Nou capítol de les ‘Píndoles Bisbalenques’: l’origen del nom de la ‘Bisbal’

Avui descobrirem d’on ve el nom de la Bisbal -o no- perquè hi ha diverses teories al respecte. La Píndola Bisbalenca d’avui tracta d’això.
Per més informació sobre l’origen etimològic de la Bisbal aquí exposat podeu consultar diverses obres: “Bisbal Històrica”, de Joan Solé Caralt, “La Bisbal el llarg batec d’un poble al Penedès” i “Històries de la Bisbal mil·lenària”, ambdós de Benjamí Català Benach”.
 


CASTELLANO | Hoy descubriremos de dónde viene el nombre de la Bisbal -o no- porqué hay varias teorías al respecto. La ‘Píndola Bisbalenca’ de hoy trata sobre este tema.
Para más información podéis consultar varias obras: “Bisbal Històrica”, de Joan Solé Caralt, “la Bisbal el llarg batec d’un poble al Penedès” y “Històries de la Bisbal mil·lenària”, ambos de Benjamí Català Benach”.
PINDOLA NOM BISBAL 1PINDOLA NOM BISBAL 2
PINDOLA NOM BISBAL 3