Els veïns del Priorat de la Bisbal André i Duarte han guanyat la medalla d’or al campionat Giland 2021 de jujitsu brasiler de Sant Adrià del Besòs

L’André i el Duarte, veïns del barri del Priorat de la Bisbal, van guanyar la medalla d’or al campionat Nogiland de jujitsu brasiler que va tenir lloc el passat 30 d’octubre a Sant Adrià del Besòs. Els dos esportistes bisbalencs practiquen jujitsu brasiler des del passat mes de març i en pocs mesos han demostrat que tenen grans capacitats en aquesta art marcial.

Elvira Mendes, la seva Mare, ha explicat que “l’André i el Duarte tenen un trastorn genètic del cromosoma i una dificultat en la parla” però això no els impedeix viure amb passió i l·lusió l’esport. De fet, segons explica l’Elvira, en l’actualitat “fan futbol els dilluns al Club de Futbol Base Marc Bartra, el dimarts juguen a bàsquet al Vendrell i el dijous van a Masllorenç a fer jujitsu Brasiler”.

La mare dels esportistes, l’Elvira, s’ha mostrat molt agraïda per les mostres de suport rebudes. A més, ha volgut destacar que “m’ha emocionat veure com altres nens, que no tenen discapacitat, s’han apropat a l’André i al Duarte per felicitar-los. Alguns, fins i tot, els han dit que són un exemple a seguir i que els meus fills els han donat una lliçó d’humilitat. Tot això, pots imaginar-te que és molt enriquidor per a ells… imagina’t, gent que no els coneixia de res els venia a saludar a i a felicitar amb molt de respecte i afecte”.

El Mauri Araujo és el mestre de jiujitsu brasiler de l’André i el Duarte i explica que “fan molt d’esforç i són els mateixos alumnes els que decideixen competir i, això, no és fàcil. El mèrit podria semblar guanyar la medalla, però en realitat, el mèrit és posar-te al davant de tanta gent i lluitar. Això suposa un gran esforç mental i un gran creixement personal”. Araujo explica que, al seu centre -ubicat a Masllorenç- tots els alumnes són tractats per igual “tots tenen els mateixos drets i deures, tots són iguals al damunt del tatami, encara que cada alumne necessiti un temps d’aprenentatge diferent”. Quant al torneig del passat cap de setmana, el mestre reconeix que “van fer coses que em van sorprendre molt, van emprar tècniques que em van deixar bocabadat… sincerament, ¡No sabia que havien après tant en set mesos! A més, van fer un gran esforç: van estar tot el dia allà, tot i que competien a la tarda, i estar allà és molta pressió i no saps que passa pel seu cap, però ho van fer francament bé i en cap moment van quedar-se blocats”. Per últim, Araujo ha volgut afegir que “la seva mare, l’Elvira, és una altra campiona, fa un gran equip amb els seus fills. Jo, personalment, estic molt orgullós de treballar amb ells i del fet que ells siguin tan valents. Vull aprofitar al màxim aquesta oportunitat de tenir-los amb mi i vull ajudar-los tot el que pugui a fer que siguin millors persones, ja que el jiujitsu brasiler ajuda molt a això”.

L’endemà d’assolir la victòria a Sant Adrià del Besòs, ambdós germans van participar en la Cursa Specials del Vendrell -en el marc de la 34ª mitja Marató-, on en Duarte va quedar primer i l’André tercer (tot i que a la fotografia surti el 2n del podi). L’Elvira explicava que, “l’André es va cremar una mica el peu amb el tatami el dia abans però igualment va voler participar en la cursa. Jo pensava que no correria… doncs hi va anar i va quedar tercer tenint mal al peu!”

En l’actualitat, l’André i el Duarte, a banda de fer esport, van al centre d’educació especial Garbí, al Vendrell i van ser alumnes de l’Escola Ull de Vent de la Bisbal del Penedès fins a 6è de primària.

A més, aquests germans bisbalencs també ajuden l’Associació de Veïns del Barri del Priorat de la Bisbal i, de fet, aquests dies es troben immersos en l’organització de la festa de presentació de l’entitat que se celebrarà el proper dissabte 6 de novembre.


CASTELLANO | Los vecinos del Priorat de la Bisbal André y Duarte han ganado la medalla de oro al campeonato Giland 2021 de San Adrià del Besòs

André y  Duarte, vecinos del barrio del Priorat de la Bisbal, ganaron la medalla de oro al campeonato Nogiland de jiujitsu brasileño que tuvo lugar el pasado 30 de octubre en San Adrià del Besòs. Los dos deportistas bisbalenses practican jiujitsu brasileño desde el pasado mes de marzo y en pocos meses han demostrado que tienen grandes capacidades para este arte marcial.

Elvira Mendes, su Madre, ha explicado que “André y Duarte tienen un trastorno genético del cromosoma y una dificultad en el habla” pero esto no los impide vivir con pasión e ilusión el deporte. De hecho, según explica Elvira, en la actualidad “hacen fútbol los lunes al Club de Fútbol Base Marc Bartra, el martes juegan a baloncesto en el Vendrell y el jueves van a Masllorenç a hacer jiujitsu Brasileño”.

La madre de los deportistas, Elvira, se ha mostrado muy agradecida por las muestras de apoyo recibidas. Además, ha querido destacar que “me ha emocionado ver como otros niños, que no tienen discapacidad, se han acercado a la André y al Duarte para felicitarlos. Algunos, incluso, les han dicho que son un ejemplo a seguir y que mis hijos les han dado una lección de humildad. Todo esto, puedes imaginarte que es muy enriquecedor para ellos… imagínate, gente que no los conocía de nada los venía a saludar a y a felicitar con mucho de respeto y afecto”.

El Mauri Araujo es el maestro de jiujitsu brasileño del André y lo Duarte y explica que “hacen mucho de esfuerzo y son los mismos alumnos los que deciden competir y, esto, no es fácil. El mérito podría parecer ganar la medalla, pero en realidad, el mérito es ponerte delante de tanta gente y luchar. Esto supone un gran esfuerzo mental y un gran crecimiento personal”. Araujo explica que, en su centro -ubicado en Masllorenç- todos los alumnos son tratados por igual “todos tienen los mismos derechos y deberes, todos son iguales encima del tatami, aunque cada alumno necesite un tiempo de aprendizaje distinto”. En cuanto al torneo del fin de semana pasado, el maestro reconoce que “hicieron cosas que me sorprendieron mucho, emplearon técnicas que me dejaron boquiabierto… sinceramente, ¡no sabía que habían aprendido tanto en siete meses! Además, hicieron un gran esfuerzo: estuvieron todo el día allí, a pesar de que competían por la tarde, y estar allí es mucha presión y no sabes qué pasa por su cabeza, pero lo hicieron francamente bien y en ningún momento se quedaron bloqueados”. Por último, Araujo ha querido añadir que “su madre, Elvira, es otra campeona, hace un gran equipo con sus hijos. Yo, personalmente, estoy muy orgulloso de trabajar con ellos y del hecho de que ellos sean tan valientes. Quiero aprovechar al máximo esta oportunidad de tenerlos conmigo y quiero ayudarlos en todo lo que pueda a que sean mejores personas, puesto que el jiujitsu brasileño ayuda mucho a esto”.

Al día siguiente de lograr la victoria a San Adrià del Besòs, ambos hermanos participaron en la Carrera Specials del Vendrell -en el marco de la 34ª media Maratón-, donde Duarte quedó primero y André tercero (a pesar de que a la fotografía salga lo 2.º del podio). Elvira explicaba que, “André se quemó un poco el pie con el tatami el día antes, pero igualmente quiso participar en la carrera. Yo pensaba que no correría… pues fue y quedó tercero teniendo mal en el pie!”

En la actualidad, André y lo Duarte, además de hacer deporte, van al centro de educación especial Garbí, en el Vendrell y fueron alumnos de la Escuela Ojo de Viento de la Bisbal del Penedès hasta 6.º de primaria.

Además, estos hermanos bisbalenses también ayudan la Associació de Veïns del Barri del Priorat de la Bisbal y, de hecho, estos días se encuentran inmersos en la organización de la fiesta de presentación de la entidad que se celebrará el próximo sábado 6 de noviembre.