Mesures del Procicat per a les activitats del 24 de desembre al 6 de gener

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) dels Departaments de Salut i Interior de la Generalitat, ha aprovat el Pla d’adaptació de l’activitat social de Nadal i canvi d’any a la COVID-19. Es tracta d’un pla estratègic per al període comprès entre els dies 24 de desembre de 2020 i 6 de gener de 2021, i contempla aspectes relacionats amb l’activitat social, la mobilitat, la disposició horària i activitat comercial, entre d’altres.

El pla recomana que les trobades i reunions socials que es duguin a terme durant aquestes setmanes comportin el nombre més reduït de persones possible i, en qualsevol cas, estiguin limitades a un nombre màxim de 10 persones, entre les quals també s’hi han de comptar els infants. A més, s’aconsella que a les reunions no coincideixin persones provinents de més de dues bombolles de convivència (és a dir, grups de persones més de dos domicilis diferents).

Sempre que sigui possible, es recomana prioritzar les trobades a l’aire lliure, tot i que cal recordar que està prohibit el consum d’aliments o begudes en les trobades a l’espai públic. En el cas de trobades en espais tancats, cal garantir una bona ventilació dels espais compartits, també als domicilis durant la trobada (mantenir obertes les finestres, també dels lavabos en cas que n’hi hagi). De fet, s’aconsella ventilar abans i després de la trobada i fer ús constant de la mascareta mentre no s’estigui consumint cap aliment o beguda i seguir les pautes d’higiene de mans. També és convenient limitar la durada de les reunions.

El confinament nocturn la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any es flexibilitzarà: s’iniciarà a les 01.30h dels dies 25 de desembre i 1 de gener. La nit de Reis el confinament nocturn s’endarrerirà fins a les 00.00h. La resta de dies el confinament noctur serà de 22h a 06h.

Tota activitat de cultura popular s’haurà de realitzar de forma adaptada: només es podrà realitzar en espais perimetrats amb control d’accessos per evitar les aglomeracions i amb registre previ. En el cas d’activitats en espais tancats, caldrà la preassignació de seients.

Per a més informació podeu accedir a l’enllaç: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/pla-obertura-progressiva-activitats/mesures-especials-festes-nadal/


CASTELLANO | El Plan Territorial de Protección Civil de Catalunya (Procicat) de los Departamentos de Salud e Interior de la Generalitat de Catalunya, ha aprobado el Plan de adaptación de la actividad social de Navidad y cambio de año a la COVID-19. Se trata de un plan estratégico para el período comprendido entre los días 24 de diciembre de 2020 y 6 de enero de 2021, y contempla aspectos relacionados con la actividad social, la movilidad, la disposición horaria y la actividad comercial, entre otros.

El plan recomienda que los encuentros y reuniones sociales que se lleven a cabo durante estas semanas comporten el número más reducido de personas posible y, en cualquier caso, estén limitados a un número máximo de 10 personas, entre las cuales también hay que contar a los niños. Además, se aconseja que en las reuniones no coincidan personas provenientes de más de dos burbujas de convivencia (es decir, grupos de personas de más de dos domicilios distintos).

Siempre que sea posible, se recomienda priorizar los encuentros al aire libre, aunque cabe recordar que está prohibido el consumo de alimentos o bebidas en los encuentros en el espacio público. En el caso de encuentros en espacios cerrados, hay que garantizar una buena ventilación de los espacios compartidos, también en los domicilios durante el encuentro (mantener abiertas las ventanas, también de los lavabos en caso que dispongan de ventanas o ventilación de algún tipo). De hecho, se aconseja ventilar antes y después del encuentro y hacer un uso constante de la mascarilla mientras no se esté consumiendo ningún alimento o bebida y seguir las pautas de higiene de manos. También es conveniente limitar la duración de las reuniones.

El confinamiento nocturno la noche de Navidad y la noche de Fin de año se flexibilizará: se iniciará a las 01.30h los días 25 de diciembre y 1 de enero. La noche de Reyes el confinamiento nocturno se atrasará hasta las 00.00h. El resto de los días el confinamiento nocturno será de 22h a 6h.

Toda actividad de cultura popular que se lleve a cabo se tendrá que realizar de forma adaptada: solo se podrá realizar en espacios perimetrados con control de accesos para evitar las aglomeraciones y con registro previo. En el caso de actividades en espacios cerrados, será necesaria la pre asignación de asientos.

Para más información podéis acceder al enlace: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/pla-obertura-progressiva-activitats/mesures-especials-festes-nadal/

infografia-mesures-festes-nadal_page-0001