La Biblioteca pública ha creat un fons de bebeteca i ha ampliat les seves col·leccions juvenils durant el 2019

cof

L’any 2019 la Biblioteca pública de la Bisbal del Penedès va iniciar un projecte per potenciar els seus espais destinats al públic infantil i juvenil. D’una banda, va adquirir llibres per a infants de 0 a 3 anys amb l’objectiu de crear un espai bibliogràfic destinat als més petits i, de l’altra, va ampliar el fons juvenil, amb l’adquisició de llibres destinats a la creació d’un fons de lectures obligatòries de secundària -coordinat amb l’Institut Coster de la Torre- i amb l’adquisició d’altres títols per ampliar l’apartat de lectura juvenil.

Més enllà d’aquestes accions, la biblioteca també ha creat un espai dedicat al manga, gràcies al servei de suport de compres en fires del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i es preveu que, durant el 2020, la biblioteca bisbalenca adquireixi nou mobiliari infantil per tal de dotar l’espai existent d’un caràcter més acollidor i crear el que, en un futur, serà l’espai de la bebeteca, un espai dedicat a nadons i infants de 0 a 3 anys.

Les accions destinades a potenciar els espais destinats al públic infantil i juvenil han estat possibles gràcies a la línia d’ajuts que la biblioteca ha rebut del Departament de Cultura, a través de l’OSIC, per un valor de 2.000€. Aquest import s’ha destinat a l’adquisició de llibres en llibreries de la comarca, seguint els valors de donar suport a les compres de proximitat.


CATELLANO | En el 2019 la Biblioteca pública de la Bisbal del Penedès inició un proyecto para potenciar sus espacios destinados al público infantil y juvenil. Por un lado, adquirió libros para niños de 0 a 3 años con el objetivo de crear un espacio bibliográfico destinado a los más pequeños y, por el otro, amplió el fondo juvenil, con la adquisición de libros destinados a la creación de un fondo de lecturas obligatorias de secundaria -coordinado con el Instituto Coster de la Torre- y con la adquisición de otros títulos para ampliar el apartado de lectura juvenil.

Más allá de estas acciones, la biblioteca también ha creado un espacio dedicado al manga, gracias al servicio de soporte de compras en ferias del Servicio de Bibliotecas de la Generalitat de Catalunya, y se prevé que, durante el 2020, la biblioteca de la Bisbal adquiera nuevo mobiliario infantil par dotar el espacio existente de un carácter más acogedor y crear lo que, en un futuro, será el espacio de la bebeteca, un espacio dedicado a bebés y niños de 0 a 3 años.

Las acciones destinadas a potenciar los espacios destinados al público infantil y juvenil han sido posibles gracias a la línea de ayudas que la biblioteca ha recibido del Departamento de Cultura, a través del OSIC, por un valor de 2.000€. Este importe se ha destinado a la adquisición de libros en librerías de la comarca, siguiendo los valores de apoyar las compras de proximidad.