Comunicat de l’Equip de Govern sobre la iniciativa privada que pretén fer passar una línia de Molt Alta Tensió pel municipi

COMUNICAT DE L’EQUIP DE GOVERN

Des de l’Equip de Govern us informem que a finals del mes de juliol va arribar, per registre d’entrada a l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, un projecte d’iniciativa privada anomenat “Cluster Begues_539AC”. Aquest projecte pretén fer passar pel nostre municipi una línia privada de Molt Alta Tensió (MAT) provinent d’Aragó per arribar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, travessant el territori català passant per la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l’Alt Camp, el Baix Penedès, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat.

L’afectació al municipi de La Bisbal del Penedès és de més de quinze torres d’alta tensió, en un recorregut d’uns 8 km, afectant principalment terrenys de cultiu i passant molt a prop de zones urbanes.

Des de l’Equip de Govern estem en contra d’aquest projecte privat que traspassa el municipi, afectant terrenys agrícoles, el nostre paisatge i la natura per portar energia de l’Aragó a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Des de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès treballem amb la resta de municipis afectats per presentar les al·legacions pertinents al projecte. Així mateix, informarem els propietaris afectats des de la Regidoria d’Agricultura.

Seguirem informant dels passos adoptats per part de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

Podeu consultar l’anunci i la documentació aquí: https://bisbalpenedes.eadministracio.cat/info.0

A la Bisbal del Penedès, 24 d’agost de 2021


COMUNICADO DEL EQUIPO DE GOBIERNO

Desde el Equipo de Gobierno os informamos de que a finales del mes de julio llegó, por registro de entrada al Ayuntamiento de La Bisbal del Penedès, un proyecto de iniciativa privada llamado “Cluster Begues_539AC”. Este proyecto pretende hacer pasar por nuestro municipio una línea privada de Muy Alta Tensión (MAT) proveniente de Aragón para llegar al Área Metropolitana de Barcelona, atravesando el territorio catalán pasando por la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Alt Camp, el Baix Penedès, el Alt Penedès y el Baix Llobregat.

La afectación en el municipio de La Bisbal del Penedès es de más de quince torres de alta tensión, en un recorrido de unos 8 km, afectando principalmente terrenos de cultivo y pasando muy cerca de zonas urbanas.

Desde el Equipo de Gobierno estamos en contra de este proyecto privado que atraviesa el municipio, afectando terrenos agrícolas, nuestro paisaje y la naturaleza para llevar energía de Aragón a l Área Metropolitana de Barcelona.

Desde el Ayuntamiento de La Bisbal del Penedès trabajamos con el resto de municipios afectados para presentar las alegaciones pertinentes al proyecto. Así mismo, informaremos a los propietarios afectados desde la Concejalía de Agricultura.

Seguiremos informando de los pasos adoptados por parte del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès.

Podéis consultar el anuncio y la documentación aquí: https://bisbalpenedes.eadministracio.cat/info.0

En la Bisbal del Penedès, 24 de agosto de 2021