Les farmàcies començaran a distribuir mascaretes entre la ciutadania aquest dilluns 20 d’abril

Aquest dilluns 20 d’abril es començaran a repartir les mascaretes a les farmàcies en el marc de la campanya Mascareta Salut. Es tracta d’unes mascaretes reutilitzables, amb teixit de tres capes i amb una capacitat de filtre superior al 98%. Inicialment només es podrà recollir una mascareta i, aquesta, s’entregarà de franc. L’entrega de mascaretes funcionarà a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut i serà imprescindible presentar la targeta sanitària. Està previst que, a mesura que s’ampliï l’estoc disponible, els ciutadans que necessitin mascaretes les podran adquirir, de forma setmanal, fent una aportació de 0,76€ (preu final publicat pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de Catalunya).

Com que les mascaretes arribaran de forma gradual a les farmàcies -amb aquesta primera tramesa no hi ha mascaretes suficients per abastir tota la població- es demana a la ciutadania que actuï amb responsabilitat i que vagi a buscar una mascareta a la farmàcia només en el cas que realment la necessiti de forma immediata per la seva vulnerabilitat o activitat laboral. Segons el Departament de Salut, les mascaretes que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.

ÉS MOLT IMPORTANT QUE ANEU A BUSCAR LES MASCARETES DE FORMA ESGLAONADA PER EVITAR AGLOMERACIONS INNECESSÀRIES I QUE NO TRENQUEU EL CONFINAMENT NOMÉS PER ANAR A BUSCAR LA MASCARETA A NO SER QUE SIGUI TOTALMENT IMPRESCINDIBLE PER A LA VOSTRA VIDA DIÀRIA

Es podrà prioritzar l’entrega de mascaretes en aquest ordre:

  1. Persones vulnerables laboralment actives o que presentin símptomes respiratoris, encara que siguin lleus, i els seus contactes més estrets.
  2. Persones laboralment actives.
  3. Persones vulnerables que no puguin evitar sortir de casa.
  4. Resta de la població

RECOMANACIONS DEL DEPARTAMENT DE SALUT

D’acord amb el context normatiu actual, el Departament de Salut recorda que la mascareta no substitueix les mesures:

  • Cal dur a terme sempre les mesures higièniques recomanades per l’OMS des de l’inici de la pandèmia, per reduir el risc de contagi:
    • Mantenir una distància d’entre 1 i 2 metres amb les persones del voltant.
    • Tossir o esternudar sobre un mocador de paper d’un sol ús o en l’avantbraç, mai sobre les mans.
    • Rentar-se les mans molt sovint.
  • S’ha de mantenir el confinament de la població excepte per fer les compres imprescindibles i els casos dels treballadors considerats essencials.
  • Les persona amb simptomatologia sospitosa d’infecció per SARS-CoV-2 ha d’autoaillar-se al seu domicili i no ha de sortir al carrer.
  • Es pot optar per l’ús de la mascareta en els espais públics si se’n disposa.

Més informació sobre l’ús de mascaretes: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/desconfinament-progressiu/mascaretes#bloc1

Per a més informació us podeu adreçar al Col·legi de Farmacèutics de Catalunya a través de les xarxes socials o del seu web: www.ccfc.cat


CASTELLANO | Este lunes 20 de abril se empezarán a repartir las mascarillas en las farmacias en el marco de la campaña Mascareta Salut. Se trata de unas mascarillas reutilizables, con tejido de tres capas y con una capacidad de filtro superior al 98%. Inicialmente solo se podrá recoger una mascarilla y, esta, se entregará de forma gratuita. L’entrega de mascarillas funcionará a través del sistema de receta electrónica del CatSalut y será imprescindible presentar la tarjeta sanitaria. Está previsto que, a medida que se amplíe el stock disponible, los ciudadanos que necesiten mascarillas las podrán adquirir, de forma semanal, haciendo una aportación de 0,76€ (precio final publicado por el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya)

Teniendo en cuenta que las mascarillas llegarán de forma gradual a las farmacias – con este primer envío no hay mascarillas suficientes para abastecer a toda la población- se pide a la ciudadanía que actúe con responsabilidad y que vaya a buscar una mascarilla a la farmacia solo en el caso que realmente la necesite de forma inmediata por su vulnerabilidad o actividad laboral. Según el Departamento de Salud, las mascarillas que no se dispensen se reservarán para los profesionales sanitarios.

ES MUY IMPORTANTE QUE VAYÁIS A BUSCAR LAS MASCARILLAS DE FORMA ESCALONADA PARA EVITAR AGLOMERACIONES INNECESARIAS Y QUE NO ROMPÁIS EL CONFINAMIENTO SOLAMENTE PARA IR A BUSCAR UNA MASCARILLA A NO SER QUE SEA TOTALMENTE IMPRESCINDIBLE PARA VUESTRA VIDA DIARIA

Se podrá priorizar la entrega de mascarillas en este orden:

  1. Personas vulnerables laboralmente activas o que presenten síntomas respiratorios, aunque sean leves, y sus contactos más estrechos.
  2. Personas laboralmente activas.
  3. Personas vulnerables que no puedan evitar salir de casa.
  4. Resto de la población.

RECOMENDACIONES DEL DEPARTAMENTO DE SALUD

De acuerdo con el contexto normativo actual, el Departamento de Salud recuerda que la mascarilla no sustituye las medidas:

  • Se tienen que llevar a cabo siempre las medidas higiénicas recomendadas por la OMS desde el inicio de la pandemia, para reducir el riesgo de contagio.
    • Mantener una distancia de entre 1 y 2 metros con las personas de alrededor.
    • Toser o estornudar sobre un pañuelo de papel de un solo uso o en el antebrazo, nunca sobre las manos.
    • Lavarse las manos muy a menudo.
  • Hay que mantener el confinamiento de la población, a excepción de cuando haya que ir a hacer las compras imprescindibles y en los casos de los trabajadores considerados esenciales.
  • Las personas con sintomatología sospechosa de infección por el SARS-CoV-2 deben auto aislarse en su domicilio y no tienen que salir a la calle.
  • Se puede optar por el uso de mascarilla en los espacios públicos si se dispone de ella.

Más información sobre el uso de mascarillas: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/desconfinament-progressiu/mascaretes#bloc1

Para más información os podéis dirigir a la web del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya a través de las redes sociales o de su página web: www.ccfc.cat

COLLEGI FARMACEUTICS 2

MASCARETA SANITARIA INFOGRAFIA COLLEGI 1_page-0001

recomanacions-us-mascaretes_page-0001