El dijous 9 de juliol podreu donar sang a la Bisbal del Penedès

DONACIO SANG_page-0001 97D9BBFF-83F1-48BB-AA4E-A893C6A32ED4

El proper dijous 9 de juliol tindrà lloc una campanya especial de donació de sang a La Bisbal del Penedès. La campanya es durà a terme al Racó de la Gent Gran (plaça de l’Era de Batre) de 17:30h a 20:30h i cal que els donants reservin hora des del web https://donarsang.gencat.cat

El Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. A més, amb la reducció de contagis i malalts afectats per la Covid-19 als hospitals, s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers mesos. Segons expliquen des del Banc de Sang i Teixits “ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional”. Per aquest motiu, La Bisbal del Penedès s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies.

Donació de sang amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Els donants han d’acudir amb cita prèvia i disposaran de gel esterilitzant en arribar a l’espai. A més, se’ls prendrà la temperatura, hauran de guardar la distància mínima amb la resta de persones i disposaran d’un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari.

Des del Banc de Sang recorden que “el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual”.

Per a més informació sobre la donació de sang i la COVID-19 podeu accedir als següents enllaços:

Donant de sang, aquests dies ets imprescindible

Noves mesures de prevenció i seguretat als espais de donació

On van les donacions d’aquests dies?


CASTELLANO | El próximo jueves 9 de julio tendrá lugar una campaña especial de donación de sangre en La Bisbal del Penedès. La campaña se llevará a cabo en el Racó de la Gent Gran (plaça de l’Era de Batre) de 17:30h a 20:30h y es necesario que los donantes reserven hora desde la web http://donarsang.gencat.cat

El Banco de Sangre está haciendo un llamamiento a la ciudadanía para mentener el ritmo de donaciones, que continúan siendo necesarias para los tratamientos de cáncer, accidentes, partos con complicaciones, etc. Además, con la reducción de contagios y enfermos afectados por el Covid-19 en los hospitales, se han reactivado las operaciones y tratamientos aplazados durante los últimos meses. Según explican desde el Banco de Sangre y Tejidos “ahora, la necesidad de 1.000 donaciones de sangre diarias en toda Catalunya puede ser incluso superior a causa de la alta actividad transfusional”. Por este motivo, La Bisbal del Penedès se ha sumado al conjunto de municipios que han ofrecido su sespacios para garantizar las donaciones de sangre en Catalunya durante estos días.

Donación de sangre con medidas de seguridad

El Banco de Sangre, organismo del Departamento de Salud de la Generalitat de Catalunya, sigue las medidas de prevención y seguridad y las aplica al conjunto de sus campañas. Los donantes tienen que acudir con cita previa y dispondrán de gel esterilizante al llegar al espacio. Además, se les tomará la temperatura, deberán guardar la distancia mínima con el resto de personas y dispondrán de un bolígrafo de un solo uso para rellenar el cuestionario.

Desde el Banco de Sangre recuerdan que “el coronavirus COVID-19 no se puede transmitir por la sangre, sino por vía respiratoria, por la cual cosa el proceso de donación y transfusión dispone de la seguridad habitual”.

Para más información sobre la donación de sangre y el COVID-19 podéis acceder a los siguientes enlaces:

Donante de sangre, estos días eres imprescindible

Nuevas medidas de prevención y seguridad en los espacios de donación

¿Dónde van las donaciones de estos días?