és a dir, donar suport als comptes si es respecten les demandes del territori” perquè “no podem continuar així, són molts anys de menysteniment, hem dit PROU”.


CASTELLANO | Los alcaldes y alcaldesas del Baix Penedès rechazan los presupuestos de la Generalitat de Catalunya porque los consideran “insuficientes e insolidarios”. Los alcaldes y alcaldesas tenían las esperanzas puestas en el trabajo que se había hecho y que se está haciendo alrededor de la Mesa del Baix Penedès. Por este motivo convocarán, con urgencia, al Gobierno y, más concretamente, a la Consejería de Presidencia, que hace unos meses ya recibió a los alcaldes en la Generalitat y cogió el compromiso de escuchar la demanda que se hacía desde el Baix Penedès. Ahora, los 14 alcaldes y alcaldesas prepararán acciones reivindicativas en el Parlamento, como por ejemplo su presencia, allí, cuando se discuta el proyecto de presupuestos. Los alcaldes de la comarca explican que “el Parlamento de Catalunya es la representación de la soberanía popular y nos quiere dar la espalda” y reafirman, una vez más, en un mensaje de unidad que “esto no va de partidos, va de territorio”. Por este motivo emplazan a todos los partidos a que “hagan un ejercicio de realismo y de compromiso con el Baix Penedès”.

Por su parte, la alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicado que “rechazamos el borrador de presupuestos porque no incluye ninguna de las partidas necesarias en seguridad, salud y educación que expusimos”.

Por todo ello, los alcaldes y alcaldesas del Baix Penedès piden que el gobierno los escuche y, si no es así, “que los partidos que vayan a apoyar las cuentas del gobierno pongan por delante la cláusula del Baix Penedès, es decir, apoyar las cuentas si se respetan las demandas del territorio” porque “no podemos seguir así, son muchos años de menosprecio, hemos dicho BASTA”.