Senderistes Bisbalencs ha participat en la trobada occitano-catalana que ha tingut lloc el diumenge 4 d’agost al Port de Salau

Senderistes Bisbalencs al Port de Salau. Foto: cedida.
Senderistes Bisbalencs al Port de Salau. Foto: cedida per Senderistes Bisbalencs.

El passat diumenge 4 d’agost un grup de vint persones, membres de Senderistes Bisbalencs, van pujar al Port de Salau en el marc de la trobada occitano-catalana del Cercle d’Agermanament Occitano-Català.

El Port de Salau és un port de muntanya a 2.100 metres d’altitud que uneix el Pallars Sobirà amb l’Arieja (en francès, Ariège) i la trobada, que se celebra des de fa 32 anys, reuneix occitans i catalans en aquest port del Parc Natural de l’Alt Pirineu cada primer diumenge d’agost. L’objectiu de la trobada, segons el Cercle d’Agermanament Occitano-Català, és “reivindicar la història comuna i les llengües germanes però, per sobre de tot, es tracta d’una jornada festiva en la qual la música i les danses tenen un paper principal, així com el vi català i el formatge occità que compartim tots a dalt del port”.

El president de Senderistes Bisbalencs, Joan Rovira, ha explicat que “és la sisena vegada que hi anem i, en aquesta ocasió, hem estat una vintena de persones. La veritat és que és una trobada molt bonica i emotiva en un entorn preciós i, un cop a dalt, fem intercanvi de productes i els tastem. Nosaltres vam portar vi de la Cooperativa de Cellers Domenys”.

El grup de Senderistes Bisbalencs va pujar al Port de Salau des del pont de la Perosa, amb 700 metres de desnivell i 7 km de llargada. Un cop a dalt, el grup de bisbalencs va gaudir d’una festa que va comptar amb la cantada dels himnes català i occità, músiques i danses tradicionals i un intercanvi de productes catalans i occitans. La trobada va  finalitzar amb el Cant dels Adéus.


CASTELLANO | El domingo pasado, 4 de agosto, un grupo de veinte personas, miembros de Senderistes Bisbalencs, subieron al Puerto de Salau en el marco del encuentro occitano-catalán del Cercle d’Agermanament Occitano-Català.

El Puerto de Salau es un puerto de montaña a 2.100 metros de altitud que une el Pallars Sobirà con Arièje y el encuentro, que se celebra desde hace 32 años, reúne occitanos y catalanes en este puerto del Parque Natural del Alto Pirineu cada primer domingo de agosto. El objetivo del encuentro, según el Cercle d’Agermanament Occitano-Català, es “reivindicar la historia común y las lenguas hermanas pero, por encima de todo, se trata de una jornada festiva en la que la música y las danzas tienen un papel principal, así como el vino catalán y el queso occitano que compartimos todos en lo alto del puerto”.

El presidente de Senderistes Bisbalences, Joan Rovira, ha explicado que “es la sexta vez que vamos y, en esta ocasión, hemos sido unas veinte personas. La verdad es que es un encuentro muy bonito y emotivo en un entorno precioso y, una vez arriba, hacemos intercambio de productos y los catamos. Nosotros llevamos vino de la Cooperativa de Cellers Domenys”.

El grupo de Senderistes Bisbalencs subió al Puerto de Salau desde el Puente de la Perosa, con 700 metros de desnivel y 7 km de longitud. Una vez arriba, el grupo de bisbalencs disfrutó de una fiesta que contó con la cantada de los himnos catalán y occitano, músicas y danzas tradicionales y un intercambio de productos catalanes y occitanos. El encuentro finalizó con el Cant dels Adéus.

Foto: cedida per Senderistes Bisbalencs
Foto: cedida per Senderistes Bisbalencs