Del 17 al 23 de febrer es produiran canvis en la freqüència que s’emeten determinats canals de televisió

Antena de televisión vivienda unifamiliar 1
Font de la imatge: www.televisiondigital. gob.es

Us informem que, durant la setmana del 17 al 23 de febrer, es produiran canvis en la freqüència per la qual s’emetien, fins ara, determinats canals de televisió i es faran necessàries accions de resintonització.

1.-En habitatges unifamiliars, haureu de resintonitzar els televisors per poder veure els canals en la nova freqüència.

2.-En les comunitats de veïns serà necessària la intervenció d’un antenista, per la qual cosa el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha obert una línia d’ajuts.

A l’enllaç https://www.televisiondigital.gob.es/2DD-5G/Paginas/buscador-frecuencias.aspx podeu cercar per població i barri per saber quins canvis de canal s’hauran de fer.

Segons han explicat des del Ministeri, “la reubicació de les freqüències de la televisió digital és una ordre europea que té per objectiu harmonitzar la banda de freqüències 700 MHz actualment emprada per la televisió perquè pugui ser utilitzada, a partir del 30 de juny de 2020, per noves xarxes de telefonia mòbil d’alta velocitat 5G a tota Europa. Aquestes noves xarxes permetran utilitzar internet des de dispositius mòbils a gran velocitat, ampliar la cobertura geogràfica de la tecnologia 5G -en especial en zones rurals- i millorar la cobertura a l’interior dels edificis”.

El Ministeri posa a disposició de la ciutadania un web per consultar tots els dubtes http://www.televisiondigital.es i també dos telèfons: 901 20 10 04 o 910 889 879.


CASTELLANO | Os informamos que, durante la semana del 17 al 23 de febrero, se producirán cambios en la frecuencia por la cual se emitían, hasta ahora, determinados canales de televisión y se harán necesarias acciones de resintonización.

1.-En viviendas unifamiliares, deberéis resintonizar los televisores para poder ver los canales en la nueva frecuencia.

2.-En las comunidades de vecinos será necesaria la intervención de un antenista, por la cual cosa el Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital ha abierto una línea de ayudas.

En el enlace https://www.televisiondigital.gob.es/2DD-5G/Paginas/buscador-frecuencias.aspx podéis buscar por población y barrio para saber que cambios de canal habrá que hacer.

Según han explicado desde el Ministerio, “la reubicación de las frecuencias de televisión digital es un mandato europeo que tiene por objetivo armonizar la banda de frecuencias de 700 MHz actualmente utilizada por la televisión para que pueda ser utilizada, a partir del 30 de junio de 2020, por las nuevas redes de telefonía móvil de alta velocidad 5G en toda Europa. Estas nuevas redes permitirán utilizar internet desde dispositivos móviles a muy alta velocidad, ampliar la cobertura geográfica de la tecnología 5G en especial en zonas rurales, y mejorar la cobertura en el interior de los edificios”.

El Ministerio pone a disposición de la ciudadanía una web para consultar todas las dudas http://www.televisiondigital.es y también dos teléfonos: 901 20 10 04 o 910 889 879.