La Regidoria de Joventut treballa en la prevenció de les violències sexuals

JOVENTUT FORMACIO TABU

La tècnica de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, Arantzazu Longares, ha assistit aquest dimarts a una jornada formativa adreçada a instituts i espais joves centrada en l’aplicatiu Tabú, una eina que té com a objectiu fer pedagogia i prevenir les violències sexuals.

La jornada s’ha organitzat des de la Coordinació Territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya a Tarragona i l’Associació Candela ha estat l’encarregada de presentar l’aplicació, que s’adreça als joves d’entre 13 i 18 anys i que aborda la violència sexual. Segons l’Institut Català de les Dones, Tabú “pretén ser una eina que ens permeti posar nom a allò que sí que existeix, deixar d’amagar-ho i poder fer front a aquelles violències que, pel fet de ser quotidianes, s’han naturalitzat”. L’aplicatiu és un joc que es pot treballar des d’espais joves o instituts que parteix de quatre murals físics mitjançant els quals els joves poden entrar al joc, amb un codi QR. Un cop a dins, els joves recorreran itineraris que aprofundeixen en els continguts temàtics del sexpreading, els límits i el consentiment en les relacions afectives sexuals, l’assetjament i la cosificació del cos de les dones.

El joc inclou activitats grupals i es realitza amb suport d’una guia tècnica per a professionals i, des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, se sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya per poder-lo tenir a la Cova Jove i treballar-lo amb els joves del municipi. Ara, la tècnica de joventut farà arribar tota la informació extreta d’aquesta jornada a Jove Baix Penedès i també la farà extensiva a altres municipis de la comarca.


CASTELLANO | La técnica de la Concejalía de Juventud del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès, Arantzazu Longares, ha asistido este martes a una jornada formativa dirigida a institutos y espacios jóvenes centrada en el aplicativo Tabú, una herramienta que tiene como objetivo hacer pedagogía y prevenir las violencias sexuales.

La jornada se ha organizado desde la Coordinación Territorial de Juventud de la Generalitat de Catalunya en Tarragona y la Associació Candela ha sido la encargada de presentar la aplicación, que se dirige a jóvenes de entre 13 y 18 años y que aborda la violencia sexual. Según el Institut Català de les Dones, Tabú “pretende ser una herramienta que nos permita posar nombre a aquello que sí que existe, dejar de esconderlo y poder hacer frente a aquellas violencias que, por el hecho de ser cotidianas, se han naturalizado”. La aplicación es un juego que se puede trabajar desde espacios jóvenes o institutos que parte de cuatro murales físicos mediante los cuales los jóvenes pueden entrar al juego, con un código QR. Una vez dentro, los jóvenes recorrerán itinerarios que profundizan en los  contenidos temáticos del sexpreading, los límites y el consentimiento en las relaciones afectivas sexuales, el acoso y la cosificación del cuerpo de las mujeres.

El juego incluye actividades grupales y se realiza con el soporte de una guía técnica para profesionales y, desde el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès, se solicitará a la Generalitat de Catalunya para poderlo tener en la Cova Jove y trabajarlo con los jóvenes del municipio. Ahora, la técnica de juventud hará llegar toda la información extraída de esta jornada a Jove Baix Penedès y también la hará extensiva a otros municipios de la comarca.