L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès és guardonat novament amb el Reconeixement d’Administració Oberta: està entre els 10 ajuntaments d’entre 1.001 i 5.000 habitants capdavanters en l’administració digital

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès ha renovat el Reconeixement Administració Oberta, un guardó que atorga el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i que distingeix tots aquells ens que destaquen en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i la seva gestió interna. Per calcular els ajuntaments que seran distingits, s’utilitza l’índex de maduresa digital que mesura la puntuació dels municipis en funció de la seva transparència i les dades públiques.

Per tant, aquest guardó premia els ajuntaments capdavanters en l’administració digital. En aquesta 6ª edició, l’ajuntament bisbalenc ha estat guardonat com un dels 10 més destacats dins de la categoria d’ajuntaments d’entre 1.001 i 5.000 habitants, en reconeixement a la implantació i l’ús dels serveis d’administració, basant-se en els indicadors del Mapa d’Administració Digital, les dades d’ús dels serveis ACO i l’anàlisi de les pàgines web dels ens locals. La Bisbal és el municipi de la comarca del Baix Penedès, d’entre 1.000 i 5.000 habitants, que té uns índexs més alts d’assoliments digitals i d’activitats, així com de govern obert. Comptem amb un 82,89% d’assoliment digital, un 75,52% d’assoliment d’activitat i un 59,26% d’assoliment de govern obert, segons les dades de l’AOC.

L’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2020 ha tingut lloc aquest dimecres 5 de maig, a la tarda, a Barcelona i els alcaldes i les alcaldesses dels municipis premiats s’han connectat a través de videoconferència per assistir a l’acte, entre elles l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré.


CASTELLANO | El Ayuntamiento de La Bisbal del Penedès ha renovado el Reconocimiento Administración Abierta, un galardón que otorga el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) y que distingue todos aquellos entes que destacan en la transformación digital de su relación con la ciudadanía y de su gestión interna. Para calcular los ayuntamientos que serán distinguidos, se utiliza el índice de madurez digital que mide la puntuación de los municipios en función de su transparencia y los datos públicos.

Por lo tanto, este galardón premia a los ayuntamientos líderes en la administración digital. En esta 6ª edición, el ayuntamiento bisbalense ha sido galardonado como uno de los 10 más destacados dentro de la categoría de ayuntamientos de entre 1.001 y 5.000 habitantes, en reconocimiento a la implantación y el uso de los servicios de administración, basándose en los indicadores del Mapa de Administración Digital, los datos de uso de los servicios ACO y el análisis de las páginas web de los entes locales. La Bisbal es el municipio de la comarca del Baix Penedès, de entre 1.000 y 5.000 habitantes, que tiene unos índices más altos de logros digitales y de actividades, así como de gobierno abierto. Contamos con un 82,89% de logro digital, un 75,52% de logro de actividad y un 59,26% de logro de gobierno abierto, según los datos de la AOC.

El acto de entrega de los Reconeixements Administració Oberta 2020 ha tenido lugar este miércoles 5 de mayo, por la tarde, en Barcelona, y los alcaldes y alcaldesas de los municipios premiados se han conectado a través de videoconferencia para asistir al acto, entre ellas la alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré.