La Regidoria de Turisme treballa per la recuperació de l’antiga Ruta de la Transhumància

turisme ruta transhumancia reunio

El passat dimarts 26 de novembre la regidora de Turisme, Judith Vidal, va participar en una reunió, a l’Arboç, amb la resta de municipis penedesencs que formen part de la Ruta de la Transhumància. La reunió va servir perquè els municipis de Cunit, Sant Jaume dels Domenys, Torrelles de Foix, l’Arboç, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca i la Bisbal del Penedès arribessin a l’acord de recopilar tota la informació turística i patrimonial de la ruta, i dels municipis que en formen part, per poder crear un producte turístic atractiu basat en l’antiga Ruta de la Transhumància.

La Ruta de la Transhumància va de Santa Coloma de Queralt a Cunit i segueix els camins i senders que, antigament, empraven els pastors per traslladar el bestiar. L’objectiu dels municipis implicats és “crear un catàleg amb tot el contingut patrimonial dels municipis i oferir la Ruta com un nou atractiu turístic, afegint serveis com allotjaments, restaurants, elements patrimonials, etc.” L’Ajuntament de Cunit, que és l’impulsor de la iniciativa, incorporarà un jove del programa de pràctiques en la darrera convocatòria de 2019, que comptarà amb el suport d’una estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, per dur a terme les tasques de recopilació de tota la informació patrimonial i turística amb la finalitat de crear el catàleg.


CASTELLANO | El pasado martes 26 de noviembre la regidora de Turismo, Judith Vidal, participó en una reunión, en l’Arboç, con el resto de municipios del Penedès que forman parte de la Ruta de la Trashumancia. La reunión sirvió para que los municipios de Cunit, Sant Jaume dels Domenys, Torrelles de Foix, l’Arboç, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca y la Bisbal del Penedès llegasen al acuerdo de recopilar toda la información turística y patrimonial de la ruta, y de los municipios que forman parte de ella, para poder crear un producto turístico atractivo basado en la antigua Ruta de la Trashumancia.

La ruta de la Trashumancia va de Santa Coloma de Queralt a Cunit y sigue los caminos y senderos que, antiguamente, usaban los pastores para trasladar al ganado. El objetivo de los municipios implicados es “crear un catálogo con todo el contenido patrimonial de los municipios y ofrecer la Ruta como un nuevo atractivo turístico, añadiendo servicios como alojamientos, restaurantes, elementos patrimoniales, etc.”. El Ayuntamiento de Cunit, que es el impulsor de la iniciativa, incorporará un joven del programa de prácticas en la última convocatoria del 2019, que contará con el apoyo de una estudiante de la Universitat Rovira i Virgili, para llevar a cabo los trabajos de recopilación de toda la información patrimonial y turística con la finalidad de crear el catálogo.